Bruce-Partingtonovy dokumenty (TV film)

• Velká Británie

Return of Sherlock Holmes: Bruce-Partington Plans, The

Mysteriózní / Krimi

Velká Británie, 1988, 52 min

Poprvé jsem v tomto seriálu viděl Mycrofta a musím podotknout, že jsem si ho představoval úplně jinak, ale i tak se jedná o velice zajímavou postavu :-) Největší změnou oproti povídce je to, že inspektora Lestrada nahradil inspektor Bradstreet. Jinak se jedná o hodně věrnou adaptaci. __ A není mi jasná jedna věc. Na konci, když dopadnou pachatele, tak se Holmes přizná, že čekal někoho úplně jinýho. V povídce ani tady není vysvětleno koho, ale docela by mě to zajímalo :-))(18.9.2010)

Ukradené plány na ponorku, to je začátek vhodný spíš pro špatný špionážní příběh. Potěší, že Sherlock Holmes ani tentokrát nezklame a zápletku rozvine tak trochu jinak. Zajímavé a originální je hlavně zbavení se mrtvoly za použití vlaku, to by si fanda detektivních příběhů neměl nechat ujít.(22.8.2008)

Pre mňa najslabší diel v sérii The Return of Sherlock Holmes. Nejako som rátal minúty do konca, čo sa mi predtým pri Jeremym Brettovi nikdy nestávalo.(22.4.2010)

trochu mi chybí větší pošťuchování obou bratrů...(9.2.2009)

Poněkud nudnější...ale to byla povídka taky.(27.9.2010)

Poslední díl ze série The Return of SH mi případá nejslabší. Ona povídka je na tom o něco hůř, protože ta nudila. Tenhle díl aspoň nenudí. Opět je tu Sherlockův bratr Mycroft. Charles Gray je skvělý herec a bratři jsou skvělé detektivní duo. Zápletka s papíry na ponorku je dost slabá, takové věci mě moc nebaví, ale tady to přikrývají skvělé herecké výkony. Zbavení mrtvoly bylo ale použito skvěle. celkově je Return of SH mnohem lepší než Dobrodružství.(31.12.2011)