Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Kaiba je jméno rostliny, která požírá vzpomínky, a rovněž hlavního hrdiny, který své vzpomínky pozbyl a jemuž zůstaly jen díra v hrudi, trojúhelníkovitý znak na břiše, rozmazaná fotka neznámé dívky v přívěsku na krku a zmatené probuzení na neznámém místě. Otázek je mnoho a nalezení odpovědí ve světě, jehož obyvatelé si mění těla a upravují (případně jsou jim upravovány) vzpomínky, nebude nejsnazší. (yenn)

(více)

Recenze (10)

Dajtin 

všechny recenze uživatele

Dopozerané. Bolo to zvláštne a smutné ale malo to všetko, čo by podľa mňa dobre anime malo obsahovať. Našlo sa tam pár zaujímavých nápadov vynikajúcich songov. To vstupovanie do spomienok sa mi fakt páčilo. Negatívom by mohlo byť, že docela dosť veci sa neobjasnilo. Možno by to ďalšie videnie zmenilo, Každopádne momentálne za 4. ()

WildevilCZ 

všechny recenze uživatele

Animace je strašná, vypadá to jako animačka pro děti do 7 let, na druhou stranu je zde ale velmi zajmavý příběh, který už tak jednoduchý jako kresba rozhodně není :) Kdyby seriál měl pěknou animaci, tak bych mu dál určitě lepší hodnocení.... 1.1.2009 = Seriál mi pořád leží v hlavě, usuzuju, že seriál má své kouzlo a zajmavé pozadí, proto 90%..5* ()

Reklama

q66 

všechny recenze uživatele

Kaiba je dobré anime, které ale dává do popředí styl před substancí... víceméně se jedná o cyberpunkovou dystopii (i když to z vizuálu tak nevypadá) a většina konceptů a částí příběhu se už objevila mnohokrát předtím, což sice není nutně na škodu, ale bohužel tady to autoři ke konci nějak nezvládli - začátek je sice výborný a úroveň si seriál udržuje po asi dvě třetiny, ale pak se začne ukazovat, že 12 epizod je prostě málo a spadne do pasti převysvětlování (které stejně tak jako charakterizace a vývoj některých vedlejších postav není moc uvěřitelné), jak se snaží na poslední chvíli vyřešit všechny ty volné konce a v procesu přinese i několik děr... a pak ten předvídatelný klišé konec. To je můj hlavní problém s Kaibou a zároveň asi jediný velký - u seriálu jsem se i tak bavil, vizuální stránka je výborná a stejně tak samotná animace, a soundtrack je ještě lepší. Takže dám čistých 7/10 a nechám to tak... ale později se svým Yojouhan Shinwa Taikei (The Tatami Galaxy) Masaaki Yuasa ukázal, že umí i daleko lépe. ()

Dharmma 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní kreba, která se mi líbila svou originalitou, nicméně bych jí úplně kladně také nehodnotil. Poslední epizoda anime to celé pěkně upevnila. Lidé se prostě snaží být nad ostatními a shlížet na ně ze shora. Skvělá kritika naší společností a lidí, bohužel to, jak se skákalo tak enormně rychle z jednoho příběhu do jiného mi můj dojem z anime rapidně zhoršilo, a já si celé vyvrcholení anime moc neužíval. Rozhodně bych vyzdvihl pro mě krásný konec. Slabé 4 **** ()

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Yuasa podle mě není originální tak, jak by si fanoušci přáli. Kaiba je v podstatě jen love story zasazená do neotřelého kontextu. Těch pár opravdu nezapomenutelných momentů a obrazová smršť umělecké tvořivosti ale bohatě stačí na vybudování kultovního statutu a pozice jednoho z nejlepších anime roku 2008. (Výňatek z mé recenze) ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama