Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblíbený hudebně zábavný pořad Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře, v jejichž třídě je radost pobýt i o prázdninách. (oficiální text distributora)

Recenze (46)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jako herce a scénaristy je beru a uznávám ale jako vynalézavé zpěváky? Ne, vážně ne.-( Zbytečný pořad, ale děti o prázdninách, ho jistě berou, což je důležité:-) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Sympatický pořad, který skvěle poslouží pro odpočinek od geniálnějšího tandemu Svěrák-Smoljak. Když jsem si byla před pár lety pro Svěrákův podpis na Knižním veletrhu, neodolala jsem ani publikaci Když se zamiluje kůň a pominula jsem, že jsem byla mylně považována za učitelku z mateřinky ;) ()

sud 

všechny recenze uživatele

Milý pořad, mající bohužel rozdílnou hodnotu jednotlivých vydání i jednotlivých písní. Mám rád a vážím si obou pánů a líbí se mi i jejich písničky. Ovšem každý ví, že když musejí být písničky hotové do příštího vydání, poměrně dost jich nebude nic moc. Takže proto dávám hodnocení jaké je s dovětkem, že se na "Hodinu zpěvu" koukám rád a pokud by se sestavil jeden hodinový díl The best of, dal bych možná 5 hvězdiček. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ne, každá píseň samozřejmě není perfektní, určitě ne, to by ani nebylo možné, ale Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře si ohromně vážím za to, že je neustále skládají, dělají jimi radost ostatním i sobě a jednou po nich zůstane spousta dobrého. "Neopouštěj staré známé pro nové, zvláště když jsou momentálně v nouzi, možná mají paměť jako slonové, každé ráno tesknota je vzbouzí... Dneska jsi tak úspěšný a nemáš strach, žádný hřebík netlačí tě v botě. Zítra budeš opuštěný starý brach, zítra budeš úspěšný kůl v plotě." ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Perfektní jazykolamačská groteska na pokračování....skvělý Svěrák s vytříbeným ironický humorem a musikální Uhlíř, tato dvojka má svou velkou sílu v moralitě, výchově a češtinářském umu, který předávájí malým občánků... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tento hudební pořad pro děti je docela dobrý. Hlavně Svěrák a Uhlíř mají skvělé texty. Kazety s jejich songy mám hodně ošoupané. Kdysi dávno to v autě běželo při každé cestě. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

ne, ne a ne. uhlíře poslouchat jedině spolu se třema sestrama a svěráka na režisérským křesle. tohle byla bída. 20% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Starý hudební pořad Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře, kde jejich žáci zpívají jejich známé písně. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Každý rok osm nových písniček... už pěkně dlouho (mimochodem, tohle duo si je taky vydává na CD a každý další díl se jmenuje podle části textu písničky Není nutno, který už ale vyčerpali, tak jsem zvědav, jak budou pokračovat). Některé jsou trapné, ale určité procento z nich je i velmi kvalitní. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Moje paměť není moc veliká a často všechno zapomínám, ale zde u tohoto pořadu je to výjimka. Pamatuju si velice dobře začátek 90. let a nádherný seriálek, který se jmenoval "Hodina zpěvu". Jsem rád, že je i zde na CSFD. Díky tomuto cyklu jsem se nazpaměť naučil písničky: Dělání, Elektrický valčík, Holubí dům, Severní vítr, Není nutno aj. Pak jsem tyto písně jako žák Základní školy využíval v hudební výchově, když paní ředitelka, která nás učila, zkoušela před tabulí a po každém žákovi chtěla, aby zazpíval nějakou píseň. Já jsem byl vždy velmi nervózní, než na mě přišla řada a přemýšlel jsem, jakou píseň mám zazpívat. Po chvíli mě napadlo, že jsem minulý den viděl "Hodinu zpěvu". Skoro každý rok jsem zazpíval buď Není nutno, nebo píseň Dělání. Bohužel, jelikož nemám žádný hudební talent, tak můj přednes byl vždy velice špatný a paní ředitelka mě každý rok hrozila čtyřkou, ale vždy vyměkla a nakonec mě dala dvojku:-). Vím ale, že jsem si tuto známku vůbec nezasloužil, protože ten můj "zpěv" byl velice strašný. Ještě teď se za něj stydím a už si nedokažu představit, že bych někde zpíval! Přesně si pamatuji, jak každý díl probíhal jako vyučovací hodina ve škole. V lavicích seděli žáci a pan Svěrák s panem Uhlířem plnili role učitelů. Vím, že během jejich vyučovacích hodin střídali jejich výklad s písněmi. Ještě si také velice dobře pamatuji, že konec každého dílu končil písní Není nutno. Jasné čtyři hvězdy. ()

prkalil 

všechny recenze uživatele

Když jde naše třída do baru - mléčného! Bere s sebou třídního Járu - Ječného! Náš třídní je taky na sladký - pěčivo! Má daleko radši oplatky - než pivo! Dáme si pětatřicet chlebíčků (s majonézou!), je nám jako v nebíčku (ty tam lezou!), pětatřicet kremrolí, co se v puse rozdrolí (rozdrolí, rozdrolí se). Pak se nese do báru pětatřicet pohárů, když to všichni spapají - pak ještě pětatřicet kakaí,kakaí,kakaí - jěžišmarja kakaí!!! ()

cariada odpad!

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoc, ale tohle mě nikdy nebralo. Vždy mě to přišlo nehorázně trapný a musel jsem to přepnout. Možná se to dětem líbí, ale já mezi nepatřil a nepatřím. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pro děti zábavný a přijatelně výchovný pořad. Co více si přát? Vysíláno od roku 1988 až do 2015 (prozatím). PS: V roce 2011 byl natočen zajímavý díl, ve kterém Svěrák i Uhlíř odpovídají na otázky a bilancují svou dosavadní tvorbu. Uvidíme jejich první videoklip Elektrický valčík a další klipy v průběhu dalších let. V roce 2015 se natočil příjemný díl k sedmdesátým pátým narozeninám Jaroslava Uhlíře a byla to velmi hezká pocta. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Já mám tenhle pořád pořád dost rád. Pánové Svěrák a Uhlíř jsou výborná dvojice a jejich písničky jsou nádherné. U televize nechybím nikdy, když běží toto nádherné pásmo úžasných písniček. 90%, pár písní je občas slabších. ()

Reklama

Reklama