Reklama

Reklama

Planeta Země po vymření lidstva

(TV film)
  • USA Life After People (více)
Ukázka z filmu

Dokument vychází při předvídání budoucnosti z odborné znalosti a chápání historie. Odborníci na inženýrství, botaniku, ekologii, biologii, klimatologii a archeologii vytvářejí obraz toho, jak bude Země vypadat v průběhu dní, týdnů, měsíců, let a milénií poté, co zmizí lidé. Uvidíme, co se stane s okolním prostředím. Jaké druhy rostlin přežijí? Budou moře oplývat rybami? Která zvířata přežijí? Co se stane s elektrárnami? Změní se v časované bomby, až se zastaví? Otráví zemi navěky? Vrátí se někdy lidé? Zahájí tento koloběh opět člověk odhalováním našich rozvalin a snahou představit si, jak život vypadal v naší době? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (104)

predators 

všechny recenze uživatele

Já tyto přírodovědecké dokumenty obdivuju, takže nemám jinou možnost:-) Pokud vás zajímá, jak dlouho budou stát pyramidy bez zásahu člověka, tak neváhejte a pokud je vám jedno, jak bude vypadat vaše kára za 10 let, tak nekupujte garáž a podívejte se na Life After People :-) 80% ()

ic 

všechny recenze uživatele

Fakt špatný provedení, jako fajn odborně spekulovat, co by se stalo na světě bez lidí, ale těžko se dá předpokládat ten scénář, že lidi prostě zmizí jako lusknutím prstu. To je asi tak reálná představa jako že ze vteřiny na vteřinu bude lidí najednou dvojnásobek, prostě se objeví dalších 7 miliard lidí… prostě kravina. No když to celé odvozují od téhle blbosti, že tam někde bude zapnutá varná konvice a že psi budou zavření v domech… ehmmm, tím to hodně zkazili. ()

Reklama

JM87 

všechny recenze uživatele

Stokrát lepší než kdejakej katastrofickej film, mít tohle lepší efekty a úvist to někam do nějakýho palace cinemas jako 3D a nějakej special rozličnej od normálních filmů, tak by to podle mě byl hit. Nejsem moc kutil, takže se přiznám, že se nijak nevyznám ve všech těch všeobecných věcech ohledně betonu, železa a podobně. Ale díky tomuhle filmu sem nasbíral tolik znalostí, že kdybych teď stavil barák, tak hned vím, co použít a nepoužít, aby vydržel, co nejvíc. V podstatě nám celej film ukazuje destrukci civilizace od 20-ti po snad 10 000 let :-) Je to dost zajímavej dokument, možná jeden z nejlepších, jaký sem kdy viděl. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto odpudivě se prezentující dokument. Absolutní / absurdní vážnost dokumentu mě dostává do kolen - osudová hudba, hluboký (opravdu hóóóódně hluboký) voice-over vypravěče. Kdyby tvůrci přidali jakoukoliv zapamatováníhodnou zajímavost nebo osvěžující vtípek určitě by to moc pomohlo stravitelnosti. Také některé animace byly dost amatérsky rozpohybované a mohl si je režisér David de Vries odpustit (viz. křížení vlků a přeživších psů), lituji každého kdo si tenhle výblitek pořídí na Blu-Ray. Btw: Je také možné, že šlo o jistou poctu zesnulému Donu "Božímu hlasu" LaFontainemu - takhle by určitě vypadal jeho celovečerák. Větou "In a World..." by mohla začínat každá druhá věta. 40 % ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento dokument je zajímavý po vizuální stránce. Speciální efekty sice nejsou na hollywoodské úrovni, ale i tak si divák může užívat nemála atraktivních postapokalyptických záběrů, po kterých já jsem vždy bažil, a byl jsem schopen kvůli nim překousnout leckteré slabší filmy, jako třeba Vodní svět. Velkoměsta prorostlá vegetací působí úchvatně. Nakonec jsou ale nejsilnější záběry stejně z vylidněného Černobylu, kde se městské stavby ustupují přírodě. Vytknul bych vše dramatizující komentář, rádoby efektní prostřihy a celkově bych se pozastavil nad tím, zda-li lze vůbec tento film nazývat dokumentem. Velké množství zde uváděných informací, ač jsou od odborníků, jsou pořád jen hypotézy. Celý dokument mi připadá jako hodně velký vzdušný záme ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama