Cesta divočinou

Pozemšťan

Dobrodružný / Drama

Austrálie / USA, 1980, 97 min

Peter Collinson

Dlouho jsem hledal až jsem našel. Tento film jsem viděl jako malý a popravdě mi dlouho nedal spát. Když jsem se zaregistroval na csfd, tak byl jednim z prvních, který jsem chtěl ohodnotit, ale bohužel jsem si nepamatoval název. Velice silný příběh o klukovi, který hledá sebe sama po ztrátě rodičů. Učí se přežít v přírodě a respektovat její zákony. Doufám, že tento film ještě někdy uvidím.(9.2.2010)

• curunir

Tento film som videl veľmi dávno niekoľko krát a vcelku sa mi páčil, avšak dnes po dobe snáď 10 rokov by som si veľmi netrúfal ho ohodnotiť. Príbeh sa odohráva v austrálskych horách, kde sa rodina vyberie na výlet. Po zrútení auta do priepasti prežije iba syn manželov Shawn. Jeho jediným šťastím je, že natrafí na starého muža menom Patrick Foley (legendárny William Holden), ktorý mu ukáže ako prežiť v divočine. Ich putovanie stovky míľ od civilizácie je plné zaujímavých zážitkov a rôznych rád, ktoré starec chlapcovi dáva. Zaujímavosťou je, že film tu uvádzaný pod čudesným názvom Pozemšťan je jeho predposledným filmom a tiež posledným filmom neveľmi známeho režiséra Petera Collinsona. Kedysi bol tento film vysielaný pomerne často, divím sa, že ho tu ešte nikto neohodnotil a myslím si, že by si znova zaslúžil reprízu. Osobne by som ju veľmi uvítal. (1. komentár k filmu)(17.4.2008)

52 %(6.9.2011)