Reklama

Reklama

Zamrzlá řeka

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj se odehrává v období těsně před Vánocemi v rezervaci Mohawků, poblíž nepříliš známého hraničního přechodu, spojujícího státy New York a Québec. Převádění nelegálních, převážně asijských imigrantů přes zamrzlou řeku St. Lawrence představuje možnost snadného zisku peněz a ta je až příliš lákavá pro ty, kteří si legální cestou dokážou vydělat byť jen minimální prostředky. Dvě ženy - běloška Ray a indiánka Lila, obě svobodné matky, nacházející se v zoufalé životní situaci - jsou vtaženy do světa obchodování s lidmi a nakonec neuniknou spravedlnosti. (pee-jay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Výborný námet, aj príbeh, no žiaľ spracovanie ma až tak neoslovilo. No a aj ten príbeh mohli spraviť o čosi viac dramatickejší, lebo mi to prišlo miestami také chladné (ako tá zamrznutá rieka) a bez emócií. Takže to bolo asi také najväčšie negatívum celého tohto filmu, a asi aj to že sa to pomerne dlho rozbiehalo - vlastne až v druhej polovici to nabralo na obrátkach. Naozaj, škoda toho spracovania, a aj toho príliš ideálneho konca... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Další ze superrealistických filmů ze života, kterým jejich realistické pojetí brání v pořádném dějovém rozletu. Nápad zajímavý, ale přestože ve filmu je plno silných momentů (dítě v tašce), nejsou podle mě správně vygradovány. Přestože příběh i herci jsou nezpochybnitelní, celkově je děj dost špatně vyprávěn. Nebo spíš průměrně. Neustálá snaha o obyčejnost a uvěřitelnost z tohohle filmu dělá právě to. Uvěřitelný, ale obyčejný film. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí příběh o matce dvou dětí, jejíž manžel si rád zahraje o peníze na jídlo, která se shodou okolností dostane až k pašování lidí, které vynáší přeci jen o něco více než práce v obchodě na částečný úvazek. Debutantka mezi scénáristy a režiséry Courtney Hunt mě překvapila jistou režisérskou rukou a chytře napsaným příběhem, který nepostrádá vygradované scény (Montreal), dojemné scény (opravil jsem trubku na vodu) ani překvapivé zvraty (policie chce alespoň jednu oběť). Melissa Leo dobře zahrála již v 21 gramech, teď však teprve ukázala, co se v ní skrývalo. Nechápu jaktože až teď, v téměř padesáti letech, získala pořádnou roli. S její postavou se ztotožní více diváků, než kdyby ji hrála známější tvář. Známější tvář či jméno by snímku jen škodilo, jeho anonymita (až na Marka Boonea Juniora) je to, co jej dělá tak osobitým. Jen více podobných filmů.. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

O některých filmech píšu, že jejich příběh měl větší potenciál, ale u Zarmzlé řeky to neplatí. Ta je jen tak dobrá jak jí scénář dovolí. Místy je film opravdu silný, třeba při epizodě se zahozenou taškou, ale většinou příběh není nic víc, než zajímavý. Nominaci na scénář tedy moc nechápu. Na druhou stranu plně chápu nominaci pro Melissu Leo, která podává vskutku poutavý výkon, díky kterému lze místy pocítít jak zákeřná je chudoba. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Nádherné a působivé drama. Zajímavá Melissa Leo. Ocenění: Oscar '08 - nominace: hlavní herečka (M. Leo), původní scénář American Indian Film Festival - vedlejší herečka (M. Upham) Central Ohio Film Critics Association - herečka (M. Leo) Florida Film Critics Circle Awards - herečka (M. Leo) Geneva Cinéma Tout Ecran - cena FIPRESCI FF Hamburg - cena kritiky za film Marrakech International Film Festival - herečka (M. Leo) New York Film Critics Circle Awards - nejlepší první film San Sebastián International Film Festival - cena SIGNIS, herečka (M. Leo) FF Stockholm - film FF Sundance - drama. Scénář: Courtney Hunt Kamera: Reed Morano Hudba: Peter Golub a Shahzad Ismaily. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v amerických lokalitách New York, Plattsburgh a na obou stranách St. Lawrence River na hranicích z Kanadou. (Terva)
  • Snímek měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance v roce 2008. (Terva)
  • Charlie McDermott a James Reilly, kteří hrají bratry, jsou ve skutečnosti bratranci. (Terva)

Reklama

Reklama