Trava: Fist Planet (video film)

Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Sci-Fi

Japonsko, 2003, 4x13 min

• Flipper

Základom Travy je nezvyčajná animácia a podobnú možno vidieť len pri pár snímkov. Ostatok týchto filmov má však aj dej, ktorý nenudí. Mohol to vymyslieť aj hocijaký druhotriedny geek na sci-fi konvencií, ktorý to dal spracovať lepšiemu animátorovi. Klišé ako sexi mimozemšťanka s neskoršou trochou akcie a nudnými dialógmi nepobavila. Čakal som do 4 časti čo sa stane a ono stále nič čo by stálo za zmienku.(20.12.2009)

• yenn

Trava a Šinkai letí v kosmické lodi. Jejich prací je značkování planet. Cestu si krátí prázdných tlacháním a Trava též čas od času plácne Šinkaie po kebuli. To Šinkaie vždy rozčílí. Jednoho dne narazí na záchranný modul. Je v něm žena. Kočka. Prázdné tlachání dvou týpků je rázem pryč. Nyní prázdně tlachají hned tři. Později vyjde najevo, že je ona žena (Mikiru) víc než kočka. Ještě později dojde k souboji. Nepřehlednému souboji. A pak už je konec. Uf. Jen zajímavé grafické zpracování ve stylu Světového rekordu uchránilo tuto nudu před nižším hodnocením. 3/10(21.7.2008)

Neprávem zapomenutá OVA se skvěle netradiční animací. Ve světle atypické animace však může být snadno přehlédnut OPRAVDU vynikající voice acting, díky kterému inteligentně vtipné dialogy zejména v prvních dvou epizodách působí naprosto špičkově. Příběh je tu spíš jen do počtu, ale to se u 4x13 min OVA tak trochu očekává, že? Jsem moc rád, že jsem na Travu náhodně u příležitosti vydání Redline narazil.(15.8.2011)

• TaanStari

Díky animaci za 2*, jinak by se na to asi nedalo koukat vůbec.(4.10.2011)

Příjemně ulítlé, styl animace, který ulítlost ještě umocňuje, jen mi přišlo, že to vede odnikud nikam. Ale bavilo. Připomíná mi to Dead Leaves, ale to bylo o poznání zábavnější. Slabší 4(5.10.2010)