Reklama

Reklama

V roce 1859 postihne město Ellensford mor. Obyvatelé netuší, že ho vyvolal Henry Bartlett, který touží stát se soudcem a město vést. Protože ovládá magii, obyvatelé ho zvolí a požádají, aby je moru zbavil. Díky jeho znalostem magie mor zmizí, ale v blízkém lese se objeví Obr lidožrout, který si každoročně v den zimního slunovratu žádá oběť. Oběť označuje svitem krystalu sám Henry. Město ohraničené kameny ustrne v čase, nikdo nestárne, ani neumírá, Henry našel recept na svůj věčný život. Píše se současnost a lesem procházejí Terry s Leah a Mike s Jessikou. Terryho město ztracené v čase láká a chce ho najít. Naneštěstí si zlomí kotník a Mike s Jessikou se vydají hledat pomoc. Terryho i Leah v lese mezitím Obr zabije. Mike s Jessikou dojdou až k nápisu Město uzavřeno, překročí jej a dostanou se do Ellensfordu právě v okamžiku, kdy Henryho krystal označí jako další oběť Stephena Chandlera. Henryho dcera Hope nechce, aby se obětí stal právě Stephen. Henry objeví Mikea a Jessiku a uvrhne je za mříže, kde je i čekající Stephen.  Stephen jim vypráví o kletbě. Hope chce Stephena zachránit, jde za Franklinem, který dřív býval soudcem, a žádá ho, aby lidi vedl proti Obrovi. Henry mezitím rozhodne, že místo Stephena nabídne Obrovi příchozího Mikea. Hope se Stephenem a Jessikou ho osvobodí z řetězů  a odvedou ho do lesa. Utečou za hranici, kterou Obr nemůže překročit. Stephen však zahyne. Hope obviní otce, najde jeho knihu magie a chce se pokusit zrušit kletbu. Henryho Obr také zničí... (TV Prima)

(více)

Recenze (62)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Kvalita? Žádná. Herci moc nehrají a to speciálně hlavní postavy, které jsou tak nesympatické, že jsem nestvůře držel palce, co to šlo. Příběh není až tak úplně špatný, respektive jsem překousl spoustu klišé a jednoduchosti, kterou jsem čekal a přeci jen jsem se bavil slušně, jenže se ke konci snaží zamotávat a dělat složitějším, což mu jde více než mizerně. A pak přijde na řadu to hlavní - Ogr! Do háje! Z odpadu se rázem stávají dvě hvězdy, protože Ogr je k smíchu jako skoro nic. Scéna, kdy Ogr prohledává baráky je jako ze starších počítačových her. Je to gumový Shrek nabarvený na modro a styl jakým zabíjí je opravdu podivuhodný. Abych se lépe vyjádřil - podivuhodné jsou způsoby jakým je ogří zabíjení natočeno. Je to šílené, ale pobavíte se. Na každý film, který zde chytá šílené hodnocení se těším a tím spíš pokud je tam masožravá obluda jakékoliv podoby, asi mi začíná z filmů hrabat. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Devadesát minut zvrhlé zábavy, srovnatelné se stejnou dobou strávenou vrtáním se v nose a pojídáním vlastních šušní. Ale že svítí sluníčko a vzbuzuje ve mně naděje na definitivní odtok bílých sraček z ostravských ulic, budu laskavá a vypotím ze sebe několik pozitiv: 1) Kdyby se debilního námětu chopil scénárista s ukončenou základkou a nasypalo se do toho dost peněz, aby to pokrylo alespoň průměrného režiséra a sympatické herce, dalo by se na to možná koukat jen s minimálním pocitem trapnosti. Dokonce jsem této podobě filmu ochotná uznat i špetku atmosféry (zamlžené lesy v kombinaci s izolovanými homo sapiens nikdy nezklamou). Vraždící Shrekův brácha byl sice roztomilý, ale přinejmenším zapadal do prostředí, aniž by vzbuzoval dotazy typu "proč nevrhá stín?" a podobně. Dobrá zpráva pro rodiče: natočeno je to tak na úrovni maximálně PG 10, takže můžete směle své ratolesti usadit před TV obrazovky. Rozhodně nebudou traumatizovány pohledem na krev - kamera vždycky útlocitně švenkne někam do korun stromů, nebo nastoupí citlivkami oblíbená rychlozatmívačka. Vlastně jsem podle názvu čekala smradlavější průser, zdejších 27% sedí jak kondom na Kalouskovu hlavu. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem se díval na I Spit on Your Grave 2 a když jsem jen tak ze zvědavosti zabrousil do filmografie režiséra Monroea, zjistil jsem, že má na svém kontě i několik dalších hororů. Bohužel jeho začátky v hororovém žánru rozhodně nebyli vůbec dobré a tenhle televizní „monster“ kousek je toho zdárným příkladem. Jde vidět, že znásilňovaní a mučení mu jde mnohem lépe, nežli stvořit pořádnou obludu. Ogre je opravdu „úsměvnou“ pohádkou pro dospívají děti. Příběh samotný (leč neoriginální, ale to by ani nevadilo) skrývá spoustu nelogických kousanců (zajímalo by mě, jak v cca 8 chalupách žilo přes 100 lidí…), nicméně i já jsem na něm našel několik pozitiv, díky kterým ho neodstřelím do odpadu. Především jsem hleděl, jak se se svou rolí popasovala Chelan Simmons, kterou jsem měl dosud zafixovanou jako kozatou blondýnu, která se pěkně usmažila v Nezvratném osudu 3. Viděl jsem jí i jinde, ale tam opět kromě svého poprsí nebodovala vůbec ničím. Dokonce se mi líbila víc, než zkušená Katharine Isabelle. Ehm o digitálním obrovi, kterého je slyšet v některých situacích už zdálky, jindy se připlíží za svou oběť jako myška, se moc bavit nechci. Jistě si o něm udělá obrázek každý sám. Každopádně si myslím, že tuhle kokotinu jsem ještě neviděl naposledy. ()

zliteonit odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to se pan režisér hodně sekl. V tomhle filmu je všechno špatně. Vždyť i ty základní efekty tam byly úplně amatérské. Ani jednou jsem se nepřistihl, že bych byl v napětí. Herecké výkony bych nehodnotil. Hrát v tomhle filmu muselo být hodně za trest. Možná ten film natočili jako odstrašující příklad toho, co by už nikdy nikdo neměl natočit. Příběh ani hudba tam nejsou strhující. ()

CyriC 

všechny recenze uživatele

Hele, ono to vůbec není špatné! Samozřejmě na filmu je poznat nízký rozpočet, ale rozhodně film nenudí, herci hrají dobře a celkově film odsýpá. Každopádně jsem čekal, že hloupé lidi bude žrát ještě hloupější potvora a přesně toho jsem se dočkal. Ogre je sice srandovní, ale kdyby vás chtěl sežrat 5 metrový růžový poník, tak byste se také báli. Příjemné odpočinkové "fantasy"? ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama