Reklama

Reklama

Zapálený policista Mike (John Cusack) je na stopě vraha řádícího v ulicích Buffala. Po té co Mikovi zmizí dcera, se tento případ stává osobním. Mike je ochoten udělat vše pro nalezení své dcery a ví, že pokud svou dceru nenajde do 48 hodin, tak už ji pravděpodobně nikdy neuvidí. (Intersonic)

Recenze (152)

verbal 

všechny recenze uživatele

Máte li doma dcerušku, která na vás jebe, a z níž se vám za ty roky nepodařilo vytlouct svéhlavost a pohrdání autoritami, je nejlepší svěřit ji na chvíli do péče nějakému sériovému specialistovi na Stockholmský syndrom. Holka hezky zkrotne a naučí se vážit si tatínka, co ji nedrží ve sklepě na řetězu a pravidelně nešuká. Až jednou bude Mistrovství světa v nejodpornějším castingu, tohle dozajista získá některou z medailí. Duo zneuznaný ochotník Džon Hnusack a Dexterova ségra, ze které se mi objevuje nehezká, svědivá vyrážka, kdykoliv se mihne v záběru, je sice spolehlivým plašidlem estetického diváka, avšak i tak se jedná v indoevropské stupnici o zdravě průměrný počin s překvapivým finálním výkrutem. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Solidní temný thriller jak z devadesátých let. Moc jsem nečekal, protože na to, že se jedná o film s velmi slušným hereckým obsazením, kolem něj bylo na filmových internetech až podezřelé ticho, což nevěstilo nic dobrého ... no nakonec jsem poměrně příjemně překvapený. Zkrátka fajn thrillerová jednohubka. Závěrečný twist mi přišel docela přitažený za vlasy, ale plusový bod za to, že jsem ho dopředu neprokoukl. Silnější trojka. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SPRÁVNÉ DĚTI JSOU STVOŘENY S LÁSKOU“..... /// Další nezvěstná štětka. A policajti maj píču (jasně jedna policajtka, ale …no dyť víte jak to myslím…). Sněžný lovec – sexuální deviant s variabilním symbolem uchyláků z podobnejch filmů, má však eso v rukávu (nebo ve sklepě?). Jo, jo. Svět je malej a o náhody v něm není nouze … Škoda, že Honza nemá na rozdíl vod devianta co nabídnout. Nějak se mi nechce koukat na zdrcenýho taťku (s mamkou), spíš sem čekal vodsejpající pátračku. Naštěstí (!!) finále jistou dávku zajímavosti přináší. Ti náročnější asi budou píčovat, že tam chybí víc policejní logiky, ale třeba je přesvědčí sevřenej svěrač z nečekanejch překvapení. Jo, trošku to vylepšili, ale stejně to mohlo bejt hustější a temnější. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Transky nešukám, ale přibíjím na zeď. 2.) Toužím po soukromý porodní klinice a smrdím korunou. 3.) Thx za titule ,,DoubleJo“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

John Cusack, je u mně Zárukou Kvality!! Oblibil jsem si ho ve Filmu Identita, v Havranu Překvapil, tady taktéž! Tohle mi Kurva Chybělo!! Parádní Napínavý Thriller, který od začátku nabírá neuvěřitelný Spád! Celý film se něco děje, řeší, vysvětluje.. Nenechá vás Vydechnout, V závěru nečekaný SHOCK!! Paráda! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Mám to před očima, ale proč to nevidím?" Protože ti milý Miku scénárista napsal roli, ke které to patří. Tohle se vůbec povedlo, protože Mike nejedná jménem zákona, ale jménem rodiny - tedy vypáčí, co chce, vnikne, kam chce a zbije, koho chce. Taky únosce je pěkný idiot, když u jedné štětky přehlédne pindíka a místo druhé si náhodně leč neomylně vybere vyšetřovatelovu dceru. Tady jsem si myslel, že už to pan autor trošku přepískl, ale ten závěrečný zvrat, tak to bylo něco. Tedy konkrétně to byla parodie na detektivku, ale nechme to být. Tohle totiž stačilo trošku ostříhat a mohl to být 36 díl jakéhokoli průměrného krimi seriálu. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená stará škola, to je na tomhle filmu to nejsympatičtější. Cusack byl dobrej a Jennifer Carpenter se mi líbila ještě o něco víc, jako vyšetřovatelský duo jsou fajn. Co hodně ubírá body je Mae Whitman - respektive charakter její postavy - jelikož všechny sere už od začátku, těžko s ní pak soucítit. Ačkoliv po únosu tím slizákem se to trochu zlepšilo, pravda. Moc mi nesedl ani celej ten nápad s "továrnou" a jak to měl pošukstón Dallas Roberts vymyšlený, daly se určitě vymyslet i zajímavější věci. Jo a sám psychouš taky nic moc. Nicméně twist na konci se zkousnout dá a bavilo mě to víc než opět s Cusackem podobná Zmrzlá zem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Asi se shodneme, že vždycky přijde vhod látka, od které nic nečekáme, a nakonec nás velmi mile překvapí. Únos do téhle vzácné skupinky po celou svou stopáž zdatně směřuje, nicméně…? Ano, závěrečný twist. Ale musím přiznat, že jsem ho neprokoukl. A vlastně mě ani moc neotrávil. Životem a hlavně prací unavený (a brzy zdrcený) polda pátrá po unesených prostitutkách, až se v hledáčku úchyla ocitne také jeho dcera. Škoda, že je takovým spratkem, možná by se o ní jinak divák začal alespoň trochu zajímat. Karty jsou jasně rozdané, scénář si to pádí v už dávno prošlapaných cestičkách (i když sériový vrah ve sklepě ukrývá hned několik překvapení), ale i díky návratu k oldschoolové detektivce mi tohle zpracování bez zářivějších míst sedlo. Herci jsou fajn, permanentní sněžení v setmělých ulicích Buffala je také solidně prodané, jen té akce bych přeci jenom čekal o krapet víc. Možná bych pak tu hvězdu navíc přidal. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Detektív Fletcher už niekoľko rokov rieši prípady nezvestných žien. Potom ako sa "prepadne" pod zem aj jeho dospievajúca, problematická dcéra má o "motiváciu" v hľadaní nenarušeného vraha navyše. Pre mňa osobne len vďaka prekvapujúcemu záveru ľahko nadpriemerný thriller na úrovni 60%. Napriek tomu, že sa snažil byt od samého úvodu napínavým a strhujúcim, mňa do deja nevtiahol a neohúril ani natoľko, že by som mal čo len pootvorené ústa od prekvapenia. Tri hviezdičky za nápad, herecké obsadenie, výkony a už spomínaný záver. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, i když jsem počítal s tím, že s Mae se na to bude velmi dobře dívat, až takovou nálož jsem ale nečekal a málokterý film ve mě dokázal vyvolat takové napětí. No jo, Mae dokáže vylepšit film o několik tříd výš, ale myslím si, že nejen ona měla na dobrém podívání takovou zásluhu. Konec potěšil. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nepředvídatelný a naprosto famózní závěr. Do té doby lehce nadprůměrný thriller, který se minimálně o stupínek zvedl díky skvělému závěru. John Cusack nebo-li policista Mike zahrál výborně, tak jako ve většině filmů. Dallas Roberts měl také zajímavou roli a jako záporák mile překvapil. Naopak mírné zklamání z hereckého výkonu a role Jennifer Carpenter, od začátku neseděla. Děj od prvních minut slušný, i když mohl být o něco lepší. Podobný příběh byl viděn několikrát v jiné podobě, ale to na kráse neubere. Za sebe mohu tento "dark" thriller doporučit.. 7/10 = 78% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný thriller, ve kterém se John Cusack v roli detektiva snaží vypátrat zmizelé šlapky. Příběh dostane točky v momentě, když čistou náhodou, jak jinak, zmizí také jeho týnejdžrovská dcera. Všecko má na svědomí trefenej úchyla, kterej si doma buduje Friztlovskej sklípek. Žádná velká pecka, ale naprosto pohodová podívaná. 70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zkušený policejní detektiv Mike Fletcher (John Cusack) pracuje již třetím rokem se svojí kolegyní Kelsey (Jennifer Carpenter) na velmi složitém případu. Muž neznámého popisu unáší prostitutky. Je pouze známo, že oběti si odváží ve tmavém sedanu. Pachatel již dlouho uniká a počet pohřešovaných dívek se vrší. Pro detektiva se však vyšetřování rázem změni na velmi osobní. Jedné noci, přesněji o Díkuvzdání, je unesena jeho sedmnáctiletá dcera Abby (Mae Whitman). Zvrhlík má s unesenými ženami svoje vlastní plány, některých se navždy zbaví a některé drží v zajetí, stará se o ně, nechává si od nich říkat "Tatínek", a ony mu za to plodí děti. Proč a za jakým účelem, to je součástí pointy, kterou si, s dovolením, nechám pro sebe, abych potencionální diváky o mnohé neochudil. Jedná se o poměrně velmi temný thriller, který režisér Morgan O´Neill zrežíroval, jak nejlépe uměl. S ohledem na nepříjemné až drastické scény, je vhodný spíše pro otrlé diváky, vycházející údajně ze skutečných událostí, v němž je divák o několik kroků napřed před detektivem. Tedy zná totožnost pachatele, ví, co je zač, zatímco vyšetřovatel se s jeho identifikací lopotí. Tohle dojem rozhodně nijak nekazí. Právě naopak. To, co se děje kolem zvrhlíka pracujícího v nemocniční kantýně, je zajímavější a hlavně originálnější, než poněkud "vyšisované" až sterilní vyšetřování, které jeho totožnost odhalí víceméně náhodně, respektive geniální dedukcí zapáleného detektiva. Překvapením filmu je velmi dobrý výkon unesené dcery detektiva Mae Whitman, kterou si lze z filmu asi nejvíce zapamatovat, ale tím nechci tvrdit, že by ostatní výkony nebyly nijak dobré. Dobré jsou. John Cusack a spol. měli jen smůlu, že Mae Whitman byla nejlepší. Film ke konci gradoval, ale postupně také trpěl neduhem zvaným nelogičnost. A to jak u jednání postav, tak i s ohledem na děj. Chyb v ději bylo najednou víc než unesených obětí a nešlo je příliš benevolentně přehlédnout. Ani tak nevadilo, že na perverzního a nebezpečného maniaka jdou vyšetřovatelé jen ve dvou, co předcházelo závěrečné třetině, bylo celkem v pořádku, dobře se na to koukalo, ale pak ten motiv s továrenskou "výrobou" dětí byl trochu nanicovatý, z části zbytečně překombinovaný v rámci závěrečné pointy a nepochopitelný byl s ohledem na unesené dívky, které se s maniakem sblížily, ale už nebylo jasné, co je k tomu vedlo a co s nimi případně bylo dál. Za překombinovaným závěrem je pochopitelně snaha tvůrců zmást všemi možnými dostupnými prostředky diváka, který už si byl téměř jist, že film má prokouknutý, i když se předvídatelnost držela na nižší úrovni. Závěr překvapí, ale někomu může připadat divně nalajnovaný i divně pořešený, ale každopádně od každého trochu. V tom hlavním, a sice v zaujetí pro věc, napětí, zvolené temnotě a hereckých výkonech si film vede opravdu dobře a zhoršil se až ve finále, kdy už si nevystačil jen s jedním, a připojil toho víc, čímž se do toho rozmotávajícího klubka tak nějak zamotal. Producentem byl legendární Joel Silver, a ačkoliv je film zasazený do současnosti, jako by z něj probleskovala "oldschoolová" atmosféra. Divák neprohloupí, když se nechá tímto thrillerem na necelé dvě hodinky unést. Na blízku bude John Cusack, který rád před nebezpečím ochrání. 80% () (méně) (více)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tak to som vôbec nečakal, že Cusac bude až taký bad ass a že to bude mať vôbec nejaký twist...Veľmi milo som bol prekvapený! ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Unes, ochoč, oplodni... ze scénáře nezblbni." Toporný Cusack mě nezaujal ani náhodou, dtto unylý zlosyn, rádoby Sběratel polibků. Naopak obě čapnuté štětky plus jedna nešlapka, t.č. pouze pubertální vzpurný spratek, ty svou poddajností celou dobu úspěšně držely film nad (plodovou) vodou. Bohužel jim jejich sympatickou snahu, o alespoň tři hvězdy z policejních odznaků, ve finále doslova odstřelila jedna 100% nevěrohodná a doslova neplodná postava. Hanba jí! A nebohému scenáristovi Jakblbě Tunitkonec jen upřímnou soustrast k zabitému příběhu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mám rád trilery s myšlienkou, ktorá nám nie je cpaná násilne do hlavy. Nemám rád, ak je nejaká myšlienka prefiltrovaná do maximálne tuctovo natočeného trileru, ktorý neponúka nič napínavé. Najatmosférickejší je tu neustále padajúci sneh a časté odohrávanie sa deja v noci. Tak sa nám samozrejme nejaký ONeill snaží zakryť fakt, že The Factory je filmom iba o záverečnom twiste, na ktorý sa všetci tešia, keďže z ničoho iného sa hodinu a pol tešiť nedá. No a keď príde, tak bude jednou z vami očakávaných možností. Či je pritiahnutý za vlasy, tupý, alebo snáď geniálny a posúva film niekde inde, nechám na divákovom vkuse. Ja som za prvé možnosti. Keby aspoň mali tvorcovia poriadne gule a nemali potrebu dať do príbehu nádej v podobe dovetku, mohlo to byť nakoniec ešte celkom fajn. No a tá myšlienka? Niečo v zmysle rodina je základ štátu, alebo lepší vrabec (rodina) v hrsti (pivnici), ako holub (prostitútka) na streche (ulici). Ani s tým ale tvorcovia nedokážu pracovať zmysluplne. VIDENÉ ZNOVA 2/20: Prihliadnuc k úplnému záveru filmu, nie k onomu zásadnému zvratu, ale k posledným dvom scénam filmu, pridávam jednu hviezdu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Naprosto obyčejný thriller který mě nějak nepřekvapil a ani nijak nenadchnul Cusack tu hraje standartní roli, film má standartní konec a všechno je tu tak průměrný že bych brečel. Vraždy jsou laciné a snaha udržet diváka v napětí naprosto padá. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Chválim kvalitu natočení tohohle filmu, Cusackova postava mě bavila, konečně něco dobrýho snim taky.. jen mě mrzí že jsem ten konec odhalil už dopředu. Jinak fajn kriminálka s dobrým námětem a sem tam dobrýma dialogama. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nuda k posrání, bez atmosféry, bez pořádné hudby, bez švihu, bez napětí, trapnej záporák, nulový vyšetřování.Je to jak úvodní film k pod průměrnýmu televiznímu krimi seriálu.Až na Cusacka příšerný herecký obsazení.Jakkoliv se snažil pan O'Neiil šokovat "překvapivým" zvratem, tak se mu to nepovedlo.Nahlas jsem to řekl 20 minut před koncem filmu bratrovi a ironicky sem se usmál, ne čež jsem díky tomu debilnímu finále odebral tu druhou hvězdičku, co jsem měl pro tenhle mizerný paskvil nachystanou a nejradši bych to poslal do odpadu, ale Cusack se snažil.No prostě další nudná a předvídatelná sračka, nedivim se Verbálkovi že byl na konci překvapený, jeho kví kvé mu nedovolí číst mezi řádky.25%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nudný pokus o napínavý thriller s prvky mysteriózna, které však nefunguje v žádném směru daného žánru. Nezajímavý příběh, hlavní hrdina bez špetky charisma a nudná režie bez řádného tempa. Další snadno zapomenutelný a hlavně zbytečný thriller. ()

Reklama

Reklama