Reklama

Reklama

Zamrzlá řeka

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj se odehrává v období těsně před Vánocemi v rezervaci Mohawků, poblíž nepříliš známého hraničního přechodu, spojujícího státy New York a Québec. Převádění nelegálních, převážně asijských imigrantů přes zamrzlou řeku St. Lawrence představuje možnost snadného zisku peněz a ta je až příliš lákavá pro ty, kteří si legální cestou dokážou vydělat byť jen minimální prostředky. Dvě ženy - běloška Ray a indiánka Lila, obě svobodné matky, nacházející se v zoufalé životní situaci - jsou vtaženy do světa obchodování s lidmi a nakonec neuniknou spravedlnosti. (pee-jay)

(více)

Recenze (74)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Drama o finanční tísni jedné rodiny a o nezvyklém řešení celé situace. Vidina snadno získaných peněz v nouzi je natolik lákavá a vyhrocená, že jí Ray, matka starající se o dvě děti, snadno podlehne. Všichni ale moc dobře známé přísloví: "Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne." a co se nevyhnutelně musí stát, se také stane. Nato se však hned váže další, tentokrát již pozitivnější rčení: "V nouzi potkáš přítele." Tohle je jeden z příběhů o nedostatku zdrojů dvou matek rozdílné národnosti, které se rozhodnou podniknout vše, co je třeba, aby se postarali o svou rodinu. Realistické pojetí spolu s TV kamerou je pro tento film možná vhodně zvolené, u mě ne zrovna oblíbené, ale nemohu říct, že by mi to vyloženě vadilo. Námět je to také celkem zajímavý, ale nemyslím, že by byl v tomto snímku zpracován dostatečně. (6/10) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Courtney Hunt .. Sice na hranici televizní lacinosti, ale výborný scénář, promrzlé prostředí Kanadsko-Americké hranice, civilní atmosféra a tahoun v podobě Melissi Leo dělají své. ___ Přesně takový malý film, jaký se točí pro festivalová publika. Scénář se silným příběhem a civilní, chladně syrové podání bez vizuálního přikrášlení. 75%. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Tak tento film mi vosiel pod kozu ako ta hnusna zima, ktora vo filme panuje. Vyborna atmosfera, vyborne herecke vykony, vyborny scenar a hlavne realicnost su dominantami tohto filmu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Další ze superrealistických filmů ze života, kterým jejich realistické pojetí brání v pořádném dějovém rozletu. Nápad zajímavý, ale přestože ve filmu je plno silných momentů (dítě v tašce), nejsou podle mě správně vygradovány. Přestože příběh i herci jsou nezpochybnitelní, celkově je děj dost špatně vyprávěn. Nebo spíš průměrně. Neustálá snaha o obyčejnost a uvěřitelnost z tohohle filmu dělá právě to. Uvěřitelný, ale obyčejný film. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Do téhle společnosti vás americký film často nepozve. Manžel flákač a hráč, exekutor neví, co by zabavil, mizerná práce bez perspektivy a cíl získat pořádnou střechu nad hlavou je v nedohlednu. Pak přijde jedno osudové setkání a nabídka vylepšit neradostný život, když cenou je jen pár hodin strachu při jízdě přes zamrzlou řeku. Nedaleká hranice skýtá slušnou možnost přivýdělku pro šikovné pašeráky, zvlášť když indiánská rezervace poblíž nabízí zdánlivě bezpečný úkryt. Jenže tak dlouho se se džbánem pro vodu chodí, až se ucho utrhne... Zamrzlá řeka není na efekt udělaný film, má vizáž typicky nezávislého amerického filmu a popkorňáci se mohou oprávněně cítit nespokojeni. Zamrzlá řeka se mohla stát jedním z dlouhé řady rutinních kriminálních thrillerů. Místo toho vzniklo psychologické drama o zvláštním vztahu dvou žen z rozdílného kulturního zázemí a jejich střetu se zákonem. Přesvědčivý herecký výkon Melissy Leo zajišťuje snímku čtvrtou hvězdičku. Celkový dojem: 75 %. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí příběh o matce dvou dětí, jejíž manžel si rád zahraje o peníze na jídlo, která se shodou okolností dostane až k pašování lidí, které vynáší přeci jen o něco více než práce v obchodě na částečný úvazek. Debutantka mezi scénáristy a režiséry Courtney Hunt mě překvapila jistou režisérskou rukou a chytře napsaným příběhem, který nepostrádá vygradované scény (Montreal), dojemné scény (opravil jsem trubku na vodu) ani překvapivé zvraty (policie chce alespoň jednu oběť). Melissa Leo dobře zahrála již v 21 gramech, teď však teprve ukázala, co se v ní skrývalo. Nechápu jaktože až teď, v téměř padesáti letech, získala pořádnou roli. S její postavou se ztotožní více diváků, než kdyby ji hrála známější tvář. Známější tvář či jméno by snímku jen škodilo, jeho anonymita (až na Marka Boonea Juniora) je to, co jej dělá tak osobitým. Jen více podobných filmů.. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Tak se mi poprvé stalo, že díky mému hodnocení film "zčervenal". Doufám , že to tak již zůstane, protože si to opravdu zaslouží. Naprosto realistický a přesvědčivý příběh z okraje americké společnosti mě držel napnutou od začátku do konce v očekávání naprosto tragického konce........Herecké výkony skvělé, pointa vynikající....opravdu nadchnul. (Ten obrázek na upoutávkovém plakátě ale moc nepřitahuje, vypadá to jak Frodo Pytlíková na ledě.) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

O některých filmech píšu, že jejich příběh měl větší potenciál, ale u Zarmzlé řeky to neplatí. Ta je jen tak dobrá jak jí scénář dovolí. Místy je film opravdu silný, třeba při epizodě se zahozenou taškou, ale většinou příběh není nic víc, než zajímavý. Nominaci na scénář tedy moc nechápu. Na druhou stranu plně chápu nominaci pro Melissu Leo, která podává vskutku poutavý výkon, díky kterému lze místy pocítít jak zákeřná je chudoba. ()

Ernia 

všechny recenze uživatele

Už se pro mě v podstatě stává pravidlem, že pokud mám k filmu jistá očekávání, tak jsem zklamaná a naopak - jako u Frozen River. Příběh byl realistický, natočen stylem, který mi k filmu sedl. Z hlavní hrdinky v podání Melissy Leo jsem nespustila oči a všechny její problémy prožívala s ní. Vedle ostatních hereček nominovaných na Oscara nemá šanci uspět, nicméně svoji úlohu zvládla na jedničku. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Dost drsný film o tom, že zoufalí lidé dělají v zoufalých situacích hodně zoufalé věci. Chlad je z "Frozen River" cítit i v srpnu. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Hoci to vyzeralo skôr ako nejaká televízna inscenácia, príbeh bol veľmi dobre zmáknutý a preto si myslím, že 4 hviezdičky sú fair. Je už zima a pred štyrmi dňami sa posúval čas, takže sa vonku skôr stmieva, začína kosa a tento film tiež na psychike moc nepridá, tak sa pripravte na ľahkú depku. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri Zamrznutej rieke sme svedkami toho, ako sa dá napísať pôvodný scenár (zrejme bez prídavku podla skutočnej udalosti) tak, aby sme si mohli povedať, že takto nejak to v živote chodí a môže dopadnúť. Videl som viacero realistických filmov, ktoré mali kvôli autenticite deja slabší scenár, nejaká pani Huntová ale dokázala, že sa to dá skľbiť. Vidím, že je to menšinový názor. Podľa tržieb a ich delení medzi kiná a tvorcov na polovicu boli tvorcovia v pluse 1 milión. Gratulujem, väčšinou pri podobných prípadoch čítam, že sa jednalo o ťažký prepadák. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Snímek na míru šitý Americké filmové akademii. Společensky velmi korektní (dokonce dojde i na omluvu naivní stařence!) a se stále aktuálním a závažným tématem. Žít si svůj americký sen někdy vede přes zamrzlou řeku. TV look filmu nijak neubližuje, spíše naopak. Stačí dobrý scénář a o ostatní se už postará sám uvěřitelný příběh. 3,5* ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Réžia českého znenia (H.C.E. 2011) = MARTIN TĚŠITEL - Obvykle sa spojenie "festivalový film" dá použiť ako nadávka označujúca multikulti artovú pseudofilozofickú zlátaninu, ktorej autor sa vypočítavo snaží dostať k ďalším zdrojom, ktoré by rozhádzal na svoje požitky, ehm, vlastne umelecké vízie. V prípade ZAMRZNUTEJ RIEKY by som ale zaviedol povinné premietanie pre slovenských aj českých pseudoumelcov, ktorí sami seba označujú za filmárov, aby sa konečne naučili nakrúcať realistické a pritom dramaticky aj ideovo zaujímavé a aktuálne filmy. A dokonca aj určené pre divákov a nie len pre reklamných pisálkov, ktorí si odbornú kritiku mýlia s kompilovaním propagačných textov na rozkaz distribútora. Výborný scenár, asketická réžia, vynikajúce a CIVILNÉ herecké výkony. To všetko RIEKA má a to všetko našej tzv. kinematografii chýba. (9.12.2012) ()

Dionysos 

všechny recenze uživatele

Další z řady bezútěšných filmů, které syrově a bez sentimentálních příkras zachycují těžký život o přežití skličující ekonomické situace, laděný do sychravých tónů a kde mrazivé počasí jako kulisa předvánočního shonu působí k podtržení chladné skutečnosti. Jako v každé společnosti, tak zvlášť v té západní konzumní jsou peníze naneštěstí nutným prostředkem k byť základnímu prostému štěstí, ale když se jich nedostává, tu i jinak spořádaný člověk může podlehnout snadnému, ale nelegálnímu prostředku ke zbohatnutí. Smutné je, že (obzvlášť v USA) tu peníze nejsou vnímány jen jako důležitý, ale jako hlavní zdroj štěstí (nová televize, hezčí dům, dražší hračky). A tak je pravým "happy endem" to, že se toto vnímání u hrdinů filmu v závěru změní. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Syrové a nepříjemné drama z prostředí rodiny na pokraji bídy a s vidinou zisku peněž z nelegálního převážení imigrantů přes hranice. Film je zvládnutý dobře po všech stránkách a herecké výkony jsou nadprůměrné (i když nominace na Oscara pro Melissu Leo moc nechápu). Oceňuji, že film i v dramatických momentech (které by mohli svádět k emocionálnímu ždímání) zůstává ledově chladný a odtažitý. Ale možná by neškodilo trochu více originality a méně předvídatelný scénář, pak by z Frozen River byl opravdu skvělý film a ne jen festivalový hit, na který se brzy zapomene. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Čo mi vo Frozen River vyrazilo dych, to bol hneď prvý záber na Melissu Leo a toť vše. Ne, nee!!, vlastne Melissa mi svojím vzhľadom dych vyrážala až do posledného, hrejivého výdychu filmu! Ej, maskéri sa na nej ale "vyřádili", hezky, hezky, ale výnimočný výkon? ...Výnimočný make-up... Sorry, Melissa, ale oveľa viac si mi utkvela v 21 g ako v tomto, vďaka Forzen River ma tak akurát ééhm... budeš strašiť! Veď vravím, sorry!!! ()

Reklama

Reklama