Nezvěstná šlechtična (TV film)

• Velká Británie

Casebook of Sherlock Holmes: Disappearance of Lady Frances Carfax, The

Drama / Mysteriózní / Krimi

Velká Británie, 1991, 52 min

John Madden

Naozaj jeden z najlepších dielov, ktoré som zatiaľ videla. Poriadne temné a despresívne.(2.1.2009)

Povídka je skvělá a napínavá, Tahle adaptace by byla taky, kdybych nečetl předlohu. Takhle ale prostě, když vím, kdo je zodpovědný za zmizení Frances Carfaxové, tak to není ono. No a chválit Bretta by bylo asi nošením dříví do lesa :-)(16.9.2010)

WOW, indeed! Vážně hodně silná epizoda. Ani ne tak kvůli případu jako takovému, spíš díky celkovému nezvykle pesimistickému vyznění. Doktor Watson se tu popere, Sherlock nevyřeší případ včas, zklame svého klienta.. Žasnu!(6.9.2008)

Jeden z nejlepších dílů.(25.9.2010)

A kdo říkal, že Sherlock je neomylný?...Snad jen on sám.(27.9.2010)

Nová řada se Sherlockem Holmesem začala naprosto famozně. Díl byl dost atmosférický a správně napínavý. Dost ubylo vtipu, ale vůbec to neškodí, protože tato adaptace je naprosto skvělá. A rozhodně je dost zajímavé vidět Sherlocka, který se nemůže hnout z místa a neví, co si počnout dál. Tento díl mě uchvátil a doufám, že další díly budou neméně dobré. Brett je ještě lepší než v minulých dvou sériích.(1.1.2012)