Reklama

Reklama

Návrat do Silent Hill 3D

  • Francie Silent Hill : Révélation 3D (více)
Trailer 2

VOD (1)

Už několik let je Heather na útěku před temnými silami. V den svých osmnáctých narozenin, po strašných nočních můrách a náhlém zmizení otce, si uvědomí, že už není tou Heather, kterou bývala. Toto nové poznání ji zavede hluboko do světa démonů a hrozí jí věčné uvěznění v Silent Hill. (oficiální text distributora)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (553)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Bassetta jsem si pomalu začínal škatulkovat do talentů hororové budoucnosti, ale po těch povedených nízkorozpočtových zářezech, jsem v první lize takové selhání nečekal. Na první pohled je vše OK, protože je to starý dobrý Silent Hill jako minule, tedy s vymazlenými kulisami, dobrými triky, přehlídkou maskérských dovedností… a absolutně ničím navrch. Rutinní kopie Gansovy vize, která i po 6-ti letech stále platí za nejlepší herní adaptaci na velkém plátně, v níž Bassett nepřinese ani jeden vlastní originální nápad, je docela studená sprcha, protože věřím, že za tuhle látku by jiní ambiciózní tvůrci prodali vlastní babičku. Nabízí se otázka, nakolik měl při psaní scénáře od Konami povolenou uzdu autorské licence, ale předvést pár režijních fíglů ještě nikoho nezabilo. Plus zoufalý závěr jako mínus. Příště raději zase blátivé české kulisy, nebo opuštěné irské ostrovy… ()

JAn odpad!

všechny recenze uživatele

Bassett znásilnil Konami tím nejhnusnějším možným způsobem. Jeho Revelation je pouhý amalgam laciných scén bez jakéhokoli vnitřního dramaturgického řádu, na který je násilně naroubované vše, co fungovalo v předchozím filmu (samozřejmě bez stejného efektu). Hlavní hrdinové jsou nadmíru nesympatičtí, neustálá snaha o rámování obrazu je odporná a veškerá atmosféra původní hry, jenž se Gansovi s Avarym podařila bravurně přenést do nové mediální platformy, je v trapu. Jediné, co opravdu funguje, je originální hudba Akiry Yamaoky. Všechno ostatní se vám začne po pár minutách přímo hnusit. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

You don't have a facebook?Fuck facebook!Pičo twajlajt meet konami.Temnota přichází na scénáristy a režiséry Hollywoodu.Hned na začátku to odstartuje jedna scénáristická ubohost a hned na to jí prstí scénáristická debilita.Vysvětlení záchrany Sharon a zmizení její matky z konce prvního dílu je udělaný tou nejjednodušší kličkou, co jsem za poslední dekádu v profi filmu viděl, prostě se objeví Radha Mitchell, chytne fotra za rameno a něco mu chvilku pindá a kuk, za ním leží na gauči dceruška...žádný efekt, nebo nějaký aspoň trochu atmosferický nástup nic, jen jednoduchá práce s kamerou, jako když my v Liberationis potřebovali aby se někdo vypařil, či náhle objevil...tohle prostě dělaj amatéři co nemaj prostředky na nějaký efekt, mno tak dál.Starostlivej taťulda potřebuje držet dcerušku co nejdál vod tichýho kopce, tak proto je asi nejlepší přestěhovat se s ní do města, který leží asi tak 5 hodin autem daleko....ty pičo to sem nevěřil.Vůbec bych nebyl zasyslenej někde v Brazílii, nebo v evropě, no nic tak dál.S příchodem do Silent Hillu je to trošku lepší, přesně do tý doby, než se na place objeví Malcolm McDowell, při jeho nástupu sem si smíchem cáknul do trenýrek.To co následovalo potom, byla už jen naprosto sterilní a nudná báchorka bez atmosféry, bez napětí, bez lekaček, bez hereckých výkonů ( herecký projev Kita Haringtona je snad ještě víc nepřesvědčivý a mizerný, než když smícháte Roberta s Taylorem ) bez náznaku byť sebemenšího pokusu režisérské práce, či nějaké zajímavé invence.Čekal sem nějakej epickej souboj nebo něco, splynutí Alessy a Sharon bída, mečovej souboj na konci vyloženě trapas a další výtlem.Při scéně v blázinci, kdy je ten borec přikurtovanej k posteli, stačilo kurva čapnout postel a ujet, nebo proč ho tam teda ti borci vůbec vezli :D ?No děs prostě, všechno špatně.Bassett vůbec nepochopil o čem hra je, nedokázal vytvořit scénář, aniž by v něm nebyla tuna debilit, zklamal jako budovatel atmosféry i lekaček a všechno to vážně okořenil Twajlajtem my god.Gens se musí hrozně smát, jeho jednička je pořád nejlépe zpracovaným filmem podle hry, tohle pokračování mělo zůstat u ledu a už trailer jasně ukazoval, že to bude bída, ale já pořád věřil, dokonce sem to sháněl jak magor, první verze měla rozjetej obraz se zvukem, k druhý nebyli zase titulky a třetí už sem si teda konečně pustil a ptám se sám sebe, próóóč.Ani nevim proč dávám 2*, sem tam to něco malinko nabídlo, hudba byla snad jediný prvek filmu, který byl 100% a opravdu lahodila mým uším a sem ujetej na peroxidní blondýnky, jinak vážně obrovskej sterilní shit a ostuda dokonalého prvního dílu....zase!35%.Je to úplně stejně ubohý, jako Solomon Kane, Bassett je prostě mizernej režisér. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Silent Hill je herně atmosferická pecka. Filmově to ujde s prvním dílem a druhý už je tradičně slabší. Není na něm vysloveně nic zkaženého, ale končí stejně tak blbě, jako předchozí díl a začíná stejně tak, jako končí, takže ačkoliv se ve filmu děje hodně věcí, závěr je prakticky stejnej jako u prvního dílu a jsem zvědavý, jestli s tím ještě budou nějak pokračovat dál. Nápad by byl dobrý, atmosféra taky, ale nějak mi nesedí to, co s tím příběhem udělali jako s celkem. Škoda. Chtělo by to nějakýho blázna, který by se s ním sžil jako Anderson s Resident Evil. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Jako nefanoušek her a člověk, který moc nepochopil konec jedničky, jsem místy opět nechápal. Ale nějak mě to během sledování zajímalo, jak to bude dál, tak to není zrovna blbá vizitka, tak by to mělo být. Scénář, triky, prostě nic není sice nějak špičkové, ale v rámci žánru jsem i tak lehce spokojen, i když to celé vlastně moc nechápu :D ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Vo filme krátko po tom, ako Sharon (Erin Pitt) narazí do Vincenta (Kit Harington), vidno obrázok dievčaťa s moľou pred svojou tvárou. Motív mole sa často objavoval v pôvodnej počítačovej hre a reprezentoval premenu Sharon na Heather (Adelaide Clemens). (8HitBoy)
  • Výroba filmu byla zpožděna kvůli masivní sněhové bouři, která štáb při natáčení v Cambridge v Ontariu zastihla 23. března 2011. (S.U.E.S.)
  • Severoamerické tržby byly 17,5 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 55,4 mil. (NIRO)

Související novinky

Od fantasy zpátky k hororu

Od fantasy zpátky k hororu

28.11.2010

Touhle cestou se ubírá kariéra britského sympaťáka Michaela J. Bassetta (foto). Není divu – Solomon Kane byl sice fajn, ale (i díky neuvedení v amerických kinech) na sebe nevydělal a na původně… (více)

Silent Hill pokračuje

Silent Hill pokračuje

08.11.2010

„Neexistují kvalitní filmové adaptace počítačových her,“ tvrdí někteří. „Kromě Silent Hillu,“ kontrují jiní. Na dvojku úspěšného hororu z roku 2006 se čekalo hodně dlouho. Christophe Gans má ale… (více)

Anderson kráčí v Bollových stopách

Anderson kráčí v Bollových stopách

17.11.2009

Přinejmenším co se posedlosti adaptacemi počítačových her týče. Právě v těchto dnech natáčí Paul W.S. Anderson v Torontu čtyřku Resident Evil s podtitulem Afterlife. Ale už má samozřejmě další plány.… (více)

Do vězení, z vězení

Do vězení, z vězení

01.10.2009

Tento týden se roztrhl pytel se zprávami kolem vězení a vězňů – těch filmových i těch skutečných. Jak už určitě víte, ve Švýcarsku byl za své 30 let staré hříchy zatčen Roman Polanski a bude to mít… (více)

Reklama

Reklama