Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ovdovělá Angličanka Anna odjíždí se svým malým synem do Siamu, aby se stala guvernantkou nejen následníka Siamského krále, ale i jeho dětí. Setkává se pro ní s doposud neznámou orientální kulturou, zvyky, které ji zprvu zastrašují, a později proti nim bojuje. Postupně si získává nejen lásku dětí, které vyučuje, ale i mnoha žen krále a nakonec i vladaře samotného. (marťan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Nákladná produkcia mapujúca skúsenosti britskej vychovávateľky v Thajsku 19. storočia. Film bol natočený podľa knihy Margaret Landon, v ktorej opisuje skutočný životný príbeh Anny Leonowensovej (vo filme premenovaná na Anna L. Owens). Irene Dunne a Rex Harrison (vo svojom hollywoodskom debute) sú vynikajúci. Podľa filmu neskôr vznikol muzikál "The King And I". Film sa dočkal remaku v podobe snímku "Anna And The King". ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Protiklady se přitahují, a tak si k sobě mohou najít cestu i učitelka a král Siamu. Ona je docela rázná žena, která si nenechá nic líbit, ale je laskavá a hodná. On je sexistické hovado, které se ale snaží svou zemi řídit, jak to jde, přičemž je hodně ovlivňován tradicemi. Není to klasická romance, ale je to pěkný, lidský příběh, který bude asi známější ve verzi "Král a já". ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který se dočkal v nedávné době remaku s Jodie Fosterovou. Vynikající herecké výkony a exotické prostředí, v němž se děj odehrává, by mohly zaujmout valnou většinu diváctva, ať už náročného, či toho méně vybíravého. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • První americký film, v kterém hrál Rex Harrison. (Pumiiix)

Reklama

Reklama