Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Ghost Protocol

  • USA Mission: Impossible - Ghost Protocol (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Oscarový režisér Brad Bird (Ratatouille) natočil svůj hraný debut v podobě čtvrtého pokračování mimořádně úspěšné série Mission Impossible. Bombový útok v Kremlu vrhne na IMF podezření z mezinárodního terorismu. Prezident následkem toho vyhlásil tzv. Ghost Protocol a obvinil Ethana Hunta (Tom Cruise) a jeho tým ze spiknutí s cílem rozpoutat jadernou válku. Ve snaze očistit jméno agentury se Ethan rozhodne sestavit nový tým, aby za využití všech kouzel moderní technologie, která mají v zásobě, odhalili pravdu. Tentokrát jsou v tom ale sami a pokud budou zajati, celý svět se ocitne v děsivé noční můře, z níž se nelze probudit. (Cinemax)

(více)

Videa (43)

Trailer 1

Recenze (1 203)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná špionážna tímovka. Každý člen tímu má charizmu, je zaujímavý a dobre napísaný. Vzájomná chémia a súhra funguje náramne. Veľkolepú hravú akciu striedajú dobre napísané konverzačky, príbeh sa posúva, striedajú sa prostredia a ja sa bavím, nevšímam si čas ani okolie a som prekvapený, ako rýchlo to celé končí. Humor, napätie a tuším, že miestami som ani nedýchal. Ghost Protocol sa podaril. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle mi tu už chybělo nějakou dobu. Pořádná špionážní akce okořeněná eye-candy záběry, high-tech vybavením, pořádnou akcí, a taky velkou nadsázkou, vtipností a skěle fungující partou. Prostě IMF je zpět v plné síle. Tom Cruise ne a ne začít pořádně stárnout, Patton vypadá hlavně na konci filmu naprosto úžasně, Pegg je typický komediant a skvělá technická podpora (no, ty rukavice...) a snad budoucí nová tvář série Renner správně tajemný a nakonec i dobře padnoucí do motivace a příběhu.. Druhá strana barikády je trochu odbytá, Nyqvist byl značně nevýrazný a mohl dostat více prostoru, ale na druhou stranu to vyvažuje závěrečná ne a ne skončit bitva v nadzemních garážích. A rozhodně si nemyslím, že poslední část mise byla zbytečná a ztratilo to tu předchozí propracovanost. Pravda, tvůrci si to Dubajskou akcí zavařili, protože mrakodrapová lítačka (venku i uvnitř) byla od začátku až do konce potěcha pro oko a nadšením jsem se musel pohupovat. Ale na druhou stranu, líbilo se mi, že to bylo vygradované až do posledního momentu. Úplný závěr jsem tak zcela nepochopil, ale jinak tedy po dějové stránce prospělo s vyznamenáním. Hereckou stránku jsem už zmínil, Seydoux by byla úžasná i jako bondgirl, taková elegance, chlad a sexy vražednost jsem už déle neviděl. Holloway mohl setrvat na plátně déle, a Kříž definitivně :) Jelikož nejsem Pražák, ani k ní necítím nějaké supervlastenecké pocity + znám jen to nejznámější, většina Budapeště či Moskvy nevadila (Hrad jsem poznal :)). Co se týče té high-tech části, vynálezy jsou správně přitažené za vlasy a rozhodně tu nechybí velká dávka dělání si srandy ze sebe. Nejlepší bylo to promítání chodby. Po technické stránce tedy vládne taky spokojenost, lepší audiovizuál si ani neumím představit, a Brad Bird na Abramse má. Odkazů se tu taky pár najde a prostě, další ze zástupců krásné akce, která baví, neznechutí blbými pokusy o humor a valí si to dopředu jako tank v Zlatém oku. A ted Skyfall. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Proti Bradu Birdovi nemám ani to nejmenší, Michael Giacchino se také snaží, ale co z toho, když lehkou nudu střídají scény, které nejsou ani poctou, ani citací, jen starým zbožím (až na výjímky, třeba telefonní budku). Ale ve kterém filmu máte zase možnost vidět, jak Josh Holloway zneškodní Pavla Kříže. 70%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $145miliónovTržby USA $209,397,903Tržby Celosvetovo $694,713,380Tržby za predaj Blu-ray v USA $47,974,684 //počet predaných kusov 2,256,234Tržby za predaj DVD v USA $24,154,410 //počet predaných kusov 1,576,395║ __Pecka!!!__ Režisér Brad Bird potvrdzuje svoje kvality a nechal zaspomínať na starý dobrý seriál, nechýba hi-tech akcia, ale fakt nadupaná, príde aj na najlepšie bojové sekvencie od Jasona Bourna, krásne to je vyvážene s troška odľahčenými scénkami, ktoré fakt hrajú s dejom, tímovka funguje, Paula Patton doslova na zjedenie(a to nehovoriac o akcii v Mombaii), na záver nechýbajú silné emócie, jednoznačne najlepšia Mission: Impossible, miestami som strácal dych, sila. /videl v kine: 95%/ ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem do toho šla hlavně kvůli Michaelu Nyqvistovi, to jsem ale nevěděla, že se tam jen mihne a nestojí to ani za řeč. Nejsem akční typ na akční tipy a Toma až tak moc nevyhledávám, přesto mu v žádném případě nelze upřít jeho vynikající herecké kvality. O tom mě přesvědčil i v jiných filmech. Tady si očekávaně a bezvadně zahrál opět nesmrtelného agenta Ethana, který musí nutně přežít do další akce, to je nad slunce jasný a tak jsem ani jiný konec nepředpokládala. Ale přikláním se k jednomu zdejšímu názoru, že kromě Kremlu a Dubaje bylo všechno tak typicky stejné, že jsem se chvílemi nudila. Abych pravdu řekla, tak jsem pak už celou dobu jen čekala na holčičí pudrovačku, protože ta je skoro všude a byla jsem nakonec odměněná - dočkala jsem se :-) Ještě jsem tam koketně pomrkávala po Willovi, kterého si střihnul sympaťák Jeremy Renner. Takže všichni akční, skalní fandové, sorry, ale já nad průměr dneska nejdu. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (53)

  • Scéna, ve které Ethan Hunt (Tom Cruise) sjíždí z okna na svém pásku, byla natočená v Praze v Pštrossově ulici. (Tom94)
  • Zvláštní záliba producenta J.J.Abramse v čísle 47 je patrná i v tomto filmu, a to konkrétně na speciálně upraveném voze, který hledají agenti Hunt (Tom Cruise) a Brandt (Jeremy Renner) poté, co naskakují na jedoucí vlak. (=woody=)
  • Automobil s futuristickým designem a velkými prosklenými plochami, který ve filmu používá Ethan Hunt (Tom Cruise), je koncepční vůz BMW i8 s přeplňovaným, tříválcovým, dieslovým motorem. (syphonn)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

04.03.2020

Chad Stahelski má momentálně plné ruce práce s přípravou čtyřky Johna Wicka, jakmile ji však dokončí, je zřejmě připraven zkusit něco nového. A podle všeho už si dokonce i vybral, co to bude. Server… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama