Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Ghost Protocol

  • USA Mission: Impossible - Ghost Protocol (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Oscarový režisér Brad Bird (Ratatouille) natočil svůj hraný debut v podobě čtvrtého pokračování mimořádně úspěšné série Mission Impossible. Bombový útok v Kremlu vrhne na IMF podezření z mezinárodního terorismu. Prezident následkem toho vyhlásil tzv. Ghost Protocol a obvinil Ethana Hunta (Tom Cruise) a jeho tým ze spiknutí s cílem rozpoutat jadernou válku. Ve snaze očistit jméno agentury se Ethan rozhodne sestavit nový tým, aby za využití všech kouzel moderní technologie, která mají v zásobě, odhalili pravdu. Tentokrát jsou v tom ale sami a pokud budou zajati, celý svět se ocitne v děsivé noční můře, z níž se nelze probudit. (Cinemax)

(více)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (1 203)

verbal 

všechny recenze uživatele

Těžký týmový error! Padesátiletý scientolog, jemuž za všech okolností perfektně drží účes, by už měl pomalu začít šouravým krokem obcházet americká předměstí s nějakou tou Hubbardovou Strážní věží pod paží a shánět nové, slaboduché ovečky k auditu a nikoliv mlátit na potkání ruské speciální jednotky. Testosteronová muskulatice, které jsem věřil akorát to, že si mezi jednotlivými záběry musela přeholit kníra, asi chytla nějakého producenta za koule a vyhrožovala, že pokud ji neobsadí, tak nepustí a navíc mu ještě ukáže čuráka. Anglický kašpar, jenž se má v nejbližší době objevit snad i v roli Hamleta, aby se království Dánské mohlo potrhat smíchy, co za debila to huhňá do lebky, je na roli agenta stejně vhodný, asi jako by hrál Ace Venturu Max von Sydow. Jediný Zmrd, co číhá všude, byl v poho a myslím, že má vystaráno, až Tomík odletí za Aštarem na orbit. A mělo to trvat hodinu! Do té doby to byla pohodová, Imposibilní mise, na jaké jsme zvyklí. Pak ale asi scénárista odmítl vstoupit do církve a doškrábali to samotní Křižník s Pomádou. Druhá hodina je Imbecilní mise bez koulí, plná násilně nadstavovaného, nudného a bolestivého honění, které by snad zvládla i vysloužila jeptiška s amputovanou pravou rukou. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ghost Protocol mě velmi příjemně překvapil. Nikdy jsem nebyl velkým fanouškem Mission: Impossible, ale tento díl byl na úplně jiné úrovni a je to můj nejoblíbenější film. Brad Bird odvedl skvělou práci a vůbec bych se nezlobil, kdyby se udělala výjimka a on mohl natočit i pátý díl. Film je perfektně natočen a sestříhán a to dokonce tím způsobem, že dokáže vyvolat spoustu napětí, které vás doslova uzemní. I když totiž víte, že se Ethanovi Huntovi nemůže nic stát, opravdu máte pocit, že by se mu něco stát mohlo. Což není úplně obvyklé, ve spoustě jiných filmů o své hrdiny prostě strach nemáte. Co se týče hlavních představitelů, tak spolupráce Toma Crusie a Jeremyho Rennera se ukázala jako skvělá volba a sekundující dvojice Paula Patton a Simon Pegg, taky není vůbec k zahození. Tom Cruise je zpět! Film mě naprosto dostal, dávám 100%...[27.12.2011_Cinema City_Plzeň] ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

To, co mě na současném filmu de nebes dráždí, je že si už nepřijdu na mls ani jako divák-turista. Rád se toulám po vzdálených dálkách, kochám cizím prostředím a žasnu exotickým životem jiných kultur. Zatímco Bourne byl velice vděčným průvodcem po evropských metropolích a doteď mám pocit, že v alžírském Tangieru jsem byl společně s ním, tak Ethan Hunt je průvodcem slepým až humpoláckým. Když Dubaj, tak největší panelák světa, když Moskva, tak Kreml. Na nic jiného než pohlednicové kulisy se tahle cestovní kancelář nezmohla. Ethan Hunt a jeho čtvrtý zářez je klasický příklad amerického turisty s foťákem ne-li za půl mega, havajskou košilí a s otevřenou myslí ve velikosti burského oříšku. Čeho se pak mám chytat, když špionážní zápletky smrdí naftalínem, technické blbůstky mě neba a postavy psal někdo přes průklepák. Tohle je vyloženě klučičí Twillight. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Předpokládal jsem, že to bude zas o stupínek lepší, než "trojka", ale jakmile jsem si uvědomil, že se tu tvůrci snaží hrdiny jakoby polidštit tím, že z nich prostě v krizových situacích dělají naprosté debily, pochopil jsem, že trhák roku mě právě minul. A když Abrams začal na Cruiseho a nějakýho Švéda nebo kdo to u všech rohatejch vůbec byl, házet písek, aby tak navodil napětí v honičce někde uprostřed Dubaje, šel jsem do kolen. Tohle ne! MI byly vždycky takříkajíc ujeté filmy, ale tady jim to ujelo až moc. To nebylo cool, to bylo prostě nudné a trochu blbé. Na druhou stranu, když Cruise pomocí nějakých technicky vymakaných fusaklí šplhal na špici nejvyšší budovy světa mrakodrap Burdže Chalífa a ta jedna proradná fusakle ho zradila, o nervy nebyla nouze. Závěrem lze tedy říct, že to nebylo ani takové ani makové. Lepší průměr. Čekal jsem halt trochu víc. Update. po druhém sledování měním na čtyři. Takhle s odstupem času se mi to dooost líbilo. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ha! Lokací >pražský< Kremlik jako kouzlo nechtěného, ten >pravý< pak vizuálně efektně v luft vyhozen - ve své skryté symbolice - no krása... %-] . . . Škoda, že se v žánrové klasifikaci tají slůvko "komedie", protože právě humor dává filmu šťávu víc, než nějaké pateticky vytrendované žánrové hrátky. Cruisův akční "opus magnum", doufám jen, že si v dalších epizodkách udrží tu nadsázku a hravost. A víc se mi to nechce pitvat, bavil jsem se skvěle a o nic jiného v těch >misionářských< opusech nejde, že... - - - - - (Poprvé viděno 14.1.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 11684., komentář zde jako osmistýšestašedesátý - 15.1.2013) ()

Galerie (90)

Zajímavosti (53)

  • Agent Ethan Hunt (Tom Cruise) má dlouhé vlasy vždy v každém sudém díle série. (korbitch22)
  • Ve scénách, které jsou situovány do Ruska, se objevují vozy české policie, záchranné služby i hasičů. (Scelleton)
  • Záběr na Budapest-Keleti pályaudvar (tj. Budapešť východní nádraží) byl počítačově upraven: byla přidána štíhlá vysoká věž s hodinami vlevo od kolejí, odkud hlídkuje Benji Dunn (Simon Pegg), a střecha nad kolejemi byla rozdělena z jednoho na dva půlkruhové segmenty - aby vznikla návaznost na pražské Hlavní nádraží. (Robbi)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

04.03.2020

Chad Stahelski má momentálně plné ruce práce s přípravou čtyřky Johna Wicka, jakmile ji však dokončí, je zřejmě připraven zkusit něco nového. A podle všeho už si dokonce i vybral, co to bude. Server… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama