Reklama

Reklama

Resident Evil: Afterlife

  • Německo Resident Evil: Afterlife (více)
Trailer 4

Alice stále pokračuje v odplatě proti svému bývalému zaměstnavateli, společnosti Umbrella, která do světa vypustila zombie virus. Ona i se svými klony zaútočí na ústředí společnosti, kde se jí podaří zneškodnit většinu přítomných zaměstnanců kromě Alberte Weskera, který jí vpíchne injekci zbavující ji všech nadpřirozených schopností. O šest měsíců později cestuje Alice na Aljašku do místa zvaného Arcadia. Zde se opět setkává s Claire a společně utíkají do Los Angeles, které ovládají zombie. Podaří se jim přistát ve věznici, která zůstala jako jediné místo ve městě útočištěm pro nenakažené. Mezi skupinu nenakažených patří basketbalista Luther, producent Sinclair, Angel, Kacey, Kim a Claiřin starší bratr Chris, kterého však Luther drží pod zámkem, protože byl obávaným vězněm. Společně všichni plánují útěk na Arcadii, což je podle Lutherových informací ve skutečnosti loď. Jelikož útoky zombie na věznici se začínají stupňovat, rozhodnou se utéci co nejrychleji. Sinclair ovšem sám zmizí s Claiřiným letadlem a tak jim nezbývá nic jiného než propustit Chrise, protože zná další možné únikové cesty. Do věznice se mezitím probojují zástupy zombie a je nutné s nimi bojovat. Při střetu se zombie umírají Angel, Kacey a Kim. Ostatním se podaří utéct a nalodit se na Arcadii... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (1 043)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po výborné trojce pokles o několik úrovní níž. Paul W. S. Anderson chtěl natočit neskutečně cool film plný akce a pomrkávání na fanoušky, místo toho ovšem vzniknul téměř až neskutečně blbý film. To by u Andersona ještě nebyla žádná novinka, vždyť první Resident nebo Rallye smrti byly vlastně taky stupidní filmy, ale dalo se na to koukat, protože se to nebralo zas tak vážně. Tady už to ale Anderson ale vážně bere. Příběh je stupidní vykrádačka pátého dílu herní série. Akce nemá drajv, je nezáživná a už druhá ze zásoby miliónů zpomalovaček začíná přinejlepším nudit, v horším případě lézt na nervy. A je celkem zajímavé, že i když se ve filmu pořád něco děje, tak je to nehorázná nuda. To se jen tak někomu nepovede. Anderson navíc nepotěší ani herní fanoušky, protože z hlavního záporáka Weskera udělal naprostýho idiota a některé postavy či zombíky ze hry přivádí na plátno tak idiotským způsobem, že to snad ani není možný. Prostě se na tom plátně ta postava objeví a hotovo, proč někomu vysvětlovat, kde se tam vzala. Sudé díly prostě v této sérii nevycházejí a společně s katastrofální Apokalypsou se Afterlife řadí do podprůměru herních adaptací. Po třetím dílu a Andersonově předchozí Rallye smrti je to ale velká škoda. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Jednoducho povedané, spoločnosť Umbrella si berie späť svoj majetok. Nepodarila si sa. Sťahujeme ťa z obehu.“ Ono sa mi nezdá, že ak svet padol, stále existujú podnikatelia z Umbrelly, ktorí sa snažia ovládnuť svet, ktorý vlastne netreba ovládať, keďže nikto neprežil. Ale logika do série Resident Evil nepatrila už v roku 2002 a ak vám to nebude vadiť ani tentoraz a k šťastiu vám postačí výborná, brutálna a prehľadná akcia, mali by ste byť spokojní. Mne osobne sa prvý diel páčil na 4*, druhý bol takmer bez zombies, čo bola drzosť za 2*. Tretí diel predstavoval nečakaný návrat k atmosférickej jazde za 3*, ale hoci sa i štvorka zaobíde takmer bez zombies (čo je na zombíčinu "trochu" mimo), príliš som nemal čas si to uvedomovať, pretože také dobré akčné scény som v roku 2010 nevidel ani v The Expendables a to je vážne čo povedať. Pravda, s hereckými výkonmi je to horšie (Milla Jovovich začína starnúť a je to vidieť), ale Paulovi W.S. Andersonovi sa podarilo vystrúhať solídnu atmosféru s niekoľkými ťažšie zabudnuteľnými scénami (prevažne akčného charakteru). Spokojné 3* (ale v deji už sa fakt neorientujem). ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Všude samá kousavá a ještě k tomu neživá potvora a tak těm živým nezbývá než střílet, střílet a střílet. Co taky čekat od Resident Evil jiného? Já zkrátka dostal to, co mi bylo slibováno a ještě k tomu zajímavé přistání letadla, poměrně povedený útěk z vězení či poněkud přerostlého sympaťáka se sekerkou. A od Alice ani Umbrelly nic jiného raději nechci. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

The Book of Alice aneb videoherně o zombies bez zombies! Andersone! Ty fušere jeden! Zahodit příslib velkých událostí rozehraný v Extinction během úvodních deseti minut a ještě ke všemu takovýmhle způsobem. Nemluvě o snad pěti minutovém fetišistickém záběru na nohy ( kdyby tam stála žirafa, neřekl bych ani slovo ) po kterém přichází ona magická formulka writen by Paul W.S. Anderson! Zasloužil bys pětadvacet na holou. Někdo tady musel chybět na hodinách logiky (+ nano pavouk vstřikující do těla drogy? Dude, Vážně? ) Máš jediné štěstí, že coby film na nedělní odpoledne Afterlife funguje docela obstojně a ještě ke všemu si divák může zahrát hru: Poznej své oblíbené filmy v Andersonově skládačce. ( malá nápověda milý hráči: Matrixem, Silent Hillem a Ostrovem to teprve začíná) Škoda po Death Race jsem ti začal možná i trošku věřit. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Já vím, hloupá otázka, ale o čem že to bylo? Kdo a co byl ten pán s červenýma očima? A božínku, proč mají všichni potřebu křížit Yorkšíráky? Hledat logiku v Resident Evil, je jako hledat u mě intelekt, tedy obtížné ne-li nemožné, ale neuškodilo by ji/ho trošku zakomponovat? Chtěla bych toho moc? Je mi jedno, že si obří chlápek se zálibou v sekání lidí, tiše a nepozorovaně napochoduje k nic netušícím hrdinkám (když už jenom jeho chůze musí způsobovat zemětřesení), jestliže se pak nechá tak sexy zabít. Zbožňuji, když si Milla hodí nějaké to saltíčko, přemet, sklouznutí a ustřelí hlavu zombií fešákovi. A udělá mi velkou radost, když Scofield zase uteče z vězení. Ale celá tahle cool estráda s drsnými hláškami a zpomalovačkami nezastíní fakt, že to absolutně postrádá děj, který byste přeci jen už u 4. dílu chtěli naleznout. Tak snad příště :o) ()

Galerie (94)

Zajímavosti (32)

  • V úvodnej časti filmu, konkrétne pri útoku na základňu v Tokiu, môžeme vidieť, ako majú Alicine (Milla Jovovich) klony zakaždým iný typ čižiem. V niektorých scénach majú vysoký podpätok, inokedy zas nízky, trojcentimetrový. (Hookiuko)
  • Režisér Paul W.S. Anderson si pred začatím natáčania dožičil dva mesiace voľna, aby si mohol zahrať prvé dva diely videohry "Resident Evil". (Greenpeacak)

Související novinky

Nový Tarzan s animovaným upírem

Nový Tarzan s animovaným upírem

06.05.2012

Navzdory drastickému neúspěchu Johna Cartera se na plátna vrátí i další hrdina Edgara Rice Burroughse – ten mnohem slavnější. O Tarzana má zájem hned několik hollywoodských hráčů, třeba studio Warner… (více)

Anderson kráčí v Bollových stopách

Anderson kráčí v Bollových stopách

17.11.2009

Přinejmenším co se posedlosti adaptacemi počítačových her týče. Právě v těchto dnech natáčí Paul W.S. Anderson v Torontu čtyřku Resident Evil s podtitulem Afterlife. Ale už má samozřejmě další plány.… (více)

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

02.11.2009

Díky Dokonalému úniku máme Millu čerstvě zapsanou jako „holku, která má občas štěstí na zábavný film“. Uvidíme, jak se jí bude dařit dál. V pátek má v USA premiéru její sci-fi horor The Fourth Kind,… (více)

Jeden za všechny, všichni za 3-D

Jeden za všechny, všichni za 3-D

07.09.2009

Ach jo, co si to Paul W. S. Anderson zase vymyslel? Nová adaptace Tří mušketýrů v 3-D? S hollywoodskými verzemi Dumasovy klasiky sice nemáme příliš dobré zkušenosti (kung-fu poletování v Hyamsově… (více)

Reklama

Reklama