Reklama

Reklama

VOD (1)

Sidney Prescott, nyní autorka nové self-help knihy, se vrací domů do Woodsboro, které je poslední zastávkou jejího turné k vydané knize. Tady se opět spojí se šerifem Deweym a Gale, kteří jsou nyní manželé a její sestřenicí Jill a tetou Kate. Naneštěstí její návrat přiláká zpátky i Ghostface a tím se Dewey, společně s Jill, jejími kamarády a celým městečkem Woodsboro dostávají do nebezpečí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (815)

POMO 

všechny recenze uživatele

Hayden Panettiere s účesom Hitchcock-Lady pre mňa najsvetlejším prvkom filmu :) Ináč šťavnatá bodačka, trumfujúca predchádzajúce diely vyššou kadenciou vrážd, vtipov i filmových odkaz (či už v dialógoch, alebo filmových plakátoch na stenách). Len škoda, že prišla až jedenásť rokov po trojke, čím slávnu sériu iba nostalgicky pripomenula. Súčasný divácky hlad po hororoch už je o inom. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Čtvrté píchání silikonových barbín dvaceticentimetrovým žabikuchem je, až na dynamické vyvrcholení, unylým pokusem vetchého starce o znovuztopoření jeho dávno zvadlých ambicí. Následkem je pouze předávkování viagrou a tenisový loket režiséra a na světě je další sériová Cravina. Ač se Wes snaží vřískat sebevíc, žánrová vyčpělost a zoufalé vykrádání sebe sama jsou znát v každém zaboření čepele do sexy těl tupých, šestnáctiletých figurantek, které se v "hereckých" rychlokurzech bezesporu naučily daleko lépe předstírat orgasmus, než vlastní smrt. A moc tomu nepomůže ani exhumace těch několika "přeživších" ze staré gardy. Napatlat takové Courtney Cocks obličej natolik, aby vzhledem unikla blížící se padesátce, muselo stát minimálně kamion botoxu a smrt únavou několika balzamovačů a výsledek je natolik rozpačitý, že jeden místy žasne, jak nenuceně se povedlo z teenagerské vybíjené udělat zombie flick. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Scary Movie 4? Ne ne, naštěstí přeci jen i něco výraznějšího... vychytralý scénář Kevina Williamsona potěší hlavně tím, že neustálé zasazování do kontextu a poznámky k dnešní situaci v žánru nakonec naplno implementuje do příběhu a prodá v rámci výborného finále. To je opravdu chutné, relativně logické a šlape na cynickou jedničku. Přiznávám ale, že k závěrečné třetině jsem se prozívával, protože variování a podvracení klišé (na druhou nebo i natřetí...) se už hodně ohrálo a stabilní trojka postav je k zbláznění nudná a okoukaná (Neve Campbell už třetí Vřískot za sebou nemá absolutně co hrát). A ani mordy nejsou moc vynalézavé nebo napínavé. Z takhle důvtipné látky šlo vymáčknout ještě víc. Zamrzí navíc "alternativní konec", který zničí náběh na zajímavá další pokračování - druhou trilogii, pojatou z opačné strany vražedné barikády, bych si dal líbit. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nikoli revoluce, ale evoluce. Duo Craven / Williamson se vrací v plné síle a servírují dost možná druhý nejlepší díl série. Ohromné množství odkazů a chytrých žánrových odboček, sympatické mladé maso, bezpočet vypointovaných dialogů, skvěle rozehraná (a dokonale logická!) hra na vraha a k tomu dravá režie, kterou sedmdesátiletý Craven ukazuje záda všem mladým snaživým klipařům. Vřískot 4 je nejlepší ukázkou toho, jak vypadá perfektní žánrový film, pokud mu scénář napíše znalec, který jim žije. Pro neznalé lehký nadprůměr, pro zkušené na hranici filmového orgasmu. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

TY TO MOC ŘEŠÍŠ! No vida, tady je důkaz, že lze po letech navázat smysluplně a že pokračování v podstatě uzavřeného nemusí být nutně sračka, blbost anebo sranda. Nejvyšší čas se přestat vymlouvat! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Příjemné setkání se starými známými a mnohem lepší film, než by člověk po My Soul to Take čekal, v podstatě se mi to líbilo stejně jako první díl. Cravenovi s Williamsonem se celkem úspěšně podařilo reflektovat uplynulé hororové desetiletí, aniž by se duch této série jakkoli změnil. Pořád se jedná o sympatickou hříčku přeplněnou žánrovými popkulturními odkazy, která sem tam pobaví a sem tam napne. A navíc je to poměrně smysluplné a s malou špetkou sociální satiry. Musím říct, že kdyby nebylo toho "alternativního konce", bych byl mírně v šoku a obdivoval bych odvahu tvůrců sérii nejenom rebootovat, ale opravdu aktualizovat na verzi 2.0. V této podobě jsem "jenom" spokojeným divákem. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Moc často se nestává, že by se mě líbilo pokračování víc než originál, ale v tomhle případě to tak je. Je tam zábavnost, originalita a zvědavost. Tvůrci si tentokrát nehrají jen se žánrem, ale i sami sebou a dělají to moc dobře. Opravdu kvalitní zábava. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"What´s your favorite scary movie?" "Shut the fuck up!!!" Vyše hodiny v podstate nudná, skrz-naskrz priemerná vreskotovka s nezaujímavými postavami a pramálo využitým "postmoderným" potenciálom. Vtipné to veľmi nie je, o napätí nemôže byť ani reči, ba ani to gore (mimoriadne šťavnaté, aj na črevá dôjde) vôbec nebolí. Lenže potom Wes a hlavne Kevin prehodia výhybku a vytasia fantastické finále s VEĽMI prekvapujúcim odhalením vraha a intenzívnym masakrom. Keby bol celý film na takej úrovni ako posledná polhodina, bolo by to za plný počet ako legendárna a už asi navždy nedostihnuteľná jednotka. 7/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $38,180,928Tržby Celosvetovo $97,037,610Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,967,033 //počet predaných kusov 62,258Tržby za predaj DVD v USA $4,316,923 //počet predaných kusov 285,475║ až neúnosná miera klišé to potápa, a tak som sa tešil, Wes Craven už je fakt mimo hry, sklamanie, najslabšia časť /videl v kine: 50%/ (videl na festivale Comics Salon 2011) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Kevin Williamson .. Lehce zábavná, veselá a hravá variace na původní díl s důraznou a důslednou aktualizací pro online věky 21 století. Není to kupodivu hloupé, vnitřně film funguje, ovšem nemocniční konec tomu nepřidává, spíše naopak a celek místy dojíždí na přehnané sliby o nových pravidlech či rezignace být alespoň trochu SCARY (zato té MOVIE komedii se přiblížil až až). Užil jsem si jako divák se slušným přehledem na přijatelných 70%, které budou fanoušky upravovány dle velikosti zainteresovanosti. Zas tak v tom nelítám (anebo tomu chyběl pár tradičních půllitrů před..;-))!?). ()

larelay 

všechny recenze uživatele

poprosim zmazat horor/thriller/mysterozni a prepisat to na komediu. Dobre to bolo, az mi slzicky od smiechu vybehli :D tolko hlasok v jednom filme nebolo snad od Kick-Ass. Akurat, ze tu okrem hlasok nic ine nefungovalo. A herecky ansabel? Az na Hayden snad nikto nestoji za rec...Thank God you're here to protect her when you can't even find her. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

0% strachu, 100% hravé (pod)žánrové nadsázky. Kdyby Cravenovi s Williamsonem neujel evropský vlak, resp. kdyby našli odvahu pracovat i s ním, tak to mohlo být lepší. Tuplem kdyby si odpustili nadbytečný "alternativní závěr". Tímhle americký teenagerovský slasher neresuscitují, jenom dokazují, že je dávno mrtev a jinak než komediálně k němu už snad ani přistupovat nelze. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,HALÓ, KDO JE TAM?“…,,POSLEDNÍ ČLOVĚK, KTERÝHO UVIDÍŠ NAŽIVU“..... /// Nejsou tady mimozemšťani, zombíci, ani duchové asijských holčiček. Jen hloupý blondsky s velkýma kozama. A mají zábavnou roli! (,,Na člověku s nožem, který zapichuje lidi je něco opravdového“.) TO SE FAKT MŮŽE STÁT. Duch teen hororů žije. A je zábavnej! Líbí se mi tempo i styl. Nostalgická atmosféra je přebíjena novými ,,zážitky“ a Woodsboro se vylidňuje. Vřískot (4) nechce ani tak strašit jako bavit. Holky (i kluci) si stupidně chodí pro smrt, protože tak je to správné (tak to má byt). JAK TI DRŽEJ STEHY? Jako ve filmu. Dobrá práce. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím podle jakých pravidel přežívají policajti ve filmech. 2.) Zjistím, jestli se dá zastavit krvácení z bodné rány do čela. 3.) Rád řeším hororový kvízy. 4.) Toužím po tom stát se hrdinou. 5.) Thx za titulky ,,petkaKOV“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Přesto, že byl docela zajímavý konec, 90% filmu jsem se totálně nudil. Film SCREAM IV je pro mne velkým zklamáním. A to jsem se musel na film podívat 2x, neboť při prvním sledování jsem spal. 20% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Máme tu ďalšie, lepšie a kvalitnejšie hororové pokračovanie. Veľmi dobrý a zábavný začiatok filmu strieda masívne vyvražďovanie kadekoho okolo. Keby ale koniec filmu skončil prežitím len Jill, bol by to koniec omnoho lepší, ako ten ktorým to skončilo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vreskot 4 je obdivuhodný. Bohužiaľ nie scenárom (za ktorým prekvapivo stojí dvorný autor prvých dvoch dielov Williamson, pričom scenárista tretieho Ehren Kruger sa presunul do pozície šéfa výroby), ale vďaka tomu, že sa doňho vrátili v podstate všetci z prvých troch dielov. To u slasherových štvoriek rozhodne žiadna samozrejmosť nebýva (skôr naopak). A tak sa do hry okrem režiséra Cravena a scenáristu Williamsona (ktorý svojím kultovým kusom v r. 1996 odpálili Novú vlnu slasheru) vracia i kameraman Deming, skladateľ Beltrami a herci Campbell, Cox (hoci tá sa v druhej polovici vyskytuje podobne málo, ako Neve v prvej polovici Vreskotu 3) a Arquette (šokujúco sa nevracia Jamie Kennedy). Scenár sa snaží kráčať v stopách prvých troch častí... a asi i práve v tom je jeho hlavný problém. Je proste už iná doba. To, čo bolo cool a nesmierne vtipné a vynaliezavé v druhej polovici 90. rokov (komentovanie žánrových pravidiel, hra s hororovými klišé atď.) je v roku 2011 zastarané, neadekvátne a obávam sa, že miestami až detské a trápne. Tvorcovia sa síce snažia čo-to ťažiť z pravidiel remaku, ale tak nejak zabúdajú na to, že Vreskot 4 nie je remake, ale plnohodnotný sequel, takže to nemá logiku. Vrážd je veľa a sú vcelku brutálne, ale po slušnom „trojitom“ úvode sa snímka ponorí do mora nudy, rozpakov a nevýraznosti. Najväčší podiel (okrem priemerného scenára) na tom má mohutne mdlý kasting novej generácie. Pozitívne zaujme snáď len Hayden Panettiere; ostatní sú striedavo príšerní, striedavo absolútne o ničom. Hoci som bol fakt rád, že sa vrátila aj Neve Campbell, zosmutnel som na duši, keď som videl, aká „teta“ sa medzičasom stala z mojej stredoškolskej lásky. Nuž čo, všetci starneme. Návrat do Woodsboro (v ktorom sme naposledy boli v jednotke) poteší, ale tiež to nie je niečo, z čoho by som si sadol na dýku. Rozšírenie univerza o širšiu rodinu Prescottovcov nie je od veci, ale ku koncu (nechcem spoilerovať) sa to vydáva smerom, ktorý mi pripadal až mierne úchylný. A naťahované „dvojité“ finále (s divným rozuzlením) to už len dokope definitívne do hrobu (legenda hovorí, že pôvodne sa mal film končiť pred nemocnicou, jej dopísanie do scenára si údajne vynútili producenti). Nevraviac o miznúcom vrahovi a o tom, že hlavné postavy iba zraní, ale vedľajšie suverénne zabíja. Napriek tomu Vreskot 4 nie je zlý horor. Len je proste absolútne priemerný a miestami značným spôsobom nezáživný. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Popravde receno, cekal jsem to daleko horsi. Serie Scream me vubec nebere a Craven uz je dneska mimo, ale timhle docela prijemne prekvapil. Jasne, film se tvari strasne chytre a originalne, ale je to v podstate zase jen dalsi kopie predchozich dilu, kde jsou nektery sceny jak sjety pres kopirak, nicmene zachranujou to vrazdy. Ty sice nejsou buhvijak vymakany, ale jsou docela drsny, krvavy a hlavne je jich vic nez dostatek, ze by to vystacilo na nekolik filmu a vetsina postav, at sebevetsi sympataci, tu bez milosti chcipne. Co se tyce hercu, docela sympaticka sestava, i kdyz Arquette vypada jak vymlety hovado a Cox mi lezla tak silne na nervy, ze byla vicemene jedina, ktery jsem pral smrt. Co se tyce zaverecny pointy, vcelku stupidni, ale budiz, nic nasiraciho. Celkove tak docela povedena vyvrazdovacka, vymykajici se poctem mrtvol, ale jinak nic zasadniho, abych mel potrebu vrazit vyssi hodnoceni. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Když točíte hororovou čtyřku a nenapadne vás něco fakt dobrýho (tento případ), zbývá vám zachránit to lacinými béčkovými triky - víc maso, víc kozy. Craven nepřidal ani jedno a vylezl mu z toho totální průměr plný opotřebovaných a nijakých charakterů, který mi ve své oslavované unylosti silně připomněl NEW NIGHTMARE. Ale ještě musím přiznat, že jsem se na SCREAM 4 vlastně ani netěšil, což by se mi u Myerse, Kruegera (Englundova) nebo Voorheese prostě nestalo. "Putovní" vrah samotný je problém. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Opravdu si nemůžu pomoci, ale Craven mě dostal! Takovou jízdu jsem nečekal. První díl byl dobrej, další dva nestály za nic. Tenhle ale převálcoval všechny. Má to spád, je to chladné, moc se nevtipkuje, je to docela i drsné, je to napínavé a je to chytré. Smotný závěr hraničící lehce s exploitačními prvky (sebedestrukce apod.) a finální souboj se zabijákem byl naprosto super. Do té doby bych tomu dal 4, ale za to finále to zvedám na plný počet. Nejsem rozhodně nadšenec této série, spíš jen "znalec", možná právě proto mě to tak dostalo. Opravdu parádní hororová zábava (...ano konečně se to dá považovat za horor-thriller!!). ()

Související novinky

Vřískot popáté a naposled, pak televize

Vřískot popáté a naposled, pak televize

07.10.2013

Vřískot 4 měl být úvodní částí nové trilogie, ale s rozpočtem 40 milionů dolarů utržil celosvětově necelých 100 milionů a zůstal tak daleko za očekáváním produkční společnosti Dimension Films. Tu… (více)

Vřískot pěkně postaru

Vřískot pěkně postaru

26.11.2009

To znamená se všemi, kteří přežili původní trilogii. Včetně Wese Cravena. Žerty stranou, v srpnu mu bylo rovných sedmdesát a pokud se naplní „hrozby“ scénáristy Kevina Williamsona, že Scream 4 bude… (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Reklama

Reklama