Reklama

Reklama

Několik osadníků na Divokém západě zmizelo záhadně ze svých domovů. Skupinka odvážlivců se je vydává hledat, přestože očekávají problémy s místními obyvateli. Brzy se ale ukáže, že nebezpečí číhá jinde... a všem jde o život! (oficiální text distributora)

Recenze (89)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že je to většinu času taková nehorázná nuda, protože z toho jinak mohl být velice povedený film. Takhle je to jen další v minulosti se odehrávající horor, u něhož jsem málem usnul. Stav vědomí mi udržela pouze zvědavost. Chtěl jsem samozřejmě vidět ta monstra v celé své kráse. Jejich vzhled je jednoznačně povedený, bohužel rozpohybovaná působí už o poznání hůře. No ale i tak jsou The Burrowers každopádně o pomyslný stupínek lepší než nedávný Red Sands. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to takto dopadlo. Westernový horor vôbec nie je zlý žáner, len mu chýbajú vyložene špičkoví režiséri. Toto vôbec nemuselo byť márne, ale nakoniec JE. Bohužiaľ ide o obyčajné, radové béčko. Herci podávajú béčkarské výkony (aj Clancy Brown zo Shawshanku), výprava je dosť slabá, scenár sa spolieha na klišé a nevie bohvieako prekvapiť. Je to taká nuda, rutina a stereotyp. Strety s Indiánmi sú dosť slabé, takisto nefunguje ani vnútorné pnutie medzi povahovo veľmi odlišnými členmi výpravy. „Čistým“ hororom sa to stáva asi až vo finále, kedy konečne poriadne uvidíme „zakopávačov“. Avšak to je jednak neskoro a jednak by potrebovali vyšší rozpočet. Ak chcete brutálne westernové hororové áčko, siahnite po Zahlerovom Krvavom tomahavku. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Fráze ,,Jdu se zahrabat" dostává zcela novej význam a mě osobně představa, že jsem paralyzovaná a až na čtvrt ksichtu pod zemí čekám na chvilku, kdy si nějakej tentononc pochutná na mojich měkkých tkáních zatímco moje jediná kratochvíle je cukání prstu, docela děsí. Ještě víc mě děsí, že by mě někdo vyhrabal a pak by se na mé lesbické maličkosti vystřídala kupa nemytejch kovbojů nebo zpocenejch indiánů. Taky bych mohla dny trávit čekáním, kdy mi někdo šlápne na držku, protože mě v zemi neuvidí nebo se mi na ksicht vysere kůň. Prostě tohle děsí každýho kdo není až moc masochistickej a tak jsem se zahrabanejma skoro i soucítila. Jinak hlavní hrdiny tvoří extrémně nesympatická skupina neherců kde to lehce zachraňuje ir se svojí buřinkou. Na černý kovboje v době, kdy bílým max sklízeli bavlnu jsem si už zvykla jelikož od dob Wild Wild Westu s Willem Smithem je cool mít nigga týpka ve westernu a tak si kovboje zahráli i tací jako Terry Crews, Denzel Washington, Samuel Lee Jackson, Jamie Foxx...a pak ještě jeden extrémně nesympatickej bubák. Jo to je ten co hraje v tomhle filmu. Teda hraje...vyskytuje se tam. Když to vezmu kolem a okolo a pak ještě obloukem tak z toho vyjde celkem sympatický hovno, co má daleko do sračky, ale že by to 2x vonělo to zase fakt ne. Každopádně jako hrdá SAS (sadistická asijská svině) dávám velký palec hore za krásný hepyjend. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Námět by vskutku zase tak špatný nebyl. Nápad, že někdo někoho omráčí a pak nechá rozložit v zemi, aby ho schnilého mohl vypít jak Africa Korps ukradnutou Coca-Colu, tady snad ještě nebyl. Bohužel, tento nápad byl pravděpodobně na začátku scénáře a všechno okolo se postupně domýšlelo. Proto po celou stopáž vidíme křečovité výkony nechtěně parodující drsné kovboje, jak se prodírají stereotypní krajinou, a to je vlastně všechno. Hodinu a půl dlouhé toulání po jednom hektaru louky a lesa, které má vzbuzovat stokilometrové vzdálenosti, totálně pochcané úplným závěrem, kde se ty "monstra" konečně ukážou. Nuda 40% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Critters na Divokém západě dávají pořádně zabrat místním osadníkům. Obsazení je sympatické, tedy snad až na Percyho ze Zelené míle. Doug Hutchison má obličej na slizké hajzly a zde si také zase jednoho střihl. A objeví se i nějaký Coffey ("jako kafe, ale psaný jinak":) The Burrowers mají slušný scénář, výbornou hudbu, nabídnou i parádní scény a jako celek rozhodně nenudí, ani neurazí. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor. Má veľmi dobrý príbeh o skupine dobrodruhov pátrajúcich po žene jedného z nich, ktorú spolu s rodinou údajne uniesli indiáni, ale zistia, že to nie je úplne pravda a indiáni nie sú ich hlavným problémom. Spracovanie je na tom dobre, trochu prekvapí, že aj napriek krátkej dĺžke je tempo filmu pomerne pomalé a viac sa rozbehne až v druhej polovici, ale to vôbec neprekáža, menšiu dynamiku vynahradzuje atmosféra divokého západu a výborný dej, ktorý udrží divákovu pozornosť až do konca. A poteší aj síce neprekvapujúci, ale aj tak zaujímavý koniec. O hororovej atmosfére sa tu moc hovoriť nedá, ale napätie nechýba a to hlavne v druhej polovici. Krvavých scén tu až tak moc nie je, film v tomto šetrí, aby nepôsobil zbytočne samoúčelne, ale pár slušných drsnejších scén sa tu aj tak nájde. Tvory, ktoré sa tu nachádzajú sú origináne po všetkých stránkach, vyzerajú dobre a tiež ma zaujal ich spôsob zabíjania svojich obetí. Veľkým plusom je zasadenie deja do 19. storočia, na divoký západ s tým, že nechýbajú vojaci a ani indiáni, čo je v tomto žánri veľmi zriedkavé. Herecké obsadenie je dobré, potešia hlavne William Mapother a Clancy Brown a viacero zaujímavých postáv. Réžia a technická stránka v ničom nesklamali. Stopy zmiznutých je príjemný horor, ktorý sa nesnaží výrazne zapôsobiť po typických hororových stránkach, ale skôr je taký prirodzený,čo mi ale vôbec neprekáža. Prakticky všetky jeho stránky sú nadpriemerné, takže som rozhodne spokojný. Objektívna kvalita filmu- 66%, film sa páči mne na 73%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Winnetou a Old shatterhand Vs príšerky vychádzajúce z pod zeme. Chýba už len poklad na Striebornom jazere a máme "kompletku". Okrem toho, že chýba poklad - tomuto filmu chýba aj kopec iných vecí. Vlastne, takmer všetko čím by mal horor disponovať. Okrem hereckého obsadenia si nespomeniem na žiadne plusy. Nuda, tiahne sa to, bez napätia, všetky scény v tme, viac sa zľaknete pri reklame na Daciu. Po stopách "beznohých" by bol lepší názov - 15%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jedenásteho augusta 1879 boli v Dakote zmasakrované dve rodiny osadníkov. Štyria ľudia boli surovo zabití a šesť žien a detí bolo unesených. Je silné podozrenie, že to spáchali indiáni. Skupina mužov sa ich vyberie hľadať do indiánskeho teritória. Chcú zachrániť zajatcov a pomstiť svojich druhov. Ich výprava sa však zmení na boj o vlastný život. V rozľahlej, divokej prérii na nich totiž číha omnoho väčšie nebezpečenstvo ako sú indiáni. Brúsia si na nich zuby zakopávači (The Burrowers). Americký film "Stopy zmiznutých" je kombináciou westernu a horroru. ** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

"Hrdinní kovbojové i vy bojovní indiánští obyvatelé nového kontinentu, nač rozdmýchávat neustálé sváry, když stejně všichni ve spolek skončíte v nenasytných břichách burrowers." ()

petero 

všechny recenze uživatele

Vďaka ti Pane, že to malo slušný scenár, hercov a atmosféru. I keď som vystriedal všetky možné polohy dopozeral som to bez rýchloposuvu. Aký asi musí byť ten seriál od tohto tvorcu, keď celovečerák nie je žiadna sláva!? Slizký Doug Hutchinson si však u mňa napravil reputáciu po tom čo predviedol v Punisher: War Zone. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Žerou měkkou tkáň." ,,Jak to myslíš? Mám svou tkáň rád..." Spojení westernu s horrorem není výjimečné, ale ani příliš časté. Film není špatný, sledujeme osudy kovbojů a vojáků hledajících ženy unesené Indiány. Alespoň si to poměrně dlouhou dobu myslí, byť divák už ví dávno své. Kamera v příjemných obrazech snímá divokou přírodu za vcelku příhodné hudební kulisy. Nebezpečí se stupňuje, divák si vytváří postupně představu. Taková hra na kočku a myš, kterou v jiných kulisách předvedl třeba Vetřelec. Jelikož většina komentářů prozrazuje, že oním nebezpečím jsou..........jakási monstra ( zahrabávači)...tak asi nikoho už nepřekvapím. Když jsem ty držky viděl, nějak jsem si vzpomněl na monstr hubu v StarWars VI, která hned zkraje téměř sežere Luka, než on ji přišpendlí bytelnou bránou k zemi. A pak jsem si vzpomněl na pavouky a parazitické vosy kutilky - potravu konzervují podobným způsobem. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Podobný námět jako třeba o 2 roky starší český Vaterland. Chápu spíš slabší hodnocení kolem, ale takhle o půlnoci má minimálně závěrečná hodně hodně černohumorná pointa něco do sebe. Většinu hororů si po čase nepamatuju, u Burrowers to u závěrečné "nickcaveovské" písničky nehrozí - 70% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Jediný, výrazný nedostatok, ktorý tomu uberá bohužiaľ naozaj značný kus pôsobivosti, je nízky rozpočet a preto hallmarkovská výprava. Inak je to na westernový crossover drsné dostatočne, avšak nie moc, keď už by to začalo pôsobiť prvoplánovo. V detailoch (coenovská bezohladnosť k postavám, hudba, záverečná scéna) jak z nejakého lepšieho, inteligentného, dramatického filmu. Predstavte si, že by to točil Zahler! 70% ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Film sa snaží celú svoju stopáž, ale veľmi mu to bohužiaľ nejde. Námet a daná doba sa mi veľmi páčili, no celé to skosila nuda. Herecké výkony tiež nie sú zlé a gore efekty + masky tiež ujdú. Jeden z tých filmov, ktorý by bol veľmi dobrý skrátením stopáže a pridaním akcie... 50%. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Fajný western-horor. Jediná škoda je, že mu chýba trochu viac originálneho poňatia - či už sa to týka réžie alebo napr. dialógov v scenári (ako to bolo pri BONE TOMAHAWK). Ale postavy sa chovajú uveriteľne (konečne žiadne zbytočné emotívne výlevy!). Veľmi dobre funguje hlavne indiánsky príbeh na pozadí a vôbec nevadí, že film občas vyslovene cituje (na prvý pohľad) podobných Fordových STOPÁROV... ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Začiatok vyzeral celkom zaujímavo. Zvyšok filmu taký nie je. Vôbec to nie je úplný prúser, ale ku koncu ma to už v podstate vôbec nebavilo. Bolo mi jedno ako film skončí a ako dopadnú (dosť nesympatické) postavy. Niektoré scény boli veľmi fajn a mali atmosféru, ale často to bolo nudné a také divné, nemastné-neslané. Potenciál bol a mohlo to byť super, lebo podobných filmov veľa nie je. Občas mi to pripomenulo Bone Tomahawk, ale to je bomba a toto je len s prižmúrenými očami "nie zlé". Dva a pol. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

NOTE (7.3.2009) - na DEAD BIRDS to napriek časovej súvzťažnosti a vonkajšej podobnosti nemá a ako už spomenul J*A*S*M monštrá nie sú príliš pôsobivé a trpia zlým CGI. Napriek tomu, pozerateľné a napínavé. K deju: partička dobrodruhov je na pozadí doznievajúcej vojny (Juh proti Severu) konfrontovaná s neznámymi tvormi, ktorí vyliezajú spod zeme a lovia ľudí ... (8.3.2009) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Westernové horory já můžu a přestože jde skutečně zvláště o vzácnost, několik jich mám doma a zatím jsem ještě skoro se žádným problém neměl. Mám rád onu „vůni“ divokého západu a i proto patří western hned za hororem mezi můj nejoblíbenější žánr. Ani tady se tvůrci nevyvarovali (ani se jim nedivím) ukázat na postoje bílých vůči „černochům či indiánům“ a (ne)lidské chování americké kavalérie. Po celou dobu jsem měl jen trochu problém vstřebat onu marnou snahu navodit děsivou noční atmosféru beznaděje a zmaru, která pořád nepřicházela. Noční scény byly místy dost nepřehledné, monstra se víceméně objevila v celé svojí kráse až na konci a ono vysvětlení, proč začali napadat lidi (kvůli úbytku bizonů) mi nepřišlo dostačující. Každopádně nápad a postup jejich krmení u mne plusové body našel. Trocha toxinu a změkčené masíčko není nikdy na škodu. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Po negatívnych skúsenostiach akými boli Dead and the Damned či Undead or Alive som na mix hororového a westernového žánru v ostatnej dobe stratil chuť a aj nad projekciou Burrowers som preto chvíľu váhal. Našťastie som si tento kúsok nakoniec pozrel a urobil som dobre. Kombinácia westernu s hororovými elementmi tu funguje výborne, navyše sa v podstate jedná o monster horor a tých v posledných rokoch nebolo nakrútených veľa, našťastie sa však trend točenia tohto typu filmov začína pomaly opäť obnovovať. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ono je to vlastně jen další variace na klasické téma. V Černočerné tmě se to odehrávalo na jiné planetě, v The Burrowers na Divokém západě. Míchání westernu a horroru mě nikdy moc nebralo, ale tady je to docela v pohodě a ten western odér trochu vylepšuje slabší horrorovou stránku věci. Bavilo mě to totiž mnohem více jako pouhý dobrodružný western než nějaký horror. Možná nakonec bylo dobře, že v tom filmu toho moc neukazovali, asi by to horrorové ještě víc pokakali. Velmi pozitivní stránkou filmu je herecké obsazení, skvělý William Napother a naprosto unikátní Doug Hutchison, to je totiž tak nechutnej (v to pozitivním smyslu, myslím to v dobrém) herec, že doufám, že ho nikdy neuvidím ve vyloženě kladné roli, protože by přišel o to své slizké charisma. Jako žánrově crossoverová příjemná oddechovka proč ne. Jsem rád, že jsem to viděl, ale do další projece se asi nepohrnu. ()

Reklama

Reklama