Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasická romantická komedie se odehrává ve fiktivním skotském pobřežním městečku Baikie, kam přichází z Londýna mladý nadšený reportér Frank Burdon (Rex Harrison). Dostane za úkol udělat víceméně oslavné interview se starostou města Williamem Gowem (Cecil Parker), ale postupně zjišťuje, že pozitivní článek nebude tak prostý. Jádrem problémů je příběh paní Hegartyové (Sara Allgood), chudé ovdovělé zmrzlinářky, která strká svůj vozík po ulicích městečka doprovázena svojí fenkou Patsy. Když ale nemá na to, aby zaplatila poplatek za psa, starosta přísně požaduje, aby byla Patsy utracena. Frank Burdon podpoří medializaci celé aféry ze stanoviska proti starostovi, což pro něho ale není tak jednoduché, protože se mezitím zamiloval do jeho krásné dcery Viktorie (Vivien Leigh). Oba muži k sobě navíc cítí úctu, uvědomují si stanovisko toho druhého, ale hrdost jim nedovolí ustoupit. Kampaň navíc ohrožuje starostovu snahu kandidovat do parlamentu. Následuje žaloba pro pomluvu, soudní spor a vztahy se vyostřují. Zvítězí hrdost, rozum nebo láska?
Jde o zfilmování divadelní hry Bouře nad Patsy z roku 1930, která ve třicátých letech uspěla i na Broadwayi. (Peabody)

(více)

Recenze (4)

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Anglickému novináři starosta diktuje, jak se stará o lidi a v průběhu toho vyhazuje z domu chudou vdovu, která přišla požádat o vrácení zabaveného psa. Novinář pak místo oslavného článku napíše, jaký starosta opravdu je. Jako politická satira to jde a Parker roli pokryteckého politika zahrál velmi dobře. Na druhou stranu na komedii je tam málo humoru, i když je možné, že je tam skryto hodně vtipu vyplývajícího z rozdílů mezi anglickou a skotskou angličtinou. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Ústřední pár mladých budoucích hvězd je příjemně sympatický, taktéž záplava skotské angličtiny je originální. První část než došlo k soudu mi přišla zábavnější, potom už se toho přeci jen moc neděje. Hlavní děj se postupem času moc nekošatí a místy je to trochu naivní, ale bavilo mě to. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Poctivo natočený snímok, ktorý sa zdanlivo tvári ako romantická komédia, ale je to skôr dramatická satira na politiku starostu vo fiktívnom škótskom mestečku. Hviezdy filmu sú jasne dané, ja by som však pozornosť uprel na postavu predstaviteľa mestečka v prevedení skvelého Cecila Parkera. Lepší priemer. Deviate hodnotenie a druhý komentár. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama