Reklama

Reklama

Návrat do Silent Hill 3D

  • Francie Silent Hill : Révélation 3D (více)
Trailer 2

VOD (1)

Už několik let je Heather na útěku před temnými silami. V den svých osmnáctých narozenin, po strašných nočních můrách a náhlém zmizení otce, si uvědomí, že už není tou Heather, kterou bývala. Toto nové poznání ji zavede hluboko do světa démonů a hrozí jí věčné uvěznění v Silent Hill. (oficiální text distributora)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (553)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Se Silent Hill to mám tak, že jsem jej už pěkných pár let před premiérou netrpělivě očekával a doslova každou sebemenší novinku hltal s velkým nadšením, když byl uvolněn první obrázek (tuším, že z prostředí kolotoče), zaplesalo mé srdce radostí- druhý díl filmu bude podle mé oblíbené třetí hry! :) Pak však začaly přicházet zprávy, které mě začaly nepříjemně nahlodávat, po shlédnutí traileru a ohlášení, že se pojede ve třidéčku, mé nadšení opadlo definitivně. Realita je však ještě horší, tohle totiž má se Silent Hill společného fakt setsakra málo. Představitelky Heather a Claudie jsou vybrány skvěle, potěšila i originální hudba, ale to je tak vše. Na sílu zasazení Pyramid Heada postrádá smysl (závěrečná scéna vyloženě trapná) a celkově je děj snímku velmi nezáživný a zkratkovitý. Co však filmu schází ze všeho nejvíc (narozdíl od svého předchůdce a samozřejmě i hry) je atmosféra- a to je jeho prohra největší. Zklamání roku, 1* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Náhodnosti všetkého diania vzbudzujú dojem, že Bassett Silent Hill nikdy nehral. Hrdinka chodí z miestnosti do miestnosti a rieši viac-menej banálne situácie a jediným svetlým okamihom je level s plastovými figurínami a ich pavúčím vládcom. Byť vo filme takýchto sekvencií viac, možno by človek prižmúril oko nad obmedzeným rozpočtom, obmedzenou inteligenciou a novou mladou pič*ou, ktorá si po tomto výkone už asi nikde nezahrá. Ak sa oprostíte od predlohy, môžete vziať Návrat do Silent Hillu na milosť ako priemerné hororové béčko. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Silent Hill je herně atmosferická pecka. Filmově to ujde s prvním dílem a druhý už je tradičně slabší. Není na něm vysloveně nic zkaženého, ale končí stejně tak blbě, jako předchozí díl a začíná stejně tak, jako končí, takže ačkoliv se ve filmu děje hodně věcí, závěr je prakticky stejnej jako u prvního dílu a jsem zvědavý, jestli s tím ještě budou nějak pokračovat dál. Nápad by byl dobrý, atmosféra taky, ale nějak mi nesedí to, co s tím příběhem udělali jako s celkem. Škoda. Chtělo by to nějakýho blázna, který by se s ním sžil jako Anderson s Resident Evil. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Prvý Silent Hill bol výborný film s pekelnou atmosférou, barkerovskými monštrami, kvalitnými hercami, scenárom a úžasnou Jodelle Ferland. Prvý Silent Hill bol film plný strachu a napätia a niektoré jeho detaily (sirény predovšetkým) patria medzi moje najobľúbenejšie hororové nápady vôbec. Druhý diel nemá takmer nič. Sirény sa ozvú raz, Jodelle nahradia nevýrazná Adelaide Clemens a extra počítačové dievčatko spôsobujúce akurát rozpaky, a monštrá sú poväčšine skopírované z jednotky. Nájde sa aj pár nových - do jedného bolestivo digitálnych (figuríny), rovnako na smiech ako cameá známych hercov (dokonca aj Radha Mitchell iba kazí dojem zo záveru jednotky). Druhý diel je béčko jak vyšité, skôr ako jednotku pripomínajúce kdejaký teen slasher a celé to navyše končí happy endom, ktorý prežijú všetky hlavné postavy (ešte aj Sean Bean!). A s prísľubom ďalšej časti. Dávam tri iba zato, že je to Silent Hill. Edit: Po druhom zhliadnutí znižujem na dve hviezdy. Ten námet mám rád, ale tento film je proste shit. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono by se určitě našlo pár pěknejch záběrů, který by se daly řadit ke špičce ve svym oboru a neurazily mě ani hellraiserovský monstra. Jenže ona to byla strašně nudná sračka, příšerně zahraná a ještě hůř natočená. Navíc to celý dohromady nedávalo smysl. Jediný, co jsem tak nějak pochopil, že se nejspíš můžu "těšit" na trojku. A to bylo taky to jediný, co mě vyděsilo. 10% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Na hudobnom doprovode filmu spolupracoval aj Akira Yamaoka, hlavný skladateľ hernej série "Silent Hill", rovnako ako aj v predošlom filme Silent Hill (2006). (Janko_Vlyrd)
  • Pri scéne v sanatóriu v izbe so sestričkami, kde Vincent (Kit Harington) leží spútaný na posteli a Sharon (Adelaide Clemens) sa ho snaží uvoľniť, sa Vincent prevráti s celou posteľou, pričom na to použije pravú ruku, ktorú mal však pripútanú. (Proffessor)
  • Scénář měl původně stejně jako v případě prvního dílu napsat Roger Avary. Kvůli řízení v opilosti a zranění člověka byl však odsouzen k jednomu roku odnětí svobody, čímž zastavil produkci celého filmu. Studio na podzim 2010 nakonec najalo M.J. Bassetta, aby napsal scénář a film režíroval. (Freshoun)

Související novinky

Od fantasy zpátky k hororu

Od fantasy zpátky k hororu

28.11.2010

Touhle cestou se ubírá kariéra britského sympaťáka Michaela J. Bassetta (foto). Není divu – Solomon Kane byl sice fajn, ale (i díky neuvedení v amerických kinech) na sebe nevydělal a na původně… (více)

Silent Hill pokračuje

Silent Hill pokračuje

08.11.2010

„Neexistují kvalitní filmové adaptace počítačových her,“ tvrdí někteří. „Kromě Silent Hillu,“ kontrují jiní. Na dvojku úspěšného hororu z roku 2006 se čekalo hodně dlouho. Christophe Gans má ale… (více)

Anderson kráčí v Bollových stopách

Anderson kráčí v Bollových stopách

17.11.2009

Přinejmenším co se posedlosti adaptacemi počítačových her týče. Právě v těchto dnech natáčí Paul W.S. Anderson v Torontu čtyřku Resident Evil s podtitulem Afterlife. Ale už má samozřejmě další plány.… (více)

Do vězení, z vězení

Do vězení, z vězení

01.10.2009

Tento týden se roztrhl pytel se zprávami kolem vězení a vězňů – těch filmových i těch skutečných. Jak už určitě víte, ve Švýcarsku byl za své 30 let staré hříchy zatčen Roman Polanski a bude to mít… (více)

Reklama

Reklama