Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (299)

verbal 

všechny recenze uživatele

Sal má doma plíseň, manželku a skoro šest dětí. Plísně se chce zbavit, manželku a děti by si rád nechal. Eddie má děvku a před důchodem. Na důchod jebe a děvku taky. Tango má tajné poslání, za kamaráda pana Snipese, kterého náhodou? zrovna pustili z krymu, a louská logisticko-rektální oříšek: Poslat do prdele poslání, nebo tam poslat pana Snipese? Co se stane, když se jejich osudy protnou?? NIC!! Ony se totiž neprotnou!! Obsah zase psal nějaký dement, který se málem trefil i v tom, který herec hraje kterou postavu a scénář zase psal nějaký dement, který patrně zemřel nudou, než stihl vymyslet pointu. Tohle fuckt není Training Day, tohle už je naostro Den o ničem! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je těžký u takových filmů vydržet až do konce. Přitom zajímavých herců tam je dost. Evidentně ale zbytečně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $27,163,593 Tržby Celosvetovo $45,719,985Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,882,356Tržby za predaj DVD v USA $10,995,800║ Na pohľad veľmi silné obsadenie vedené pod dosť vážnym tónom. Nuž len tento krát to Antoine Fuqua až tak neukočíroval takpovediac k dokonalosti. Jemu sedí skôr také o kúsok voľnejšie poňatie hlavne tých "akčných" filmov. /50%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nechceš aspoň raz za 22 rokov urobiť užitočnú vec?“ – „...Ani nie.“ Už Fuquaov predchádzajúci film TRAINING DAY ma nebavil resp. bavil tak, ako ma bavia priemerné kriminálky. NAJLEPŠÍ Z BROOKLYNU je bohužiaľ čosi ako jeho alternatívna verzia (kamarátske rozhovory v aute šokujúco končiace priestrelom hlavy, ambiciózny policajt namočiaci sa do maléru, naivný zelenáč chce zmeniť svet k lepšiemu a ničí mu to každodennou rutinou už až príliš otrieskaný starý parťák). Ale EŠTE nudnejšia. Má na tom podiel nielen komplikovaný scenár, ale tiež množstvo postáv a smrtiaca dĺžka viac, ako dvoch hodín. To sa mi skutočne zdalo až prehnané; neviem, prečo film s takým dejom musí byť dlhý, ako PÁN PRSTEŇOV prehnane povedané. Potešili ma len Richard Gere, Don Cheadle a atmosféra so štipkou uchádzajúcej myšlienky (všetci občas niečo pokazíme a potom to ľutujeme a občas sa to snažíme vyriešiť, aby sme to EŠTE viac zhoršili). Keby to bolo aspoň o 3O minút kratšie, možno by som dal 60%. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Průměrné, mapující zajímavé osudy policajtů, které ve výsledku nic nenabídnou. Ethan Hawke: jeho příběh byl lidsky nejzajímavější, ukazoval důvody, proč být "zlý", Hawk to zahrál dobře a za jeho příběh 70%. Richard Gere: jeho postava jednoznačně nejkontroverznější, čistě nepolární, nejednoznačná, zmatená. Sám jsem nevěděl, co si o ní myslet a jak jí vnímat. Gere je už dost starý, ale stále má co nabídnout 50%. Don Cheadle: jeho příběh byl až moc standartní, popisoval situaci, kterou zmapomalo mnoho filmů a o dost lépe. Proto jednoznačně nejslabší příběh z celého filmu 50%. Celkově je film zbytečně dlouhý, kdyby se osudy těchto tří policistů střetli tak bych film hodnotil mnohem lépe. Chvílema sterilní, jak noha od stolu, žádná kontroverze, jen suše odvyprávěné. 60% 03.08. 2010 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

I když to očividně diváci neznalí policejní tématiky neprohlédnou, tak Nejlepší z Brooklynu rozhodně patří mezi nejlepší policejní filmy. Sice tam, kde Training Day bodoval perfektně rozvinutým příběhem, může tento film trochu zklamat, ale čeho si cením nejvíc, je psychologie postav skrývající se na pozadí snímku. Herci jsou naprosto perfektní, už jen z jejich pohledů je cítit, co prožívají, je poznat, kam uhodila frustrace policejní práce, kam nespravedlnost, kdo vyhořel a kdo se s tím jak může vypořádat. Netvrdím, že děj je kdovíjak realistický, ale pocity odehrávající se na pozadí jsou věrné. Každá událost má velkou tíhu a atmosféra je vynikající už jen díky výbornému užití hudby. Nejlepší z Brooklynu jsou síla, tak nějak by to klidně mohlo být... 9/10 ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Kriminálna mini-mozaika príbehov mužov v uniformách z Brooklynu, ktoré vlastne spolu ani nesúvisia a hoci sa nedá označiť za sklamanie, aj napriek solídnej réžii nezanechá snáď s výnimkou záveru na divákovi žiadny výrazný otlačok. Don Cheadle a Ethan Hawke síce tradične nesklamali a minimálne vo výkone Wesleyho Snipesa, ktorý dokazuje, že má na viac ako na videokariéru ponúka Brooklyn's Finest aj niečo navyše. Na špičku v žánri to však, bohužiaľ, nestačí. 70% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Pamatujte, že v Brooklynu, tam se vás na nic neptaj. Na poučky ze školy a teorii zapomeňte, tohle je svět s vlastní morálkou a hodnotama. Můžete to ignorovat a doklepat to nějak do penze, nebo se snažit a skončit s koulí v hlavě. A nebo toho možná zkusíte využít pro sebe. Pro mě lepší než přeceněnej Training Day, z prostředí světa plnýho gangsta niggů s bouchačkama, vytahanejma trikama a zlatejma řetězama jak kmenový náčelníci jde husí kůže, násilí se ve filmu nekoncentruje do pár akčních scén, ale je v podstatě všudypřítomný a herci jsou perfektní (snad poprvý mi byl sympatickej Richard Gere). škoda konce, kterej byl trochu moc překombinovanej, ale jinak hodně nepřikrášlená sonda do světa, ve kterym nikdy nechci žít. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua jede v téže lajně, jakou vytyčil v Training Day, tedy zasadil svůj příběh do prostředí bahna velkoměsta plného násilí, zločinnosti, gangsterů, neschopnosti a bezmoci policie, jejíž špičky navíc hrají svou vlastní hru a jde jim spíš o osobní kariéru než o dobro věci. V rámci žánru jde opět o nadprůměr, nicméně v téhle kategorii je hodně velká tlačenice a Nejlepší z Brooklynu při nejlepší vůli mezi špičku nepatří. Ani ne tak proto, že v něm hraje Richard Gere, kterého osobně moc nemusím, protože podle mého mínění patří do kategorie herců, kteří svoji roli pouze hrají a ne prožívají, a také ne kvůli skutečně průměrnému nováckému dabingu. Je to spíš pro obecnou líbivost, které Fuqua podléhá, nepravděpodobnost některých situací, přehnanost a četnost přestřelek, protože ukázka života z Brooklynu vypadá horší než život v občanskou válkou zmítaném Bagdádu, a scénáristicky ten snímek přece jen chtělo líp ošetřit - závěr je takový nanicovatý. Osudy tří policistů se mohly protnout rafinovanějším způsobem. Celkový dojem: 65 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zoufalá, Ztroskotaná a Skrytá identita.. Náčrtek nemocí z povolání bídně placených brooklynských poldů, přičemž vidíme jen symptomy a otázkou zůstává, jestli samotná příčina má něco společného s výkonem zaměstnaní, či je zakořeněna v povaze bez ohledu na okolnosti.. Proti Training Day rozhodně syrovější a realističtější, ale zase tomu chybí tah na branku, co uměl vyvinout powerforward Alonzo Harris. Fuqua byl zřejmě ve střižně příliš uspokojen natočeným materiálem a bylo mu líto něco vystřihnout, či nedej bože (koncem) nezdůraznit, že i přes rány ze všech stran musí Amerika kráčet dál. A Richarde, ty buddhisto, nechci ti do toho kecat, ale na plátně si až moc často užíváš felací od prostitutek. Pochopitelně vím, že je to jen jako a obvykle se používá nanuk, ale nemůžeš se pak divit, že v manželce zahlodá červík pochybností a ty se podruhé rozvádíš.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Policejní thrillery patří mezi mé nejoblíbenější žánry. Jeden z nejlepších natočil právě Antoine Fuqua s Ethanem Hawkem v hlavní roli, avšak napodruhé se jim vzájemná spolupráce příliš nepovedla. Nejlepší z Brooklynu nám představuje současnou odvrácenou stranu Brooklynu (i když nevidíme žádné klasické ikonické výjevy obvyklé právě pro Brooklyn, tak může klidně dojít k záměně za jakékoliv jiné město než New York), drogy, násilí a sex je tu vyobrazen v té nejsyrovější formě, na jakou jsme u Fuquy zvyklí. Všechny tři hlavní postavy se pohybují na hranici dobra a zla, nevíte komu fandit (alkoholismus, krádeže peněz drogových kartelů, hra na obě strany) a co je nejhorší - žádná z postav nemá dostatek času vás přesvědčit o opaku, snad až na posledních pár scén. Film tak vlastně ukazuje, že v Brooklynu aby poctivého člověka pohledal. Po herecké stránce není komu co vytknout a také forma vypadá bez chyby, jenomže to tentokrát jako celek za moc nestálo. Z námětu šlo vytřískat o hodně více. Nakonec ale přece jen přihodím třetí hvězdu, a to za závěrečné krvavé vyvrcholení, které dává místy vzpomenout na Training Day. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Fugua do svojej filmovej skladačky nazháňal skutočne 'hollywood's finest', škoda však, že on do tej spoločnosti najlepších nepatrí. Márne sa žánrovo snaží priblížiť svojmu najväčšiemu hitu spred ôsmych rokov. Dokonca ani prítomnosť jeho najväčšej hviezdy mu s týmto filmom nepodarila preraziť na úplné výslnie. Mne však aj tento nadštandard stačí k tomu, aby som konečne po dlhej dobe mohol oceniť dobrú gangsterskú krimi-drámu. Prvá polhodinka je naozaj pomalá, ale citeľne navodzuje atmosféru tak, že divák až s nechutnou nervozitou čaká, kedy nastane ten zlomový moment, keď do príbehu vstúpia momenty toho pravého napätia. No a po tomto momente už nemám čo vytknúť trojpríbehová línia do seba skvelo zapadne, a aj keď tá skladačka nie je premyslená tak detailne ako napríklad v Iñárrituových snímkoch, tak tu mi to tak vyhovovalo. 80%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Brooklynská mozaika plná skvělých herců. Hawk znovu nezklamal, stejně tak Don Cheandle, Snipes svým výkonem překvapil - dejte mu někdo pořádnou šanci pořád na to má - no a Richard Gere? Nevím co ho vedlo k tomu, aby vzal takovouhle roli, ale byl vážně vynikající. Příběhově se jedná více méně o standart (jako by vypadl ze světa GTA IV), který se snaží místy působit zbytečně moc drsně. Zoufalství a beznaděj se mu však daří zachytit dokonale. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nejsem si úplně jist reáliemi a věrohodností některých charakterů a jejich rolí. Resp. pro srozumitelnost. Opravdu je to co předvádí Cheadle a Snipes styl nekompromisního gangstera z Brooklynu ? Ono to není jen o tom plácnout někam k chodníku eSkového Mercedesa, navléct si na obličej brýle Prada, nosit na ruce obří Breitlingy a mít kolem pasu opasek od Gucciho. Jaksi mi tam některé věci neseděly. To, co bylo geniálně vyladěné například v American Ganster tady dost pokulhává. S tím jsou logicky spojené další věci, které mi nesedly úplně na sto procent - jednání některých postav atd. Celé se mi to zdá příliš na efekt, vyumělkované a nereálné. Přijde mi, že Fuqua neví o této oblasti vůbec nic, jen nakoupil pár drahých cetek a půjčil luxusní auta - a šup a máme Gangstery. Děj je fajn, trojitý dějový propletenec je v závěru zajímavý. Nejsilnější scéna filmu je nakonci s Richardem Gerem. Fantazie. Jinak je to pouze průměr s několika slabšími a pár silnějšími momenty. ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Tak tento film ma strašne ale strašne unudil. Rozmýšlam o pozitívnych veciach, ktoré sa objavili a žiadne ma nenapadajú okrem dobrej hereckej partie. Jeden krát kukateľný film. Ďakujem viac neprosím. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

O tom, že to policajti nemají jednoduché, vím už od té doby, co jsem zhlédl nejdokonalejší kriminálku všech dob (mimochodem, pár herců z této kriminálky hraje i zde). A kdyby mi ji tenhle film trochu více připomněl, tak bych se vůbec nezlobil. Brooklyn's Finest je dobrý film, který sleduje osudy tří policajtů. A všichni mají společnou jednu věc - jsou nějak zlomení. První má ženu, která čeká dvojčata, ale bydlí ve starém baráku, ve kterém je plíseň a policajt nemá na nový, takže krade peníze z drog, druhý musí prásknout někoho, kdo mu zachránil život a třetí je těsně před penzí a manželka už s ním nežije. A teď si určitě řeknete: "Jo, aha a oni se samozřejmě v nějakém bodu střetnou…“ A já můžu říct - ano i ne. Nebudu tu více spoilerovat, podívejte se na film, který i když má přes dvě hodiny, nudí jen minimálně. Training Day je sice někde jinde, ale já jsem (dá se říct) spokojený. 80 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dříve klipařsky nadaný režisér mnohdy jen kupil balast a jedno klišé za druhým. Ovšem v posledních letech mě Antoine Fuqua baví. Ovšem tady ještě tak úplně ne. První předlouhé desítky minut jsem v brooklynských ulicích docela protrpěl. Jenže ono se toho vlastně ani moc nezmění.. Hlemýždí tempo navíc nezachrání příliš jednoduché, ploché a v druhé polovině i těžko uvěřitelné povídání o trojici poldů, kteří nepředvádí žádný herecký koncert, natož aby byli součástí chytře propletené podívané. Jejich jednotlivé linie nenabízejí zápletku odlišnější od typických policejních témat a hlavně nenabízejí žádnou myšlenku, pointu, katarzi. Prostě jen bum a bác a nic. Ruce pryč.. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Jak mám tenhle žánr ráda, tak tohle se tedy vůbec nepovedlo. Skřípe to na všech frontách. Škoda těch vynikajících herců....*** s odřenýma ušima..... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua už po několikáté dokazuje, že je pouhým rutinérem, jehož Training day byl asi režijní vrchol. A návrat do stejného žánru se mu vůbec nepovedl. Jeho režie je nevýrazná a ničím nezaujme. Film se vleče hooodně pomalým tempem a scénář je nezajímavý. Z dějových linek mě zaujala vlastně jenom ta okolo Dona Cheadla, ostatní mi přišli až moc předvídatelné a docela i zbytečné. Pochvalu si tak zaslouží pouze do jednoho výborní herci. Ti ale sami výborný film neudělají. ()

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama