Reklama

Reklama

Láska a jiné kratochvíle

  • USA Love and Other Impossible Pursuits (více)
Trailer

V této upřímné, vtipné a srdcervoucí adaptaci románu spisovatelky Ayelet Waldman, jež vypráví o životě, ztrátě a rodině, zazářila krásná Natalie Portman. Emilia (Portman) je absoloventka práv na Harvardu a také novomanželka – právě se provdala za Jacka (Scott Cohen), vysoce postaveného newyorského právníka. Když začala Emilia pracovat v jeho právnické firmě, byl Jack její šéf a byl ženatý. Jejich život bohužel nečekaně změní smrt jejich novorozené dcery. Emilia se ve svém zármutku jen těžko sbližuje se svým nevlastním synem Williamem (Charlie Tahan), ráda by se s ním zkamarádila, ale díky Williamově předčasné vyspělosti se to zdá téměř nemožné. Nejtěžší je však vyrovnat se s neustálými výbuchy vzteku a žárlivosti Jackovy bývalé ženy, Carolyn (Lisa Kudrow). (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (139)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Hm. Věděla jsem to. Věděla jsem, že jednou přijde chvíle, kdy se má romantická duše definitivně odporoučí. A právě se to stalo. Zvítězil ve mně realista a zároveň i tak trochu cynik. Naservírují-li mi tvůrci filmu hlavní postavu v podobě krásné slečny, která nakráčí do firmy, zpřehází životní hodnoty jednoho bosse, rozbije mu rodinu, jeho malého syna dokonale mate a neumí se o něj ani v nejmenším zodpovědně postarat, tedy? Co se po mně chce? Mám s ní soucítit? Vžít se do ní? A proč? Mám to celé přijmout s vysvětlením, že se zamilovala? To už se fakt celej svět zbláznil? Postava Carolyn je tu neochvějně kamenována. Tedy já bych se s dovolením postavila za ni. Kdyby mně někdo tímto způsobem naburácel do života, nezván, neočekáván, nechtěn, troufnu si tvrdit, že by to neskončilo jen jedním hysterákem ve škole a jedním horkým telefonátem. A pokud by někdo ohrozil, či ohrožoval život (zdraví) mého jediného dítěte, inu, to by byla teprve mela. Další filmové peripetie snad už ani komentovat nechci, připadala bych si jako při hodnocení silikonových ňader. Umělé. Prostě umělé! Moje hodnocení: dvě pecky. Jedna za poselství filmu a tím je odpuštění, k tomu cítím respekt. Druhá je za herecké výkony všech zúčastněných, klobouk dolů, vážení. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Snímek, který dokáže dojmout - na druhou stranu silně nadlimitní množství neurovnaných, traumatizujících vztahů mezi jedinci stiženými rozličnými životními kalamitami ve mně probouzí myšlenky na tichou, leč rozhodnou vzpouru proti takovému systematickému citovému vydírání. Navíc nedokážu říct, nakolik jsou reakce protagonistů v jednotlivých scénkách (ne)reálné. Takže nakonec jen za 3* ... P.S.: 1) Scott Cohen alias Jack je v některých situacích TAK kladnou postavou, až mě to trochu děsí; 2) Hromadné rituály ani zdaleka nepomáhají vždycky ... a rozhodně nepomáhají každému. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film mě vůbec nechytl. Bylo mi celkem jedno, jaké trápení zažívá postava Natalie Portman, přestože dokázala zahrát zcela "nemateřský typ ženy"a její vztah l nevlastnímu dítěti. Kdo mě ale dostal byl Charlie Tahan ve své postavě nevlastního syna, který svým negativním přístupem a neustálým strachem nedal možnost, aby se k němu Emilia dostala o krok blíž. Tenhle kluk je výborný a jen doufám, že ho uvidíme čímdáltím častěji. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Příběh od počátku založený na smrti blízkého s úmyslem citově vydírat diváka na mě působí jako by chtěl chytit dech. K tomu přičtu neustálý nátlak ze strany frackovitého spratka (potřeboval vyfuckovat jak sůl), pofiderné herectví všech zúčastněných, komplikovaná komunikace v rukavičkách asi aby byla splněna časová limitní kvóta, což jsou důvody proč tak nízké hodnocení. Ovšem fanoušci Natálie si jistě přijdou na své v podobě nekonečna detailních záběrů na její vnady zepředu, zezadu, zboku, shora atd. atd., což poněkud zavání balastem a blamáží. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Obvykle je problém smířit se s tím, že jak to není starší drama nebo drama ze severu, mohlo by to stát zato. Nebo to zato i stojí. Ačkoli služebně mladší, i Rabbit Hole se šťourá v tom, jaké to je přijít o dítě. A i když o něco lépe dramaticky, o nic méně kvalitně. Oba nejsou kategorií výše zmíněnou, ale jsou dobré, pokud máte náladu na melancholii a trochu velkého smutku. Tenhle snímek ovšem má trochu více toho patetismu, zvlášť závěr je takový. Musím ale uznat, že výkon Portman je slušný, koukatelný a na situaci, v níž se nachází postava, i přijatelný. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • V jedné scéně tvrdí Emilie Willovi, že i když vystudovala Harvard, je to škola na nic. Natalie Portman opravdu vystudovala Harvard, a to v oboru psychologie. (Brousitch)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu od Ayelet Waldman. (pufina)

Reklama

Reklama