Reklama

Reklama

Tajemná mladá Ruska vraždí členy zločinecké organizace, kteří stojí za zmizením její sestry. Patří k nim i její bývalý milenec, bohatý mafiánský boss Virgil (Tom Berenger), jenž nechápe, proč se Raina proti němu postavila, a najme si detektiva, aby ji našel.
Hrdinkou napínavého akčního thrilleru je tajemná mladá Ruska (Stana Katic), která své oběti chladnokrevně zabíjí úzkou dýkou. Její sestra byla totiž unesena, a když Raina zjistí, kdo je za její zmizení zodpovědný, rozhodne se vzít právo do vlastních rukou a tvrdě se pomstít. Terčem se stává i její bývalý přítel - bohatý mafiánský boss Virgil Vadalos (Tom Berenger), jehož dříve hluboce milovala. Virgil nechápe, proč se Raina proti němu obrátila, a protože ji stále miluje, najme zkorumpovaného detektiva Becka (Paul Sloan), aby ženu vystopoval a přivedl ji dřív, než ji dopadne policie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Jako slepené ze dvou filmů. Příběh pomsty je neustále narušován někdy až zbytečnými záběry, které odvádějí pozornost od hlavní dějové linie. Snaha o tarantinovsky vypadající gangsterku tam jde cítit, ale výsledek je jen suchá béčková brutální slátanina. Stana Katic je ovšem super a drží to na dvou hvězdičkách. No a ta blonďatá magorka, co ráda masakruje lidi je fakt děsivá. Ve filmu pořád někdo někoho vraždí, takže je to děsivé i jako celek. Nejhezčí je ovšem nestárnoucí Kelly Hu, které bohužel někdo ustřelí hlavu. Dobře, přiznávám, ty dvě hvězdičky jsou spíš za baby a ne za film. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, dokoukal jsem to v pohodě, ale že by mě to nějak extra bavilo a chytilo, se říct nedá. Když jsem byl mladší, podobné kousky mě i docela bavily, dnes už mi to nic moc neříká. Možná i proto, že jsou svým způsobem jaksi přehnané a přestylizované – všichni jezdí v super autech, píchají hezké holky, chovají se jak největší macho idioti, převážně střílí nebo máchají pěstmi namísto toho, aby trošku zapojili mozek a zapřemýšleli, všichni jsou drsní a vzhledem k tomu, že jsme vstoupili do nového tisíciletí a mezilidské vztahy a vnímání jedinců se trochu změnilo, nejdrsnější jsou ženy, (pokud tedy zrovna nejsou běhnovsky povolné). Ono ne že bych proti tomu něco měl, myslím, že mnohé ženy se mužům v mnohém vyrovnají ba je i předčí, respektive, nijak se nestavím tomu, že by tomu tak mohlo být, ale dvě ženské postavy v tomhle filmu jsou fakt přepálené až na (možná za) únosnou míru. Možná je ve filmu až moc postav, kterým je třeba věnovat pozornost, některé se jen mihnou (asijská policistka, postava Dominique Swain), jiné jsou tu déle, ale je jich prostě asi moc. Zápletkou nic extra světoborného, nelze však upřít, že odvyprávěno to není špatně a scénárista si dal docela záležet. Máte-li pro podobné snímky slabost, asi to oceníte více než já, mě už tyhle snímky nic moc neříkají. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Celkem pitomina. Líbil se mi ale Tom Berenger. Prostě uvěřitelný šéf podsvětí. Jinak film o afektované ženské, která téměř upíří silou zabíjí lidi, které nenávidí, protože jí znásilnili sestru. Alespoň byly ty její stupidně provedené vraždy vysvětleny. Herci se tam míhali jak na běžícím páse. Každý byl odněkud jinud a vypadalo to, jako by do filmu chtěli skloubit všechny mafiány světa. Prolnutí se samozřejmě nepovedlo a akční scény? Škoda mluvit. Na začátku filmu zmlátí v obchodě mladá holka dva chlapy, přičemž ten jeden je celkem řízek, aby si potom típla cigáro do své nohy. No paráda. Stana Katic sice takovou sílu nemá, ale zase má dlouhý (připadá mi, že ho chtěl režisér zkultovnit) nůž, kterým zabíjí tak lehce, že snad ani do másla to takto nejde. A to probodnutí ksichtu v závěru filmu, no tak to snad ani nesnese komentář. Původně jsem chtěl dát dvě, ale když vidím, co k tomu píšu, dám jedna a ať jsou rádi. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Film Stiletto zůstal někde na půli cesty.Jde tady o pomstu,ale ta je neustále rozmělňovaná jinýma scénama,a děj se zpomaluje a ztrácí tempo.Brutální je to dost,někdy až zbytečně samoúčelně.Filmu je vytýkána vulgarita,ale tak mluví kdekdo,takže tady bych problém neviděl.A pak je tady několik povedených záběrů,kdy si říkáte,že kdyby byl film dotaženější,mohla to být pěkná rubačka.takhle musim maximálně 50%,s přimhouřením oka. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Tak ze začátku jsem byla rozhodnutá udělit nemilosrdně odpad - slepice (90x60x90, 45kg) zamorduje dva 120 kg borce, pak brečí, protože jednoho přece milovala. Nato se objeví druhá děsně drsná kráva (pardon, ale jinak to říct nešlo), co po někom chce, aby jí sáhnul na prsa a pak ho rozkope, když jen tak zírá a k ničemu se nemá. To už jsem si říkala, co jsme my, ženský, scénáristům kdy udělaly, že nás navlečou do těsný sukně, rozpustěj nám vlasy a s vzezřením naprosto ženský sexbomby nás nechaj jednat a chovat se jako stokilový chlapi. Fyzika ať se jde zahrabat, hlavně, že pánský osazenstvo (s nízkými nároky) bude mít všechno najednou - akci, pořádný rvačky a pěknou holku. Pak ji ještě posadíme do rychlýho auta, nejlíp Ferrari a ono to něco vydělá. Nakonec mi hlavní hrdinka (tý druhý slepici jsem pořád přála bolestivou smrt) tak moc nesympatická nebyla a její cesta za pomstou (proč do srdce??) mě i trochu bavila, takže jsem chtěla dát dvě*. Pak přišla scéna s propíchnutým obličejem a já se začala děsně smát - takže zase odpad, pak konec - a průměr vidíte. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama