Reklama

Reklama

Poslední noc v Římě

  • Česko Pokoj v Římě (více)
Trailer

Alba je krásná španělská dívka, která během posledního dne svých prázdnin v Římě potká Natašu – atraktivní ruskou turistku. Alba se dá s Natašou do řeči a protože ji žena začne přitahovat, pozve ji k sobě do hotelu. Počáteční zábrany jdou brzo stranou a ty dvě se spolu pomilují. Během následujících dvanácti hodin si Alba a Nataša vyprávějí o svém životě, ilustrují to fotkami na internetu a užívají si vzájemných tělesných rozkoší. Alba vypráví, že je její matka opustila rodinu, když byla ještě malá a nakonec skončila jako vydržovaná žena bohatého araba. Nataša se podělí o zkušenosti s hrubým otcem a sestrou kunsthistoričkou. Ale vyprávějí si ženy skutečné příběhy, nebo jedna druhou pouze krmí pohádkami v domnění, že se už nikdy v životě nespatří? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (181)

Richie666 

všechny recenze uživatele

Kdo má zájem dvě hodiny sledovat dvě toporné herečky, poslouchat jejich otřesnou angličtinu, mezi souložemi nuzně rozkrývat jakási "tajemství" jejich životů a tvářit se, že to celé nesmrdí kýčem, nechť. Faktem je, že Medemovy filmy vyžadují zejména kvůli absenci jakýchkoli náznaků cynismu určité divákovo rozpoložení, tady si ho však nedovedu představit. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

20.2.2011 ~ Rádoby umělecké, rádoby dráždivé, rádoby psychologické. Jinak ale absolutně o ničem. ~ V Římě se kdesi na večírku nebo na baru potkávají dvě mladé ženy. Jedna (Španělka) druhou (Ruska) pozve k sobě na hotelový pokoj, kde se obě lépe poznávají, a to doslova. Jedna druhé vypráví svůj životní příběh, svoje touhy i prokletí, ale jedna druhé stále lže a jak se mezi nimi tenhle noční vztah vyvíjí a prohlubuje, je jedna ke druhé upřímnější a svůj životní příběh stále více přibližuje pravdě. Jedna druhou ale také přitahuje a tak si chvíle mezi vyléváním mysli a srdíčka vyplňují sexuálními hrátkami. ~ A to je celé. Plky o jejich životě nejsou zajímavé, ale ne proto, že by to bylo nudné, ale protože je to jen důvod, jak nahnat dvě mladé hezké nahé herečky do jedné postele. Záběry na jejich tělesné křivky míšené se záběry maleb na zdech a stropě mají navodit umělecké dílo, ale je to jen důvod, jak protáhnout plkání a odůvodnit záběry kamery. ~ Holky si možná užily, štáb taky, ale divákovi se nedostalo ani zajímavého filmu a ani koukatelného softporna. A tak mi nějak uniká důvod, proč to přesně vzniklo, když z toho nic nebylo. ~ 1,5* ()

Reklama

PhillM. 

všechny recenze uživatele

Proti nápadu nic nemám, proti rychlosti, s jakou se to šine kupředu, taky ne. Kamera byla fajn, muzika taky. ALE. Pokoj v Římě ničí (ne)herecké výkony, a to především Natashy Yarovenko. Nepřesvědčivé, toporné... nechápu, jak za tohleto mohla být nominována na cenu GOYA. --- Ale jinak naprosto souhlasím s jedním komentářem na imdb, tohle mělo dostat Oscara za kostýmy:D ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Tak tedy holky, klobouk dolů, velice odvážně vstoupily do tohoto projektu. Za leckeré scény by se červenaly i Roccovy kolegyně, tato stránka věru je výtečná. Děvčici pohledné a velice sexy. Co se týče zpracování, dlouhé kamerové záběry otáčející se kolem celého bytu se snímáním věcí a detailů nejen tělesných se mi také věru líbilo. Na druhé straně, tento minimalizmus v podobě pokoje, a pohledu na chodbu je strašlivě zdlouhavý, 107 minut filmu na tento prostor je opravdu moc. Holky chvilku potlachají, pak na to vlítnou, pak zase potlachají, do toho občas vtipné jsou vstupy hotelového poslíčka, ale je jich dosti málo. Na jedno podívání film rozhodně stojí, myslím, že osamoceným zejména chlapcům, potažmo dívkám zůstane v přehrávači již delší dobu. Ale jako celek průměr. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Julia Medema ako režiséra mám veľmi rada. Jeho filmy sú mnohoznačné a tvorené v kontexte estetiky, filozofie a poetiky. Čo film, to zážitok. Najnovší film Room in Rome vo mne vyvolal učité sklamanie. V prvom rade sa líši od predchádzajúcej produkcie, stavia viac na erotiku a poetiku, pričom mystika je dotváraná tak nejak nasilu (napr. čumením a filozofovaním nad starými obrazmi???). Toto teda nie je Medem, po ktorom mi srdce piští. Jedinečnosť a zapamatateľnosť sa filmu nedá uprieť, ale to je pre hlbší zážitok málo... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Hotel Pompeyo, v němž se příběh odehrává, je fiktivní, stejně jako jeho satelitní obrázek v Google Earth, který byl upraven ve Photoshopu. Stejně tak neexistují ostrov Nekrasov, údajný domov Rusky Natashy (Natasha Yarovenko), či satelitní obrázek domu Alby (Elena Anaya). (PogoJoe)

Reklama

Reklama