Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cecilia zostáva verná Arnovi a pomaly sa napĺňa čas, ktorý si má odpykať za hradbami kláštora. Arn slúži ako templár vo Svätej zemi, kde sa vyznamenal v bitke proti Saladinovi a od templárskeho veľmajstra si pred rokmi vyslúžil glejt, ktorý mu mal zaručiť návrat do vlasti spolu so všetkými poctami, keď rád opustí. Keď však glejt ukáže so žiadosťou o návrat domov, nový veľmajster ho roztrhá. Arn musí znovu zostať bojovať s križiakmi proti Saladinovi, ale Saracéni templárov rozprášia. Cecília stále verí, že sa vráti a naplní sľub, ktorý si dali... (badygorila)

(více)

Diskuze

Dragovit

Dragovit (hodnocení, recenze)

Tento rádoby historický film je totální blbost. Stejně jako Království nebeské se jedná jen o další odpornou bolševicko-muslimskou agitku (vymývání mozků), která divákovi nenápadně podsouvá mylnou představu, že plivání na křesťanské rytíře, křižáky a církevní představitele je OK, ale také že je OK mít vlastizrádné sklony, paktovat se s nepřítelem a že je super mít za kámoše sultána Saladina (Usámu bin Ládina s hrdým obličejem Che Guevary), zobrazeného opět idealizovaně jako vážného a spravedlivého vládce, který však ve skutečné historii nebyl ničím víc než jen obyčený tyran a masový vrah, který plenil a vyvražďoval celá města, která se mu se svou chabou vojenskou posádkou nedokázala postavit ani na odpor. Proto muselo dojít i ke katastrofální bitvě u Hattínu, kde se křižáci snažili marně přispěchat městu Tiberias na pomoc, ale o tom se v žádném z těchto filmů nedozvíte. Za všechno přeci můžou ti zlí křesťané-křižáci, to je jasné. Že Američané dlouhodobě przní naší historii se ví už dlouho, ale že totéž začnou dělat i Švédové, mě rozhodně překvapilo. Dobrák Arn se již na začátku filmu Saladinovi svěřuje, že přečetl celý Korán, což je v pozici templářského rytíře těžko představitelné (templáři se museli celé dny ustavičně modlit a cvičit k boji), zato Arn má na svém meči vyrytý slogan užívaný svobodnými zednáři Yorkského ritu. V druhém díle se lidumil Arn vrací do rodného Švédska společně s jedním Saladinovým sluhou, který pak bude udělovat evropským rytířům před bitvou lekce v šermu (toť zřejmě ono mezikulturní obohacování tolik velebené multikulturní propagandou), což mi připadá jako čirá provokace vzhledem k tomu, že tato individua dnes ve Švédsku páchají tolik kriminality, že žijou často jen ze sociálních dávek a že jejich oblibou je zapalovat Švédům jejich zaparkovaná auta. Poselství filmu je tedy zcela totožné jako v případě Království nebeského - vštěpování bezmezné tolerance zvrhávající se až v servilnost a sebenenávisti ke své vlastní kultuře. Jedinou obranou proti tomuto braku je přečíst si historickou knihu, protože dějepis na školách se této tématice vůbec nevěnuje.

Uživatel Dragovit smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

uplně parádní film ... lepší je to v původním jazyku s titulkama než v češtině to vám řeknu :)

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

jazykmi sa tu hovorí švédsky, anglicky, arabsky, latinsky a je možné že aj dánsky a nórsky, skrátka pekne podľa prostredia a postáv ktoré sa práve rozprávajú... perfektné!

MikaelSVK

MikaelSVK (hodnocení, recenze)

no mne sa zdalo že to bola švédčina, ale to je jedno ... inak takisto ako v prvom diele, tak aj v tomto sa hovorí často anglicky a aj arabsky ak sa nemylim :)

UN

UN (hodnocení, recenze)

ako to je s jazykom ? v obidvoch dieloch danstina ? :/

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Reklama

Reklama