Reklama

Reklama

VOD (1)

Lovecká sezóna právě začíná... V létě 1974 vyráží čtyři přátelé na víkendový výlet tábořit v lese. Během cesty jsou ale přepadeni a omráčeni. Když se proberou z bezvědomí, slyší zvuk lovecké trubky. O tom, že se kořistí stali právě oni, není pochyb. A lov? ... Začíná. (oficiální text distributora)

Recenze (249)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Má úplně první zkušenost s norským horrorem. A musím podotknout, že dosti tvrdá. Rovdyr není zcela určitě pro slabší povahy, je drsný a krvavý. Na husté atmosféře přidává jeho prostředí - severské lesy jsou pro takové snímky jako stvořené. Tam bych nechtěl zabloudit. Film začíná jako netypický slasher, aby se zvrhnul v nefalšovaný hixploitation, i když ne zrovna originální. Hudba na začátku příběhu mě trochu štvala, ale při "loveckých scénách" mi to hezky vynahradila. Jinak určitě spokojenost. Nějak jsem těm exploitation a hixploitation snímkům přišel na chuť... ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Norská pohodička. Již úvodní skvělá scéna divákovy ukazuje, co může od filmu čekat. Dost jsem ocenil příjemnou písničku při úvodních titulkách, při nichž je nám partička hezky představena. Celkově začátek je parádní a cítil jsem se jakoby rok 1974 opravdu byl. Zajímavý je scénář tohoto hixploitationu. Jedná se sice pak o klasickou náháněčku, ale udělat to tak, že místní vidláci místo zvěře loví lidi beru jako jeden z těch lepších. Díky postavám, kde vidláci vypadají jako vidláci a postavám člověk tu situaci věří děj plyne vcelku svižně. Atmosféra lesa, celková syrovou filmu a samotných mordů působí dobře. I když Rovdyr vzdává hold starším filmům moc dobře, tak má pro mě jeden velký problém. Děj je někdy až do očí bijíce natahovaný a díky tomu postavy jednají někdy na poklepání si na čelo. Hrdinka po jaké době konečně utočníka napadne a bodne ho. Místo ale toho, aby ho už dodělala, tak uteče a on jí začne honit znovu další minuty. Dal by se z toho udělat moc dobrý hodinový snímek, bez všech těhle blbostí. Škoda. Naštěstí to trochu vynahrazuje skvělá past ke konci. :) Rovdyr ve svém žánru určitě není špatný film, na to má své kvality. Na druhou stranu ale také není ničím, co by člověku nějak utkvělo v paměti nebo se na to chtěl kouknout znovu. ()

Reklama

panjosef 

všechny recenze uživatele

Místy je to docela slušně brutal. Na pomezí lesního slasheru a syrovýho hixploitaion. Z Norska chodí samý kvalitky a tohle není výjimka. Banda mladejch, lesy, buran magoři s nožema a flintama, dobrá atmosféra, všechno klape správně jak má. Level násilí je tady celkej slušně povolenej, záběry typu ustřelenej nárt nebo vyvrhování střev vypovídají za vše. Bandička našich hrdinů tentokrát nejsou takoví pohodáři jako v dalším aktuálním norským masakru Fritt Vilt, hádají se, nemají se zas tolik rádi, jsou uhádaní, arogantní atd., ale jakmile začnou být pronásledovaní tak se hned sympatie obracejí na jejich stranu. Slušnej standard z krásné země. 8/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jakožto divák, který chová k těmhle konceptům honu na člověka velmi vřelý vztah (často až přehnaně), bývám při sledování otevřen všelijaké špatnosti. Tady jsem byl ale už po pár minutách otevřen leda tomu, aby to co nejrychleji a pro hlavní postavy také co nejbolestivěji skončilo. Přece nemůžete chtít vystavět takový příběh kolem idiotů, kteří jsou více nepříjemní než jejich vrazi, a navrch jen nudně opisovat od hororových vzorů a nepřijít s žádným originálním nápadem. Jen ta hlavní ženská postava alespoň vypadá dobře, ale ono nikoho ani nenapadlo dát její přednosti, které dalece přesahují největší filmařské klady, pořádně na odiv. Nudí to i přes správnou stopáž a pár hnusných záběrů.. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Nepodařilo se. Lesy v sobě pro horror skýtají velký potenciál ale tady ho nedokázali využít. Rovněž příběh ničím nezaujme. Takovýhle běhání po lese bez nějak zvlášt povedené atmosféry by mohl natočit každý. Severská produkce tak po několika světlých momentech trochu zklamala. Jako ztrátu času bych to nepopsal ale film mně zkrátka ničím nezaujal. Až na pár děsivějších momentů o žádný zázrak nejde. Jako lepší alternativa horroru v lese se mi zdá Jezero Smrti, celkem slušný norský snímek Temné Lesy nebo terror zdeformovanců v Pachu krve. Alternativa: Eden Lake, Vacancy, Villmark. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Písnička, která hraje na začátku filmu v autě, je „Wait For The Rain“ od Davida Hesse. Ve 20. minutě hraje „En Spennende Dag For Josefine“ od Inger Lise Rypdal. Ta samá písnička pak hraje na konci filmu. (Duoscop)

Reklama

Reklama