Reklama

Reklama

Sex ve městě 2

Trailer 1
USA, 2010, 140 min

Obsahy(1)

Čtyři přítelkyně na život a na smrt, Carrie, Samantha, Charlotte a Miranda, mají i po dvou letech své problémy. Carrie je rozmrzelá z toho, že se svým vysněným partnerem zabředla do stereotypního manželství. Charlotte přesvědčuje své kamarádky, že je šťastná, jim ovšem neujde, že ji dvě malé dcerky připravily o veškerou energii. Situaci jí neulehčuje ani nová chůva, po které pokukuje manžel Harry. Miranda se cítí nedoceněná v práci, kde se po ní neustále vozí nový šéf. Samantha se snaží díky všemožným hormonálním přípravkům potlačit blížící se menopauzu, což se jí daří. A proto se v dobré náladě vydává na premiéru filmu svého bývalého milence, kde se seznámí se šejkem Khalidem. Ten ji pozve do svého hotelu v Abu Dhabi. Pozvání s nadšením přijímá, ovšem pod podmínkou, že s sebou vezme své nejlepší kamarádky. Carrie, Charlotte, Miranda a Samantha se ocitají v kouzelném světě, kde je Khalid zahrnuje péčí a luxusem. (TV Nova)

(více)

Recenze (519)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Obrovský sešup dolů, první film byl takovým oddechovým, nenáročným a neurážejícím dodatkem za výborným seriálem, ale to, co předvádí druhý díl zavání velkým průšvihem a hodně se bojím toho, co vyleze z dílu třetího. Všechna lehkost, nadhled, satira je pryč a my sledujeme jen módní přehlídku a uječenou Samanthu bořící arabské mýty a tvořící jeden trapas za druhým. Od okamžiku odletu do Abu Dhabí holky jen ječí nebo brečí a stejně nic nevyřeší. Je škoda, že z inteligentních a vtipných žen udělali scénáristé takovéhle karikatury (o retuších nemluvě) a je docela s podivem, že do toho některé z hereček šly. Navíc mi připadalo, jako by dvě třetiny filmu byly natočeny jen proto, aby ukázaly divačkám, jak luxusní může být pobyt v pětihvězdičkovém hotelu někde na blízkém východě... ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $95,347,692 Tržby Celosvetovo $288,347,692Tržby za predaj DVD v USA $26,367,421 //počet predaných kusov 1,723,641 ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Pohodový rozvláčný film bez děje. Artovka pro ženy. A protože působením okolí už skoro dospívám v ženu, dala bych skoro i 3 (nic mě tu neuráželo tolik, jako v jedničce - i když teda kauza gauč-telka byla na hraně), ale ne no))))) ()

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

FILMOVÁ NOC 2010 Nejde o to, že by muži nebyli schopni pochopit ženskou povahu nebo že ženy nemají právo na své filmy, ale spíš o to, že SEX VE MĚSTĚ 2 je nekvalitní a ponižuje své divačky. Hlavní sobecká slepice s mentální vyzrálostí prebuscentky, jejíž názory a nároky jsou formovány obrázkovým čtením typu Vogue, miluje romantické komedie klasického Hollywoodu, k nimž se chce pokračování výborného seriálu a nadprůměrného prvního dílu vztahovat. Ovšem Caprovy či Stevensovy klasiky, na které se Carrie s panem Božským dívají, byly neuvěřitelně rychlé, protože se v nich neustále něco dělo, hlavní představitelé si vyměňovaly chytré a vtipné dialogy a na svou dobu se jednalo o minimálně genderově velice odvážné snímky, které sice primárně oslovovaly především ženské publikum ve středních letech (a nabízely tak vhodné vzory pro identifikaci v podobě aktivních ženských hrdinek), ale zároveň se neopomíjel mužský divák. Nic z výše zmíněného dvojka nemá, protože 146 minut objektivní délky promítání (a 114466 letech subjektivního času) není vyplněno ničím, co by rušilo přehlídku oslavy konzumeristické ideologie v dobách ekonomické krize (rozuměj: žádný děj tu není), vzhledem ke svému věku nedůstojně se chovající postavy jsou charakterizovány jednou jedinou vlastností a komplikace (pseudoproblémy), které jsou nastoleny v prvních pár minutách, se zázrakem vyřeší v posledních pěti, zbytek je vyplněn fashion-pornem a plky pipek, které jsou za své špatné jednání po zásluze odměněny tím, co chtěly. A přitom se stihne zneuctít cizí kultura a zvyky, aby toho nebylo málo. Vážně nerozumím tomu, jak může být s něčím takovým někdo spokojen a jak ta zpozdile pseudofeministická ideologie s vulgární amerikanizací cizí země může někoho neurážet. A ne, nejsem schopen přistoupit na to, že narativní vyprázdněnost je záměrná po vzoru tzv. "pouštních" filmů, protože ty jsou významově bohaté a znepokojivé. ;) ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film skvěle uvolnil mé pracovní vypětí, vyloženě oddechová komedie. Jen jsem tiše záviděl luxusu v arabském světě..... Dávám 80% ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

30%...BRANDS over BRAINS. Co se stane předtím, než zazvoní zvonec a pohádky je konec? No přece "žili šťastně až do smrti." A co se stane poté? Davy divaček zboří box-office rekordy a dříve nebo později dostane romantická komedie pokračování na téma: jak vypadá ono "happily ever after" Soudě podle sequelu k Bridget Jones a nyní i Sexu, nastane globální katastrofa. To, co v rámci seriálu fungovalo (metropolitní atmosféra New Yorku, ironie, romance) vystřídal trapný výlet do rádoby exotické pouště , v níž každých osmnáct vteřin žena středního věku ječí, piští, kvílí a hýká nad luxusním autem, luxusním sluhou a všudypřítomným luxusním kýčem. Osoby mající simultánní orgasmus při každém pohledu na pozlacené tretky by měly být urychleně vykázány z filmového provozu. Čtveřice vcelku oduševnělých postav se proměnila ve stádečko kravek na velbloudech, ve kterých by ani policejní vyšetřovatel nepoznal ty lehce střelené, rozmazlené, arogantní, ale přece jen životné charaktery ze seriálu. Dokonce ani fashion-porn už nemá ten dekadentní štych doby před krizí a Samantha se z Amazonky proměnila na politováníhodného otroka hormonů. Coby seriálový fanda hodlám po zbytku života předstírat, že Sex v poušti nikdy nevznikl. A dva černobílé klenoty na ploché obrazovce z dob, kdy se dialogy mezi muži a ženami nezaobíraly botami na gauči, to opravdu nezachrání. P.S. Než mi začnete spílat, podívejte se, jak hodnotím seriál a první díl:) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Lepší než jednička, to rozhodně. Ženský odjedou do Abu Dhabí a bla bla bla, většina filmu se odehraje tam. Nic moc se toho vlastně nestane, ale hlavní je, že to nebylo tak roztahaný jak posledně. I když pořád mi víc vyhovuje zlatá seriálová půlhodinka. No ničím mě to nepohoršilo, jelikož tyhle newyorský slepice už znám a vím do čeho (bez očekávání) jdu. Pozn: Samantha už z nich vypadá nejmladší... ()

Marius odpad!

všechny recenze uživatele

Sometimes there's so much emptiness and stupidity in one movie I feel like I can't take it, like my heart's going to cave in....alebo kratšie a menej intertextuálne : Sex v meste 2 je proste absolútna sračka. 0/10 ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Druhý celovečerní Sex ve městě má spoustu chyb. Předně chybí nějaká pořádná koncepce. O ději mluvit prakticky nelze. Je to jen snůška několika scén napasovaných do muslimského prostředí. Je zde spousta zbytečných scén, spousta zbytečných lidí, kteří se zde jen mihnou, abychom si vzpomněli "jo ten tam taky hrál". Přestože Carrie Bradshawová ví hodně o sexu, my jsme se nedozvěděli nic kromě krize středního věku. Přes ty všechny chyby mne film upoutal i přes neúnosnou délku. Nemohu to svést na nostalgii, prostě to dobře ubíhalo. Takže to musím ocenit. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V čase vypjatých rodinných vztahů doprovázených nekonečným vřeštění dětí jsem si, s genialitou sobě vlastní, zarelaxoval u snímku o vypjatých rodinných vztazích doprovázených nekonečným vřeštěním dětí. To tak nějak nemohlo dopadnout dobře, zvlášť když bujaré oslavování konzumu nebralo konce. Takže mi nezbývá než konstatovat, že čtyři odkvétající nádhery už nezachrání ani modelová maškaráda a tu osamocenou hvězdu dávám za hezouny z australského rugbyového týmu, ze kterého by ve skutečném životě na skutečném hřišti zbyly pouze rozházené kostičky. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Já se nemohla přestat smát. Opravdu vtipné a luxusní. Tento film by ode mě měl 5 hvězdiček i bez zvuku, jelikož móda zde byla okouzlující. Sex ve městě je pro lidi, kteří rádi koukají na honosné a luxusní věci. Já mezi ně patřím. Navíc hlavní představitelky jsou skvělé. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Ani na druhý pokus jsem to údajné kouzlo neobjevil. Sledování žen z New Yorku, které si žijí na vysoké noze, mají milující protějšky, přeplněné šatníky, doma jim pomáhají chůvy a stejně pořád kvůli něčemu fňukají, je skutečně bizarní zábava. Trochu mě děsí, kolik chlapů to baví. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Tvůrci utržení ze řetězu vytvořili tento neuvěřitelný paskvil naprosto o ničem. Příběh totálně vytržený z reality, která když postavy dostihne, tak se s ní ani nejsou schopny vyrovnat. Zjevný kalkul, který nevyšel, a nejzbytečnější pokračování, které jsem kdy viděl. ()

Psema odpad!

všechny recenze uživatele

Edward a spol. budou mít co dělat, King a jeho partička kapitalistických zombie-husiček totiž nasadilu laťku zatraceně nízko. Jednička děj alespoň naznačovala, dvojka na něj rovnou kašle a dějové vakuum vyplňuje nevtipnými (a povětšinou i silně retardovanými a kulturně urážlivými) epizodami, v nichž se jezdí před zeleným plátnem simulujícím písečné duny, přičemž kamera odbíhá od hrdinek jen proto, aby ve slow-motionu zabrala vlhký dekolt Alice Eve (Bože, proč?) nebo ponožkami vycpané plavky vysvalených rugbystů. Do toho se recyklují zbytky seriálových postav, na něž v jedničce nezbylo místo, chlapi jsou prezentovaní jako sobci, když nechtějí po pracovním dnu ani na nudnou párty nebo do restaurace, a let turistickou třídou znamená průšvih srovnatelný snad jen s explozí mléčné dráhy. Jako... takhle vážně NE!!! Vědomí, že žiju ve společnosti, kde se nad něčím podobným hýká nadšením, mě naplňuje zvratkami až po mandle. Bez nadsázky. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Úvodních dvacet minut na svatbě pro mě bylo utrpením, ale kdesi od odletu do Abu Zabí se začal objevovat i nějaký nástin budoucího příběhu. Pokud jste někdy snili o spojení módní přehlídky a filmu a štve vás, že režiséři běžně od kameramanů nevyžadují detailní záběry výstřihů (v případě žen) a plavek (v případě mužů), můžete si Sex ve městě 2 směle pustit. ()

Botič odpad!

všechny recenze uživatele

Sex out of the City! V hlavních rolích živí mrtví z místa zvaného Manhattan. Vítejte ve světě, kde jsou ženy za své nesmyslné hříchy odměňovány velkými černými diamanty, jenom díky své jedinečnosti. Milé dámy, za takový přešlap, jakým bezesporu je líbání cizího muže, by jste si zasloužily televizi do ložnice dvakrát tak větší, než jakou hlavní hrdinka dostane k výročí. Ale teď vážně. Carrie má sice vlastní moudra, kterými oblažuje nejedno ženské srdce, ale my víme své a tj., že na stará kolena člověk vážně dětinští, to že to předvádí ústřední čtveřice – na tom by nebylo nic tak překvapujícího, ale to co předvádí Michael Patrick King na režisérské sesli je skutečně do nebe volající. Už v samotném úvodu se zrcadlí potutelně ukryté varování a onen explozivní výbuch přetavující Manhattan v jednu nebezpečně blyštivou cetku redefinuje kýč a na poličku staví nový absolutně neznámý a těžko pojmenovatelný patvar. Když už po dvou hodinách docházel jedničce dech přišla na řadu skvostná Jennifer Hudson, jenže když po deseti minutách dojde dech dvojce přijde jen Liza Minnelli (jejíž účast osloví skutečně málokoho), Penélope Cruz ztracená totálně v překladu a Miley Cyrus v roličkách na které si na konci ani nevzpomenete. Ukryté morality a mravní ponaučení jsou na místech, kde by snad být ani neměla. Uměle vyvolané problémy, které jsou jako zázrakem vyřešeny na základě odhalení jiné sexuální orientace - skutečně ztratily na svém půvabu. A humor? Humor se pod vlivem sluníčka a opalovacího krému vypařil a namísto něj se dere jen stud z toho, co tohle čtvero luxusně oblečených klaunů předvádí. Tady nepomůže ani jude law. Jedničku miluju, ale dvojka je omylem potvrzujícím pravidlo. I když tenhle omyl zaručeně vydělá... ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Návrat Carrie,Samanthy,Mirandy a Charlotty. A samozřejmě ve velkém stylu. Tentokrát všechny utíkají od svých problémů z New Yorku do Abu Dhabi,kde si užijí hodně zábavy, nakoupí nové boty a vyčistí si hlavu. Carrie vadí stereotypní manželství s Božským, které neprobíhá úplně podle jejích představ. Na arabských emirátech náhodou potká bývalého Aidana, díky kterému si uvědomí co vlastně chce,a tak se nakonec spokojeně vrací k Božskému. Samantha cestuje s kufrem plným hormonů, aby oddálila menopauzu a zároveň si chce nabrnknout dalšího chlapa do postele. Miranda řeší dilema syn versus práce a Charlotta se strachuje, že jí manžel podvádí s chůvou. Druhý film trochu vybočuje z řady právě tím, že se odehrává především v jiném exotickém kraji. To se mi na něm sice líbí,ale přeci jen..není nad New York:)Hlavně,jak už jsem zmínila u prvního filmu,postrádá to tu opravdovou sexandthecity atmosféru.. z přímočarého seriálu nabytého skvělými hláškami tak udělali duplikát romantických slaďáren.. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zvláštní paradox. Hloupý film pro chytré. Hloupý proto, že je ukňučený, plný hloupých majdolenek s tunou makeupu a s minimálně dvěma luxusními kabelkami na každé ruce, které během hodiny musí šestkrát prostřídat. Na druhou stranu je to ovšem výtečná satira idealistického života za zlatou oponou. ()

Reklama

Reklama