Reklama

Reklama

Americký animovaný sci-fi film je inspirován kresleným komiksem a produkoval ho mnohonásobný držitel ceny Emmy, legendární animátor Bruce Timm. Na světě nejsou jen superhrdinové jako Superman či Batman, ale také Green Latern, Martian Manhunter a Flash. Ti však musejí nejprve překonat strach a vzájemnou podezíravost, aby mohli vytvořit spojenectví proti stvoření tak děsivému, které by nezastavil ani sám Superman. Pokud se jim to nepodaří, celá planeta bude „vyčištěna“ od lidstva. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Liznic 

všechny recenze uživatele

Představovačka, ale nic víc. Film by snesl, spíš potřeboval, o hodinu delší stopáž na rozehrání hlubšího děje s vedlejšími podzápletkami. Takto je vše velmi zkratkovité, což mi vadilo opravdu hodně. Závěrečná akce byla fajn, ale divák si film takto prostě neužije. Na konci bych čekal titulek "toto je prozatimní představovací materiál filmu, který bude uveden za rok." ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ok, díky TBBT člověk pomalu ztrácí tu neexistující kontinuitu vnímání superhrdinského komiksu v českém prostředí. Ale pořád to není ono, pokud se sám aktivně nezačne o Ligu spravedlivých zajímat hlouběji. Do té doby jsou povědomí jen Superman s Batmanem, všichni ostatní, včetně Wonder Woman jsou poměrně neznámí. Naštěstí návrat této party do filmu podpořila celá řádka populárních herců povětšinou z televizních seriálů, takže i díky nim se bylo možné těšit skutečně na hodně. Po fantastické rovnici Lucy Lawless = Wonder Woman mé nadšení s každým dalším filmem roste a jsem neuvěřitelně spokojená. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Na začátek: V tomto filmu Justice League nevystupuje.. Není to špatné, zasazení do 50. let funguje podle mě skvěle - studená válka, konec bojů v Korey, mccarthismus a hrozba komunismu, všudypřítomný strach z atomových zbraní, první pokusy o dobývání vesmíru, Superman ve starém kostýmu, Batman který má dobový batmobil a dokonce i přesnej dobovej batplane!!!:) ... Bohužel příběh není prostě moc propracovanej a sází spíš na atmosféru, která se teda povedla, ale zápletka je hrozně nenápaditá.. Některé momenty jsou skutečně povedené, bohužel jich je málo a celkově je film spíš tak trochu nezvládnutý. Zajímavost: při útoku na mimozemšťana jsou k vidění experimentální stíhačky XF-92 Dart, Hal Jordan má XF5U, Green Arrow pilotuje X-1 a Batman má svůj již zmíněný klasický batplane... o to víc pak zamrzí, že největší část letadel tvořej jakési beztvaré výmysly.. Jo a jako třešnička na dortu se objeví Aquaman.. PS: Bachy: Proč se na to vůbec koukáš? Jak ses k tomu dostal? Když máš dojem, že tam je Robin Hood... Terva: Iron Man není mrtvej.. mluví se o postavě jménem Hourman. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vyše hodinový pohľad na takmer všetkých comicsových superhrdinov je niečo, čo sa len tak nevidí. Z animovaného spracovania, zachytávajúceho obdobie, v ktorom títo hrdinovia vznikli, cítiť neobvyklú skromnosť a pritom atmosferickú silu, že by (nadnesene) prevalcovala aj Nolanove eposy. Animovaný rámec filmu je však to, čo dúfam toto spojenie hrdinov nikdy neopustí, pretože spojiť ich spolu do klasického blockbusteru by určite nebol dobrý nápad. A vôbec je škoda, že práve takáto silná zostava s pomerne slušným nápadom v príbehu nenarobila väčší vietor, keďže si ju zatiaľ nevšimol ani žiadny náš distribútor. 85%. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Hlavní slabinou tohoto animovaného snímku je zejména délka, zásluhou které se postavám dostává jen minimum prostoru a znalost komiksové předlohy je tedy výhodou. Zpracování je vcelku dynamické a úroveň animace nadprůměrná na poměry ,,direct to video" , dějové zasazení do 50. let minulého století shledávám nesmírně atraktivním :) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu Stana Berkowitze. (Terva)
  • Komiksová předloha v České republice vyšla v rámci DC komiksového kompletu ve dvou knihách, pořadové číslo 48 a 49. (Ratemus)

Reklama

Reklama