Reklama

Reklama

Láska a jiné kratochvíle

  • USA Love and Other Impossible Pursuits (více)
Trailer

V této upřímné, vtipné a srdcervoucí adaptaci románu spisovatelky Ayelet Waldman, jež vypráví o životě, ztrátě a rodině, zazářila krásná Natalie Portman. Emilia (Portman) je absoloventka práv na Harvardu a také novomanželka – právě se provdala za Jacka (Scott Cohen), vysoce postaveného newyorského právníka. Když začala Emilia pracovat v jeho právnické firmě, byl Jack její šéf a byl ženatý. Jejich život bohužel nečekaně změní smrt jejich novorozené dcery. Emilia se ve svém zármutku jen těžko sbližuje se svým nevlastním synem Williamem (Charlie Tahan), ráda by se s ním zkamarádila, ale díky Williamově předčasné vyspělosti se to zdá téměř nemožné. Nejtěžší je však vyrovnat se s neustálými výbuchy vzteku a žárlivosti Jackovy bývalé ženy, Carolyn (Lisa Kudrow). (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (139)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já teda nevím, co je na tom za drama, když cokoli co hlavní postava udělá, skončí průserem. Podle mě je tohle spíš jednotvárná přehlídka deprese na sto způsobů, kterou určitě nedoporučuju nikomu, kdo má nějaký pochybnosti o životě. Mně se tak ulevilo, když zazvonil zvonec, že jsem šel sám od sebe umejt nádobí. I to mi totiž přišlo zábavnější. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

V živote sú situácie a situácie. Tento film pojednáva o tých druhých. O bolestivej rane na srdci, ktorá tam bude jednoducho celý život. Čas síce dokáže čiastočne zahojiť každú ranu, no čo raz kurevsky bolelo, bude bolieť stále. Natálka zahrala svoj part dokonale a hoci film dokonalý nie je, kto chce, nájde si v ňom to svoje. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Co na to říct, krásný snímek s krásnou a okouzlující Natalie a znovuobjevení Lisy Kudrow (já ji fakt od Přátel asi nikde ještě neviděla, nebo jak koukám na filmografii, tak spíš měla takové malé role, že jsem ji ani nezaregistrovala) a Scotta Cohena (toho jsem snad zas naposled viděla v Gilmorkách). Takže nevidím důvod, co bych měla filmu vytknout. Tak trošku ze života, aneb když se něco sere, tak pořádně a nejlíp všechno najednou. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Drama z každodenního života, které jsem si užívala každou minutu. Psychologie postav a jejich pohnutky jsou skvělé, žádné umělohmotné postavičky na papíře scénaristy. Když Emilie vyčítá otci, že podváděl matku s ruskou prostitutkou a zničil jim rodinu, aniž by si sama připustila, že odvedla ženatého muže z manželství a zničila rodinu někoho jiného je čistě ze života a zaslepenosti některých lidí, kteří vnímají jen svoje tragédie, ale že oni boří životy jiných v jejich pohledu na svět neexistuje (a pak jako divák zcela chápete přístup Lisy Kudrow jako ex-manželky). Do toho smrt 3-denního miminka, výčitky svědomí a nenávist z pozice syna z prvního manželství. Prostě filmová lahůdka, která předčila moje očekávání. Navíc hlavní postava Emilie je už od začátku naprostý opak "hlavní hrdinky", neboť já jako divák jsem ji nenáviděla. Viděla jsem v ní jen ty naivní mladý holky, co přijdou poprvé do práce do nějaké vážené firmy a hned se tam zamilují do bohatého staršího chlápka. Chlápek se s ní párkrát vyspí a kdyby nezjistila, že je těhotná, tak by ten milenecký vztah po pár měsících utnul. Jenže ostuda je silnější a rozvod doprovází svatbu s mladou nezkušenou pipkou. Dívka si vše obhajuje tím, že si stejně s bývalkou nerozuměl a ona je jeho pravá láska, cítila to od chvíle, co ho poprvé uviděla. Tahle holka, která by mohla být skoro sestrou jeho dítěte z předchozího manželství se snaží být tou fajn cool macechou, která mu dovolí zmrzlinu, kterou mu zakazuje přísná matka. To, že to neumí s dětmi argumentuje tím, že kdyby měla dítě, tak by to s nimi uměla. Navíc je hysterická a sebestředná, hádá se jak v Rodinných poutech, až jednoho dne si tenhle starší chlápek uvědomí, že takhle to dál nejde a rozvede se podruhé. Tohle scénárista nevyplodí, tohle je bohužel život spousty lidí. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Osobne si myslím, že filmy, ktoré sa zaoberajú s problematikou každodenného života, sú pre spoločnosť veľmi potrebné. Mám na mysli to, kde v podstate nepotrebujete ani scenár vymyslieť, pretože scenáristom je sám ŽIVOT. Film pôsobí silne preto, lebo situácia, ktorú predstavuje, je Bohužiaľ každodenná a veľmi ťažká. Aby ste mohli precítiť vážnosť zobrazenej problematiky, tak tomu ešte potrebujeme skvelých herečiek resp. hercov. Ako vždy, N. Portman opäť potvrdzuje svoje kvality a svoju flexibilitu pre daný charakter osobnosti. Prekvapivo, L. Kudrow taktiež podala nadpriemerný výkon. Zastúpenie majú aj muži (z hľadiska nadpriemerných výkonov) v osobe S. Cohen. Jemne vybraná hudba a jemná ruka kameramana sú posledným splneným bodom k tomu, aby sa tento film stal ešte lepším a realistickejším. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu od Ayelet Waldman. (pufina)
  • V jedné scéně tvrdí Emilie Willovi, že i když vystudovala Harvard, je to škola na nic. Natalie Portman opravdu vystudovala Harvard, a to v oboru psychologie. (Brousitch)

Reklama

Reklama