Reklama

Reklama

Tenkrát ve Vietnamu

(festivalový název)
  • Vietnam Lửa Phật (více)

Obsahy(1)

Velitel císařských vojsk Master Dao se ocitá uprostřed krvavého konfliktu mezi tyranským vládcem a malým městem. Dao je posléze císařem vyslán, aby stíhal uprchlíky před zákonem. Dozvídá ale, že jeho milovaná vesnice, ve které mu byla navíc svěřena i její ochrana a do které odešla krásná mniška Ahn, čelí nájezdům zločineckého šéfa a jeho tlupy. Dao si tak musí si vybrat mezi svým slibem císaři a bojem za poklidné město, kde žije bojovnice Ahn, která dezertovala z armády... (Asean Film Festival)

(více)

Recenze (7)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Tahle skladba mě pokaždé okouzlí........... Spousta soubojů, spousty vyprávění, celkem slušná triková základna a dobrá hudba. Je to vlastně western z prvky současnosti. CITÁT - Já nebrečím.......... Bar "Měsíční svit" silně připomíná Titty Twister" od Quentina Tarantina. I hudební doprovod v baru zní rockově. CITÁT - Vstávej ospalče.......... Krásný a příjemný příběh. Konec komentáře, to prostě musíte vidět osobně. Má to mouchy a dost to čerpá z jiných filmů, ale už jen země původu a je jasné, že Vietnamci někam dojdou. CITÁT - Dostaneš výprask....... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dao je lovec dezertérů, ale když přijede do vesnice, kde žije jeho bývalá holka, začne s tím mít trochu problém. Mix maxovského postapa, westernu a tradičních asijských bojovek s řadou okopírovaných prvků prakticky odevšad a mizernými triky, ale koukat se na to docela dalo. Bojové scény sice dech nevyrazí, ale na druhou stranu ani neurazí, to samé platí i o příběhu a rákosníci jsou tu natolik vizuálně odlišní, že jsem si je nepletl a to je další plus. Nic, na co bych si někdy vzpomněl, ale na průměr film v pohodě dosáhne. 50% ()

Reklama

pankreminek 

všechny recenze uživatele

Ty krávo! Vietnamský post-apo zasazený do westernovýho městečka s hudebními motivy "nenápadně" kopírujícími Tenkrát na západě? Tohle je asi guilty pleasure roku. K tomu ještě brutální hlášky, badass bojovnící na motorkách a pěkný vietnamky. Nevim co víc si přát od vietnamskýho filmu, snad jenom ty rodinný dramata (jako: "Já jsem jenom pitomej pekař!", ten zmrd mě šikanuje, tak budu taky šikanovat, já mám bordel, tak potřebuju pekárnu,...) si mohli tvůrci odpustit. ()

Lavinia odpad!

všechny recenze uživatele

Napodobenina Východu i Západu v jednom s tradičně-modernistickými prvky a zmateným milostně-dramatickým dějem, plným milostných čtyrúhelníků a rodinných trablů jak v podřadném seriálu. Bojovo-vojenský mnich, co kouří a chlastá whisky, projíždí krajinou na motorce a likviduje dezertéry z císařské armády, mezi nimi je jeho ex-láska, bohužel láska kdekoho, jak se ukáže na konci a nikoli dezertérka, ale uprchlice před zlým generálem. Nekonečné sekvence rodinných dramat ohledně pekárny, majitele bordelu, šikany ve škole a nešťastné minulosti, pár akčních scén. Koeficient nudnosti: 1000 %. Pozoruhodnosti: Ošklivost postav, každý je odulý nebo vychrtlý. Místnost ve Vietnamu = samostatná bouda na pláži. Běžný oděv bojovníka: rozevlátý plášť, ideálně díratý. Bojové odění žen: Z truhly ven kožený pancíř, na sobě ale triko s čouhajícími ňádry dmoucími, atd. atd. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Snazi sa to byt epicke, ale vo vysledku to je take kvalitne ako cinske kopie znackovej obuvi. Väcsinu casu sa tam nic nedeje. Postavy vedu nekonečne úmorné dialogy a napriek tomu su povrchne vykreslené a vôbec ma nezaujimali. Akcnych scen je tu minimum. Jedna sa o bitky v ktorych absentuju spickove kaskaderske kusky a prepracovana choreografia. Namiesto toho to je taky neprehladne natoceny predratovany humus. Choreografia je jednoducha. Absentuje akakolvek tvrdost. Proste taky rozpravkovy pretrikovany styl bitiek, ktory ma vôbec nezaujima. Vysledok je pre mna neznesitelna nuda. 2/10. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o do té doby nejdražší snímek, který byl v zemi natočen. (Terva)
  • Jedná se o historicky první vietnamský fantasy film. (Terva)

Reklama

Reklama