Reklama

Reklama

V roce 1859 postihne město Ellensford mor. Obyvatelé netuší, že ho vyvolal Henry Bartlett, který touží stát se soudcem a město vést. Protože ovládá magii, obyvatelé ho zvolí a požádají, aby je moru zbavil. Díky jeho znalostem magie mor zmizí, ale v blízkém lese se objeví Obr lidožrout, který si každoročně v den zimního slunovratu žádá oběť. Oběť označuje svitem krystalu sám Henry. Město ohraničené kameny ustrne v čase, nikdo nestárne, ani neumírá, Henry našel recept na svůj věčný život. Píše se současnost a lesem procházejí Terry s Leah a Mike s Jessikou. Terryho město ztracené v čase láká a chce ho najít. Naneštěstí si zlomí kotník a Mike s Jessikou se vydají hledat pomoc. Terryho i Leah v lese mezitím Obr zabije. Mike s Jessikou dojdou až k nápisu Město uzavřeno, překročí jej a dostanou se do Ellensfordu právě v okamžiku, kdy Henryho krystal označí jako další oběť Stephena Chandlera. Henryho dcera Hope nechce, aby se obětí stal právě Stephen. Henry objeví Mikea a Jessiku a uvrhne je za mříže, kde je i čekající Stephen.  Stephen jim vypráví o kletbě. Hope chce Stephena zachránit, jde za Franklinem, který dřív býval soudcem, a žádá ho, aby lidi vedl proti Obrovi. Henry mezitím rozhodne, že místo Stephena nabídne Obrovi příchozího Mikea. Hope se Stephenem a Jessikou ho osvobodí z řetězů  a odvedou ho do lesa. Utečou za hranici, kterou Obr nemůže překročit. Stephen však zahyne. Hope obviní otce, najde jeho knihu magie a chce se pokusit zrušit kletbu. Henryho Obr také zničí... (TV Prima)

(více)

Recenze (62)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Devadesát minut zvrhlé zábavy, srovnatelné se stejnou dobou strávenou vrtáním se v nose a pojídáním vlastních šušní. Ale že svítí sluníčko a vzbuzuje ve mně naděje na definitivní odtok bílých sraček z ostravských ulic, budu laskavá a vypotím ze sebe několik pozitiv: 1) Kdyby se debilního námětu chopil scénárista s ukončenou základkou a nasypalo se do toho dost peněz, aby to pokrylo alespoň průměrného režiséra a sympatické herce, dalo by se na to možná koukat jen s minimálním pocitem trapnosti. Dokonce jsem této podobě filmu ochotná uznat i špetku atmosféry (zamlžené lesy v kombinaci s izolovanými homo sapiens nikdy nezklamou). Vraždící Shrekův brácha byl sice roztomilý, ale přinejmenším zapadal do prostředí, aniž by vzbuzoval dotazy typu "proč nevrhá stín?" a podobně. Dobrá zpráva pro rodiče: natočeno je to tak na úrovni maximálně PG 10, takže můžete směle své ratolesti usadit před TV obrazovky. Rozhodně nebudou traumatizovány pohledem na krev - kamera vždycky útlocitně švenkne někam do korun stromů, nebo nastoupí citlivkami oblíbená rychlozatmívačka. Vlastně jsem podle názvu čekala smradlavější průser, zdejších 27% sedí jak kondom na Kalouskovu hlavu. ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Ach, to bylo hrozné! Zoufale zahrané, dialogy jako z kurzu "konverzujme jako mameluci - lekce pro pokročilé ", obr vypadal jako kříženec Shreka a Spongeboba na krátkých nožkách. A vesměs všechny hlavní postavy nesnesitelné, fakt jsem se nemohla dočkat, až je obřisko dožene. Výraz "on je k sežrání " tu dostal zpět svůj původní, doslovný význam. Naštěstí jsem si u toho četla, jinak by to bylo naprosto prošustrovaných 90minut života. ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

K filmu JSEM UDĚLAL TITULKY :-) Na film jsem se díval se sestrou. Ta nejdřív měla komentáře typu : "Ten OGR vypadá jako Gumídek...", ale nakonec filmu dává 4*, protože po obsahové stránce je to dobrý film. A já s ní jen mohu souhlasit. Mně "OGRE" trošku připomínal horror "VESNICE". Taky uzavřená komunita, zcela izolovaná od světa, žijící starověkým způsobem..... Ve vesnici panuje strach z hlubokých lesů a hlavně z toho, co v nich žije. Ve filmu se objevují prvky magie a obětování......herecké výkony jsou na úrovni a skvělá temná hudba doprovází napínavé scény.... ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Ten film není úplně nejhorší, i když je to ohraná pohádka. Parta nevyřáděných nadšenců si vyjde na výlet, ale zhatí jim ho ohromný netvor který půlku z nich zadupe... Film ve mě ale zanechal stopu příjemnosti, sice ne v těch efektech, ale v tom že jsem se takovým filmům spíše vyhýbal a když jsem spatřil tento film nebyl jsem zklamán. Ale i tak to není žádná špica. 5/10 ()

pend 

všechny recenze uživatele

V programu byl uveden jako horror, což mě nalákalo ke sledování. Bohužel. Digitální monstrum, mrtvol sice hodně, ale všechno mimo záběr, pokud pominu rozšlápnutí, prostě film pro televizi. Atmosféra žádná, spíše pohádka pro nedělní odpoledne. Kde někteří uživatelé viděli hodně krve přímo v záběrech, opravdu netuším. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama