Reklama

Reklama

Černé moře

  • Velká Británie Black Sea (více)
Trailer

Jednoho dne dostane kapitán Robinson (Jude Law) nečekanou nabídku. Má sehnat ponorku a posádku a plavit se na Černé moře vyzvednout z potopené nacistické ponorky zlaté cihly. Avšak pod hladinou moře ve stísněném prostředí ponorky začíná mezi posádkou obcházet nedůvěra, pochyby a smrt. Dostane se kapitán Robinson k vytouženému pokladu, nebo bude muset obětovat úplně vše? (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer

Recenze (141)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám silnej chlapáckej příběh, "plnej zrady, krve, pěstí, závisti a nenávisti"... a spousty nazistickýho zlata! Přesně ten film, kterej potěší srdce každýho správnýho chlapa. Vrací se unavenej a sedřenej z fachy, zaparkuje svou starou feldu před barákem, ztěžka vyleze po schodech, zalehne k telce s šiškou lovečáku a tuctem rohlíků ve svých mozolnatých prackách, pustí si Black Sea... A v mžiku je někdo úplně jinej, někdo, kdo se plaví ve starý zrezivělý ponorce pro hromadu zlatejch cihel, nad hlavou mu rejdí ruská černomořská flotila, má málo kyslíku a musí si dávat bacha na nože a sekery svejch pochybnejch kumpánů, ale on statečně zvládne všechny nástrahy přírody, osudu, i těch kancelářskejch šmejdů nahoře, který s ním celej život furt jenom vyjebávaj, ale tentokrát ne, tentokrát on vyjebe s nima a už si představuje, za co by utratil ty milióny a milióny doláčů... Ale tvůrci pořádně zatlačili na pilu, takže nečekejte žádnej pitomej nasládlej hepáč, takhle to v životě nechodí holenkové... Příjemným překvapením je pro mě Jude Law, který je skoro stejně skvělý kapitán, jako byl třeba Ed Harris v Abyss. A protože tu nevěřícně vidím tenhle parádní oldschoolovej dobrodružák v modrých číslech, hážu s pohrdáním i pátou hvězdu. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Equal share for everybody. Rada na úvod: Povědomí o fyzice odložte v přetlakové komoře. Black Sea je dobrodružný film (jako) od Kena Leuche, Postradatelní na moři. Cílem nebylo zkoušet vědomosti nerdů do vojenské techniky, ale nechat bandu chlapů odrazit se ode dna nejen mořského, vystavit je tlaku neměřitelného v atmosférách a předestřít možnost fandit odepsaným týpkům, kteří si zasloužili víc. Já nám fandil. Totiž - jim :-). Macdonald obětoval věrohodnost a co chtěl, to získal, nejvřelejší buddy-movie posledních let. Fuck das Boot. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Skvelý námet, no prvé tri štvrtiny filmu mi prišli dosť nezáživné a skôr to pôsobilo dojmom psychologickej drámy ako napínavého thrilleru. Ale potom v závere sa to aspoň začalo otáčať na ten vytúžený thriller, a treba uznať že v tomto prostredí bola tá thrill-atmosféra naozaj veľmi žiadúca. Kiežby sa v nej niesol celý film... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kluci říkali, že mám umýt okna, než vyrazíme." A taky vyčistit komín, to je na ponorkách to nejdůležitější. Mně se tedy mořský vlk Robinson moc nepozdával a jeho výběr posádky se mi jevil značně problematický. Nicméně buranští Rusové mi byli o něco sympatičtější, ale jejich totální neznalost angličtiny, se kterou se všichni setkávali již na základce, byla poněkud zarážející. Původně to tedy vypadalo alespoň na chlapskou zábavu, ale i ta časem zmizela v přetlakové komoře a já jsem s překvapením zjistil, že se umím nudit i uprostřed permanentní akce. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Keby sa zozbieralo všetko zlato, ktoré údajne má patriť nacistom, svetový dlh by razom zmizol. Na niečom to ale postaviť museli. Britsko-ruská posádka ide hľadať do Čierneho mora nemeckú vojnovú ponorku, ktorá má na palube zlato. Ako by sme tento film mohli brať? Ako štúdiu ľudskej hamižnosti? Ako príklad toho, že miešať posádky nieje najlepší nápad? Ako vzor obetavosti? Neviem. Rozhodne to má kúsok zo všetkého, je to pozeratelné a nie veľmi dlhé. 3 z 5 ()

Galerie (59)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se pomocí filmové kamery Canon EOS C500. (Maulincio)
  • Na palubě německé ponorky lze zahlédnout pistoli Luger P08. (Maulincio)
  • Jude Law (Robinson) sice není Skot, ale filmu mluví přízvukem, jaký se používá ve městě Aberdeen, třetím největším skotském městě. (Maulincio)

Reklama

Reklama