Bývaly doby, kdy mohla Ana v podání půvabné, na Oscara nominované Britky Minnie Driverové tvrdit, že její život je klidný a svým způsobem šťastný. Starala se o svého sedmiletého syna Jesse, kterého právě vyhodili ze školy, a ani její manželství, byť s náladovým a vrtkavým mužem, nebylo úplně špatné. Jenže pak se její kroky protnuly se Saulovými, a to se nikdy nemělo stát. Muži závislému na chorobném hraní, jehož představitelem se stal Jeremy Renner, obtíženému dluhy a pozorností nelítostných lichvářů, totiž kráčelo ve stínu jen neštěstí. A jelikož mu vinou vypůjčených peněz začínala hrozit fyzická likvidace, rozhodl se k děsivému činu, na jehož konci nakonec čekala smrt právě na Anina manžela a syna. Nyní, po dlouhé době, čeká ve vězení na popravu a Ana ujíždí dlouhé kilometry pouští s vědomím, že s tímto mužem, který jí vzal vše, co měla, se musí naposledy setkat. Nezávislé psychologické drama, jež se odehrává během dvou oddělených dnů, v minulosti a v přítomnosti, natočil v roce 2007 režisér Charles Oliver. (oficiální text distributora)
freddy
Vina a trest. Téma, které asi nikdy nepřestane býti okoukané a které vždy bude zřejmě filmové scénáristy a spisovatele fascinovat. V tomto případě se celý příběh točí kolem ženy, která se spolu se svým synkem ocitla ve špatnou dobu na špatném místě a která díky jednomu zoufalému činu jednoho zoufalého člověka právě o tohoto synka přišla. Celý film se paralelně odehrává v minulosti (den, kdy zemřel syn hlavní hrdinky) a přítomnosti (den popravy viníka chlapcovi smrti) a mezi těmito dvěma dny film přeskakuje, jak se to zrovna hodí. Ač může znít tento popis děje filmu atraktivně, tak film bohužel docela často nudí a dá se říci, že atraktivní příběh je zde podaný hodně neatraktivně, opravdu chvílemi jsem měl pocit, že tohle je hodně špatný film. Ale naštěstí film trvá jen nějakých 90 minut a samotný závěr byl hodně zajímavý a něco na tom bude, že lidé, kteří spáchali zločin, by se měli přímo seznámit s důsledky, které poškozeným lidem spáchali, to totiž může mít mnohem větší účinek než sebedelší výkon trestu, což potvrzují závěrečné statistiky, které jsou v tomto filmu divákovi nabídnuty těsně před závěrečnými titulky. A kromě toho velice zajímavého závěru jsou tu pak ještě důležitou součástí kvalitní herecké výkony, obzvláště tedy Bobby Coleman v roli chlapce, který zemře, hraje hodně dobře a ani mě to nepřekvapuje, protože ho znám už z filmu Dítě z Marsu, takže už jen kvůli němu stálo za to se na film podívat. Nakonec tedy tento film vnímám jako mírný podprůměr, ale pořád to je dostačující na ty tři hvězdy.(24.6.2010)
Sheldra
Někdy slouží dlouhé záběry, smutné výrazy a posezení beze slov k umocnění atmosféry, někdy k zakrytí faktu, že autor nemá co říci. Tohle je ten druhý případ.(6.1.2011)