Reklama

Reklama

Ohnivý národ se téměř sto let snaží ovládnout celý svět a ostatní národy – národy Větru, Vody a Země. Nedávají svým sousedům na výběr, buď se jim zcela podrobí, nebo je jednou provždy vyhladí. Vesničané, kteří se marně snaží bránit, jsou ochraňováni jen několika málo vyvolenými, kteří mají schopnost ovládat živel svého národa podle vlastní vůle. Plně vyzbrojení příslušníci Ohnivého národa už zlikvidovali posledního mistra Větru a nyní se chystají zničit hlavní město Vodního národa. Pak ale jednoho dne sourozenci Katara a Sokka objeví malého chlapce jménem Aang. Jak se projevují Aaangovy „větrné“ dovednosti, ukáže se, že mladý bojovník je víc než poslední vládce Větru. Je to vyvolený Avatar – jediný tvor, který ovládá všechny čtyři živly. Jedině on může zastavit celosvětový nepokoj a znovu nastolit tolik postrádaný mír. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (891)

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Moc se omlouvám Jonahu Hexovi za své příkré hodnocení, protože to co "dokázal" M. Night Shyamalan je vpravdě neuvěřitelné. Poslední vládce větru je nejvíce dovysvětlující film staletí. Věty kdy se popisuje co divák může vidět je neskutečné množství. "Něco tam dole je." "Boří se to." "Je vyčerpaný." Jestli mi film něco připomněl tak: "Stěrače stírají." Klakson troubí." A zbytek filmu kdy malý Budha mává rukama a přitom se nikoho nedotkne nestojí taky za nic. A to mají vzniknout ještě další díly? Koho to bude zajímat? ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tak hrozně rád bych tomuhle filmu chtěl dát víc hvězdiček, tak rád bych řekl, Shylamalane, ještěs mne nikdy nezklamal, ale tady... Chci ublížit producentovi, který rozhodl z filmu vystříhat půl hodiny materiálů, což je nechutně znát... Obzvlášť na zběsilém střihu typu _" jdeme! blik jsme tam! _". Taková škoda, taková promarněná šance! Film je totiž jinak pozoruhodně dobrý, skvělé scenérie, nádherné, plynulé (!) bojové scény, ale ten chybějící materiál... Ty producentská zrůdo ze studia, dej nám tu půlhodinu! Přesto pro mne lepší než předloha, ideální rodinná fantasy s pár bídnejma hereckejma výkonama ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ájé... Říkal jsem si, že to přece nemůže být až tak zlé. Ale ono jo... Paradoxně je možná lepší jít na film bez znalosti původního seriálu, jehož první sérii se pokouší Shyamalan adaptovat (rozuměj ohlodat až na kost, zimbecilizovat a totálně vykleštit). Takový divák si totiž řekne, že je to prostě podivná nelogická hovadina, ve které se vlastně 103 minut vůbec nic neděje a dále se jím nebude zaobírat. Fanoušek ale zná motivy, vidí, co s nimi Ind provedl a jak fatálně je zničil nebo nepochopil... A kromě úžasu nad tím, jak strašně to zničil se dostavuje rozhořčení a nasranost. Poslední vládce větru je malér a zklamání naprosto gigantických rozměrů. Dvě hvězdy POUZE za super efekty, poměrně dobrý casting, těch několik málo momentů (celkem asi 3), které se Shyamalanovi prostě nepodařilo zazdít a za postavu Zuky a generála Iroha, které zůstaly zdaleka nejvěrnější své předloze (i přesto, že Zuko je docela dost zprimitizovaný)... Shyamalana každopádně odstavit a na Posledního vládce větru nechodit! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nieje to taká hovadina ako to tu na csfd vyzerá. Po vizuálnej a hudobnej stránke je to asi najlepšie, čo je divné práve u režiséra Shyamalana. Po dejovej stránke je to rodinná fantasy, ktorá nenadchne každého, ale pozerať sa rozhodne dá. Slušný casting, kamera, perfektná hudba Jamesa Newtona Howarda a niektoré doslova labužnícke akčné scény, ťahajú film s biedneho priemeru. M. Night Shyamalan trošku prekvapil, že sa pustil do takéhoto žánru. Obľúbený soundtrack: Earthbenders, Flow Like Water. 60% - 3* ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $131,772,187Tržby Celosvetovo $319,713,881Tržby za predaj Blu-ray v USA $18,013,249Tržby za predaj DVD v USA $30,758,409 ║ Opäť citeľná štúdiová paškvilná práca, tak ako tomu bolo u Súboja Titánov(2010), toto skoro ani nemá Shyamalanov rukopis, dej strašne skratkovitý oproti úžasnej kreslenej predlohe, postavy slabo vykreslené bez šance aby mohli viac sledujúceho zaujať, citeľná je aj absencia ľahkosti, ktorá perfektne sedela v seriály. Na druhú stranu moc tu spraví James Newton Howard a jeho hudobný doprovod, vizuálne poňatie, výber lokalít, spomalené zábery pri akcii, triky, dokonca aj obsadenie nie je najhoršie, takže žiadna katastrofálna pohroma ako sa z toho snažia všetci urobiť sa nedeje, len je strašná škoda že pôvodný potenciál čo ponúkla kreslená predloha nebol ani len z ďaleka využitý, toto mohlo hravo prekonať aj Pána Prsteňov. /videl v kine 3D verziu: 60%/ "klasický popcornový priemer" ()

Galerie (101)

Zajímavosti (35)

  • Jeden z dôvodov, prečo bol film uvedený do kín v 3D bolo, že štúdio Paramount Pictures bolo ovplyvnené ziskom z množstva filmov, ktoré boli v tej dobe taktiež vypustené v 3D ako napríklad Avatar (2009), Alica v krajine zázrakov (2010) alebo Súboj titanov (2010). (Greenpeacak)
  • Doposiaľ najdrahší film, ktorý režíroval M. Night Shyamalan. (Greenpeacak)
  • Režisér sa s animovanou predlohou zoznámil vďaka svojim deťom, ktoré seriál sledovali pravidelne. (Greenpeacak)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Willis a Shyamalan potřetí

Willis a Shyamalan potřetí

31.01.2014

Po zániku Země a Poslední vládce větru rozhodně nepatří mezi filmy, za které by M. Night Shyamalan sklidil příliš chvály. Pověst mistra napětí si vysloužil spíš Šestým smyslem a Vyvoleným, takže… (více)

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

06.04.2011

Manojovu kariéru může spasit jedině zázrak. Na jeho poslední filmy už se téměř nedá koukat, a když to náhodou někdo udělá, tak spíš pro tu srandu, jak moc špatné jsou. Poslední vládce větru na sebe… (více)

Reklama

Reklama