Reklama

Reklama

Návrat do Silent Hill 3D

  • Francie Silent Hill : Révélation 3D (více)
Trailer 1

VOD (1)

Už několik let je Heather na útěku před temnými silami. V den svých osmnáctých narozenin, po strašných nočních můrách a náhlém zmizení otce, si uvědomí, že už není tou Heather, kterou bývala. Toto nové poznání ji zavede hluboko do světa démonů a hrozí jí věčné uvěznění v Silent Hill. (oficiální text distributora)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (553)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Oproti výbornej jedničke značný úpadok. Začiatok a prvých 15 minút ešte dáva celkom dobré nádeje, no potom už to ide len dole z kopca. Príbeh bez náznaku zmyslu či logiky, nezaujímavá Heather v podaní Adelaide Clemens. Ľakačky väčšinou nie sú vôbec desivé a celkovo si príliš strachu, okrem hlasných zvukov narúšajúcich zdanlivo tiché a pokojné scény. Oceňujem využitie nových druhov bizarných monštier v najlepšej japonskej tradícii, no často pôsobili samoúčelne a bez väčšej inovácie a priestoru (ikonický Pyramidhead sa poriadne predviedol až v samotnom závere pri 5-minútovom súboji s čarodejnicou, sestričky ani nehovoriac). Využitie známejších a kvalitnejších hercov vo vedľajších úlohách je minimálne a je mi ľúto, hlavne pri pohľade na Carrie-Anne Moss alebo Kita Harringtona (Hra o tróny), keď musím povedať, že najlepší výkon jasne podáva výborný Sean Bean. Len kvôli nemu aj tú druhú hviezdičku. P.S.: Figurínový pavúk bol možno originálny, ale pôsobil skôr smiešne. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

You don't have a facebook?Fuck facebook!Pičo twajlajt meet konami.Temnota přichází na scénáristy a režiséry Hollywoodu.Hned na začátku to odstartuje jedna scénáristická ubohost a hned na to jí prstí scénáristická debilita.Vysvětlení záchrany Sharon a zmizení její matky z konce prvního dílu je udělaný tou nejjednodušší kličkou, co jsem za poslední dekádu v profi filmu viděl, prostě se objeví Radha Mitchell, chytne fotra za rameno a něco mu chvilku pindá a kuk, za ním leží na gauči dceruška...žádný efekt, nebo nějaký aspoň trochu atmosferický nástup nic, jen jednoduchá práce s kamerou, jako když my v Liberationis potřebovali aby se někdo vypařil, či náhle objevil...tohle prostě dělaj amatéři co nemaj prostředky na nějaký efekt, mno tak dál.Starostlivej taťulda potřebuje držet dcerušku co nejdál vod tichýho kopce, tak proto je asi nejlepší přestěhovat se s ní do města, který leží asi tak 5 hodin autem daleko....ty pičo to sem nevěřil.Vůbec bych nebyl zasyslenej někde v Brazílii, nebo v evropě, no nic tak dál.S příchodem do Silent Hillu je to trošku lepší, přesně do tý doby, než se na place objeví Malcolm McDowell, při jeho nástupu sem si smíchem cáknul do trenýrek.To co následovalo potom, byla už jen naprosto sterilní a nudná báchorka bez atmosféry, bez napětí, bez lekaček, bez hereckých výkonů ( herecký projev Kita Haringtona je snad ještě víc nepřesvědčivý a mizerný, než když smícháte Roberta s Taylorem ) bez náznaku byť sebemenšího pokusu režisérské práce, či nějaké zajímavé invence.Čekal sem nějakej epickej souboj nebo něco, splynutí Alessy a Sharon bída, mečovej souboj na konci vyloženě trapas a další výtlem.Při scéně v blázinci, kdy je ten borec přikurtovanej k posteli, stačilo kurva čapnout postel a ujet, nebo proč ho tam teda ti borci vůbec vezli :D ?No děs prostě, všechno špatně.Bassett vůbec nepochopil o čem hra je, nedokázal vytvořit scénář, aniž by v něm nebyla tuna debilit, zklamal jako budovatel atmosféry i lekaček a všechno to vážně okořenil Twajlajtem my god.Gens se musí hrozně smát, jeho jednička je pořád nejlépe zpracovaným filmem podle hry, tohle pokračování mělo zůstat u ledu a už trailer jasně ukazoval, že to bude bída, ale já pořád věřil, dokonce sem to sháněl jak magor, první verze měla rozjetej obraz se zvukem, k druhý nebyli zase titulky a třetí už sem si teda konečně pustil a ptám se sám sebe, próóóč.Ani nevim proč dávám 2*, sem tam to něco malinko nabídlo, hudba byla snad jediný prvek filmu, který byl 100% a opravdu lahodila mým uším a sem ujetej na peroxidní blondýnky, jinak vážně obrovskej sterilní shit a ostuda dokonalého prvního dílu....zase!35%.Je to úplně stejně ubohý, jako Solomon Kane, Bassett je prostě mizernej režisér. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po zdrcujících recenzích jsem druhý Silent Hill v kině vynechal, čímž pádem jsem byl ochuzen o zážitek z 3D, o jedinečnou možnost mávat kolem sebe rukama a retardovaně volat "Jéééé". Což mě vskutku velmi mrzí, ale pochybuju, že bych si následkem toho o kvalitě filmu myslel něco jiného. Silent Hill: Revelation je jeden z absolutně nejdebilnějších hororů poslední doby (beru-li v potaz kinoprodukci). Vůbec to nedává smysl, s každým zvratem se film stává čím dál tím víc směšnějším a zhruba v polovině ho musí přestat brát vážně snad i ten největší optimista. Strašná mizérie. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jelikož měl první "Silent Hill" úspěch a navíc je natočen na motivy videohry, dalo se očekávat, že pokračování bude nevyhnutelné a ve své podstatě se i dalo očekávat, že pokud se nestane zázrak, dopadne to špatně. Zázrak se nekoná, odvážného Ganse vystřídal rutinér J. Bassett a vše co fungovalo v prvním filmu nahrazuje tím, co v tematických filmech vidíme dnes a denně. První "Silent Hill" oplýval mimořádně hutnou atmosférou, která se v novodobých hororech prakticky nevidí a Gans se ani nebál přitlačit na pilu v podobě zobrazovaného násilí ale Bassett, prostě nemá to režisérské oko, jaké si daný film zaslouží a kazí co se dá. Atmosféra je zcela pryč a to i přesto, že se půlka filmu odehrává v prakticky totožných kulisách, jako v prvním "Silent Hillu" a vše je nahrazeno tuctovými lekačkami, příšernými herci, zmateným scénářem a celkovou neuvěřitelnou nudou, která je zde patrná po celou dobu sledování a to i přesto, že je druhý díl o půl hodiny kratší. Jestli půjde film ve šlépjejích stejnojmenné hry, čekají nás minimálně 2-3 pokračování ale pokud jejich kvalita bude takováhle, máme tu další "Saw". ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Stále jsem si kladl otázku, zda-li druhý díl musel vznikat a když už tak proč producenti nedohlédli lépe na kvalitu scénáře nebo castingu. Ústřední mladá dvojice je nesnesitelná. Celý příběh je neskutečně doslovný. Vodítka, které nám mají vysvětlit o čem byl předchozí díl jsou zoufalá. Trošku bych pokračování přirovnal k druhému dílu 96 hodin, které má rovněž syndrom naprosté zbytečnosti. Když se navíc pod něco podepíše J. Bassett tak je u mě vymalováno. Mám jasno. Silent Hill no more! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Maskovanie herca Roberta Campanellu za Red Pyramid trvalo približne pol hodiny, čo je 6-krát kratšie oproti trom hodinám v prvom dieli série. (8HitBoy)
  • Na hudobnom doprovode filmu spolupracoval aj Akira Yamaoka, hlavný skladateľ hernej série "Silent Hill", rovnako ako aj v predošlom filme Silent Hill (2006). (Janko_Vlyrd)
  • Film byl natočen na motivy videohry „Silent Hill 3“, ale objevují se v něm také prvky z dalších dílů této videoherní série. Například řidič náklaďáku Travis Grady (Peter Outerbridge) je hlavní postavou ve hře "Silent Hill: Origins". Vězeňský autobus z posledního záběru filmu pak odkazuje na hru "Silent Hill Downpour". (Corpsegrinder)

Související novinky

Od fantasy zpátky k hororu

Od fantasy zpátky k hororu

28.11.2010

Touhle cestou se ubírá kariéra britského sympaťáka Michaela J. Bassetta (foto). Není divu – Solomon Kane byl sice fajn, ale (i díky neuvedení v amerických kinech) na sebe nevydělal a na původně… (více)

Silent Hill pokračuje

Silent Hill pokračuje

08.11.2010

„Neexistují kvalitní filmové adaptace počítačových her,“ tvrdí někteří. „Kromě Silent Hillu,“ kontrují jiní. Na dvojku úspěšného hororu z roku 2006 se čekalo hodně dlouho. Christophe Gans má ale… (více)

Anderson kráčí v Bollových stopách

Anderson kráčí v Bollových stopách

17.11.2009

Přinejmenším co se posedlosti adaptacemi počítačových her týče. Právě v těchto dnech natáčí Paul W.S. Anderson v Torontu čtyřku Resident Evil s podtitulem Afterlife. Ale už má samozřejmě další plány.… (více)

Do vězení, z vězení

Do vězení, z vězení

01.10.2009

Tento týden se roztrhl pytel se zprávami kolem vězení a vězňů – těch filmových i těch skutečných. Jak už určitě víte, ve Švýcarsku byl za své 30 let staré hříchy zatčen Roman Polanski a bude to mít… (více)

Reklama

Reklama