Reklama

Reklama

VOD (1)

Sidney Prescott, nyní autorka nové self-help knihy, se vrací domů do Woodsboro, které je poslední zastávkou jejího turné k vydané knize. Tady se opět spojí se šerifem Deweym a Gale, kteří jsou nyní manželé a její sestřenicí Jill a tetou Kate. Naneštěstí její návrat přiláká zpátky i Ghostface a tím se Dewey, společně s Jill, jejími kamarády a celým městečkem Woodsboro dostávají do nebezpečí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (815)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Vreskot" mal zostať bez pokračovaní. Pôvodný snímok z roku 1996 bol progresívny, svieži a prekvapivý teenagerský slasher horror. Kultové dielo. Po celosvetovom úspechu bola hneď o rok do kín uvedená druhá časť, ktorá však ani zďaleka nemala silu svojho predchodcu. V roku 2000 bol natočený "Vreskot 3" a poviem vám, že to bola poriadna blbosť. Možno aj preto trvalo ďalších jedenásť rokov pokiaľ sa vyprodukovala štvorka. Bohužiaľ je to skoro taká istá katastrofa ako diel číslo tri. "Vreskot 4" je posledný kinofilm, čo natočil americký režisér Wes Craven. Je škoda, že sa takýto horrorový velikán rozlúčil so svojími vernými divákmi tak šede priemerným, nevýrazným a zbytočným snímkom. "Vreskot" mal zostať bez pokračovaní!!!** ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Popravde receno, cekal jsem to daleko horsi. Serie Scream me vubec nebere a Craven uz je dneska mimo, ale timhle docela prijemne prekvapil. Jasne, film se tvari strasne chytre a originalne, ale je to v podstate zase jen dalsi kopie predchozich dilu, kde jsou nektery sceny jak sjety pres kopirak, nicmene zachranujou to vrazdy. Ty sice nejsou buhvijak vymakany, ale jsou docela drsny, krvavy a hlavne je jich vic nez dostatek, ze by to vystacilo na nekolik filmu a vetsina postav, at sebevetsi sympataci, tu bez milosti chcipne. Co se tyce hercu, docela sympaticka sestava, i kdyz Arquette vypada jak vymlety hovado a Cox mi lezla tak silne na nervy, ze byla vicemene jedina, ktery jsem pral smrt. Co se tyce zaverecny pointy, vcelku stupidni, ale budiz, nic nasiraciho. Celkove tak docela povedena vyvrazdovacka, vymykajici se poctem mrtvol, ale jinak nic zasadniho, abych mel potrebu vrazit vyssi hodnoceni. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení tohoto roku. Kdo by čekal, že Scream 4 půjde po stopách dvou prvních dílů? Jako vždy se čeká a přemýšlí nad tím, kdo by mohl být zabiják. Abych pravdu řekl, bylo mi jasné, že budou zabijáci dva. Ale přemýšlel jsem kdo a u obou jsem se spletl. Tipoval jsem novinářku, která potom zemřela a přítele Jill. Ani jeden tip nebyl správně, ale jak jsem si to mohl myslet. Novinář a přítel už tu jednou byli, tak že Wes vymyslel zase novinku. Scream 4 je daleko zábavnější než všechny předchozí a daleko brutálnější. Ještě jednou musím zmínit špičkový závěr, protože aspoň na něj se vždy vyplatí čekat. Hodně a mile mě překvapil nápad s remakem, prostě Scream má vždy skvělý nápady na závěr. Prostě a jednoduše Wes Craven znovu zazářil. Sice nepřekoná kultovní jedničku, ale dvojku o něco málo ano. Tedy alespoň podle mě... 8/10 = 85% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

To zas byla slátanina, nechápu co se na tom může hororovým fandům líbit. Že Hayden Panettire vyjmenuje v jednom zátahu asi 20 hororů je fajn, že se tu neustále připomínají jiné horory je poměrně zajímavé, že tam jsou pěkný holky je samozřejmost, že tam jsou staré známé postavy je velmi důležité, ale co ten samotný film? Hrozný slepenec nejrůznějších hororových klišé. Já vím, že to je tak udělaný naschvál a že to má působit spíš jako parodie než vážný horor, ale tohle se mi prostě nelíbí. Už to tu jednou bylo, tak proč dělat to samé znovu a znovu. První díl měl aspoň nějakou atmosféru, tady ty napínavější scény vůbec nefungují, protože si z toho v ostatních scénách dělaj spíš prdel nebo to tak rozhodně vyznívá. Tohle já neberu, tohle mě nebaví. Nutno dodat, že některé momenty byly povedené a daly vzpomenout na předchozí díly a chvilkové napětí se taky dostavilo. 50% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Hned první desetiminutovka ukáže, že tenhle film si hodlá sám ze sebe těžce utahovat, s tím se tak nějak počítá, některé části se opravdu vydařily (vyvražďovačka polišů) a mě samotnou překvapilo, kolikrát jsem se u filmu nahlas zasmála (pochybuju, že se u kteréhokoli dílu někdo bojí, to snad ani nejde), na druhou stranu je to tu počtvrté a přesně jak jsem čekala, nepřichází tudíž nic nového a film de facto s každým pokračováním jen víc a víc kopíruje sám sebe, ikdyž se značnou nadsázkou. Ten nadhled se tu doopravdy povedl, ale konec (cca posledních 40 minut) už je tak přehnaný, že jsem měla problém to vůbec dokoukat, natož se ještě bavit. Kdejaké béčko má lepší rozuzlení, ale s pointama už tady scénaristům zjevně dochází dech. Velké plus za mou oblíbenkyni Marley Shelton a zatraceně sexy Hayden Panettiere. Holky vyhráváte pro dvouhvězdičkový film třetí hvězdu a Wesi, ty holkám poděkuj, protože bez nich by skoro nebylo na co koukat. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (50)

  • Wes Craven se nechal slyšet, že původně měla vypadat úvodní scéna zcela jinak. Film by začal oslavou na počest nově vydané knihy Sidney (Neve Campbell), kde by se objevil Ghostface a ošklivě ji zranil, přičemž zbytek filmu by se odehrával o tři roky později. (SidneyP)
  • První upoutávka byla zveřejněna v roce 2010 na udílení Scream Awards. (StrYke)
  • Šlo o první film ze série, který nezačal vraždou osob obou pohlaví, nýbrž jen žen. (SidneyP)

Související novinky

Vřískot popáté a naposled, pak televize

Vřískot popáté a naposled, pak televize

07.10.2013

Vřískot 4 měl být úvodní částí nové trilogie, ale s rozpočtem 40 milionů dolarů utržil celosvětově necelých 100 milionů a zůstal tak daleko za očekáváním produkční společnosti Dimension Films. Tu… (více)

Vřískot pěkně postaru

Vřískot pěkně postaru

26.11.2009

To znamená se všemi, kteří přežili původní trilogii. Včetně Wese Cravena. Žerty stranou, v srpnu mu bylo rovných sedmdesát a pokud se naplní „hrozby“ scénáristy Kevina Williamsona, že Scream 4 bude… (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Reklama

Reklama