Reklama

Reklama

Ohnivý národ se téměř sto let snaží ovládnout celý svět a ostatní národy – národy Větru, Vody a Země. Nedávají svým sousedům na výběr, buď se jim zcela podrobí, nebo je jednou provždy vyhladí. Vesničané, kteří se marně snaží bránit, jsou ochraňováni jen několika málo vyvolenými, kteří mají schopnost ovládat živel svého národa podle vlastní vůle. Plně vyzbrojení příslušníci Ohnivého národa už zlikvidovali posledního mistra Větru a nyní se chystají zničit hlavní město Vodního národa. Pak ale jednoho dne sourozenci Katara a Sokka objeví malého chlapce jménem Aang. Jak se projevují Aaangovy „větrné“ dovednosti, ukáže se, že mladý bojovník je víc než poslední vládce Větru. Je to vyvolený Avatar – jediný tvor, který ovládá všechny čtyři živly. Jedině on může zastavit celosvětový nepokoj a znovu nastolit tolik postrádaný mír. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (891)

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Moc se omlouvám Jonahu Hexovi za své příkré hodnocení, protože to co "dokázal" M. Night Shyamalan je vpravdě neuvěřitelné. Poslední vládce větru je nejvíce dovysvětlující film staletí. Věty kdy se popisuje co divák může vidět je neskutečné množství. "Něco tam dole je." "Boří se to." "Je vyčerpaný." Jestli mi film něco připomněl tak: "Stěrače stírají." Klakson troubí." A zbytek filmu kdy malý Budha mává rukama a přitom se nikoho nedotkne nestojí taky za nic. A to mají vzniknout ještě další díly? Koho to bude zajímat? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $131,772,187Tržby Celosvetovo $319,713,881Tržby za predaj Blu-ray v USA $18,013,249Tržby za predaj DVD v USA $30,758,409 ║ Opäť citeľná štúdiová paškvilná práca, tak ako tomu bolo u Súboja Titánov(2010), toto skoro ani nemá Shyamalanov rukopis, dej strašne skratkovitý oproti úžasnej kreslenej predlohe, postavy slabo vykreslené bez šance aby mohli viac sledujúceho zaujať, citeľná je aj absencia ľahkosti, ktorá perfektne sedela v seriály. Na druhú stranu moc tu spraví James Newton Howard a jeho hudobný doprovod, vizuálne poňatie, výber lokalít, spomalené zábery pri akcii, triky, dokonca aj obsadenie nie je najhoršie, takže žiadna katastrofálna pohroma ako sa z toho snažia všetci urobiť sa nedeje, len je strašná škoda že pôvodný potenciál čo ponúkla kreslená predloha nebol ani len z ďaleka využitý, toto mohlo hravo prekonať aj Pána Prsteňov. /videl v kine 3D verziu: 60%/ "klasický popcornový priemer" ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

- Knock, Knock! - Who´s there? - Sense. - Sense who? - Sense you can´t see. Už Happening ve mně občas vyvolával záchvaty smíchu, ale stále v něm bylo možné vyčíst některé Shyamalanské trademarky a zčásti jsem si myslel, že si z nás onen vykutálený Ind dělá sofistikovanou srandu. U Last Airbendera tahle možnost bohužel odpadá. Ten příběh je tak mizerně vystavěný, až se to rozumu příčí. Horší dialogy jsem letos asi ještě neslyšel a pravidelně se objevující vypravěčské monology mě zabíjely. Za celých 103 minut mě atmosféricky zaujal jediný moment (obří vlna), což je dost smutná bilance. Směšný film a Shyamalana je mi líto. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Shyamalan sice o poznání slevil ze svého měřítka perfekcionismu, ale fantasy příběh dokáže ukočírovat s přehledem. I když jeho scénář fatálně selhává v dialozích a propletenou (a přitom ne nějak složitou) mytologii předkládá jako nejsamozřejmější skutečnost. Zásadní body navíc jdou na vrub poutavým soubojům a hlavně finální půlhodině, kdy mě osudy postav opravdu zajímaly a akce brala dech. Tři hvězdy tak působí možná až trochu alibisticky, ale nálepka nejhoršího Shyova filmu pořád zůstává. Jakkoli to v důsledku jeho předchozí tvorby neznamená nic zásadně negativního. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Je to v podstatě něco jako filmový Zlatý kompas, jen v podání Shyamalanově. Taky ten typ scénáře à la 'pojďte, máme málo času, musíme toho do těch 103 minut co nejvíc stihnout, nemůžeme se moc vykecávat' – 'Kam jedem? Do místa B.' /střih/ 'Á, už jsme tady!'. Postavy pouze odkecávají to, co mají ve scénáři napsáno, o hereckých výkonech se moc bavit nedá (Zukův strýc byla asi jediná charismatická postava, co projevovala aspoň tu snahu hrát), a právě jako u Kompasu se dá skutečně ocenit aspoň ta hudba, která převážnou část tohoto paskvilu příjemně podkresluje. O úrovni triků v dnešní době snad nemá cenu mluvit, jenom zamrzí občasná přítomnost dosti samoúčelných scén, u nichž se sem tam dá na Shyamalanův účet nechtěně zasmát (závěrečná bitva a ty Aangovy 'kreace'). Jo, možná si říkáte, proč tomu dávám vzhledem k mému výčtu tolika negativních záležitostí 3*, ale světe div se, mě to i přes tohle všechno zkrátka bavilo a mám z toho dobrý pocit. Nechápu proč. Seriál jsem nikdy neviděl a slyšel jsem o něm teprve v souvislosti s tímhle filmem, avšak nějak se mi povedlo si toho všeho nevšímat (a hlavně se snažit zapomenout na fakt, že to natočil můj oblíbený rejža), a prostě se přes to přenést. Takže pokračování chci, zajímá mě, jak se budou postavy a osud dále vyvíjet..., ale tuhle látku svěř raději někomu jinému, prosím prosím Shyamalane. Vím, že nadhodnocuji, ale ty 3* si prostě nemůžu odpustit ;) ()

Galerie (101)

Zajímavosti (35)

  • Shyamalan išiel Dev Patelovi osobne oznámiť, že získal úlohu Zuka. (Greenpeacak)
  • Zlaté maliny 2011: Nejhorší herec ve vedlejší roli - Jackson Rathbone; Nejhorší 3D film; Nejhorší režie - M. Night Shyamalan; Nejhorší scénář - M. Night Shyamalan. (Pepinec)
  • Režisér M. Night Shyamalan je známý tím, že se ve vlastních filmech vždy mihne v menší roli. Zde se však výjimečně neobjevil. (Sufferer)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Willis a Shyamalan potřetí

Willis a Shyamalan potřetí

31.01.2014

Po zániku Země a Poslední vládce větru rozhodně nepatří mezi filmy, za které by M. Night Shyamalan sklidil příliš chvály. Pověst mistra napětí si vysloužil spíš Šestým smyslem a Vyvoleným, takže… (více)

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

06.04.2011

Manojovu kariéru může spasit jedině zázrak. Na jeho poslední filmy už se téměř nedá koukat, a když to náhodou někdo udělá, tak spíš pro tu srandu, jak moc špatné jsou. Poslední vládce větru na sebe… (více)

Reklama

Reklama