Reklama

Reklama

Ghost Rider 2

  • Česko Ghost Rider 2: Duch pomsty (více)
Trailer 1

Ve východní Evropě varuje kněz Moreau mnichy ze skalního kláštera, že se blíží takzvaná hodina proroctví. Tehdy se ďábel Roarke pokusí převtělit do těla třináctiletého Dannyho, a získá tím ještě větší sílu. Je nutné Dannyho a jeho matku ochránit. To se jim však nepovede, protože klášter napadli muži pod vedením Raye Carrigana, kterého si najmul právě Roarke, a Dannyho i s matkou unesli. Moreau kontaktuje Johnyho Blaze, který jako jediný může pomoci. Johnny před lety uzavřel smlouvu s Roarkem a jediný se může ďáblovi postavit. Johnny zpočátku nemá zájem, ale když mu Moreau slíbí, že za záchranu chlapce ho zbaví kletby, souhlasí. Najde je ve chvíli, kdy Carrigan hodlá zabít Nadyu, protože už ji k ničemu nepotřebuje. Johnny, proměněný v Ghost Ridera, se s Carriganem a jeho muži pustí do boje. Mnoho jich zabije, ale Carriganovi se přesto podaří i s Dannym upláchnout. Následujícího dne se Johnny probere v nemocnici, odkud uteče. Spatří i Nadyu a žádá ji, aby přijala jeho pomoc v hledání Dannyho. Zároveň ji varuje, aby mu v případě, kdy se zase promění na Ghost Ridera, nevěřila. V tu chvíli to není Johnny, ale démon, který má hlad a může jí ublížit. V mezičase se však Roarke dokázal telefonicky spojit s Carriganem a přes telefon s Dannym spustil ochranu, takže Johnny teď Dannyho nemůže vycítit, nicméně Carrigana ano, a žádá ho, aby hocha „dodal“ na místo určení včas. Nadya se Johnnymu přizná, že ona sama také uzavřela smlouvu s ďáblem Roarkem v okamžiku, kdy ležela polomrtvá, dusící se vlastní krví. Za záchranu svého života s ním otěhotněla, a její syn Danny je tedy něco jako poloviční ďábel a má se stát nástrojem Roarkovy neomezené moci. Danny se pokusí Carriganovi utéct, ale zlomí si nohu v kotníku, a je znovu zajat. Johnnymu a Nadye se je podaří vystopovat a zatímco Johnny bojuje s přesilou, Nadya s Dannym odjíždí. Johnny smrtelně zraní Carrigana, ale Roarke se nehodlá vzdát, a tak Carrigana znovu oživí a změní ho v démona se schopností nechat zkamenět vše, čeho se dotkne. Johnny se vydá za Nadyou a Dannym a připojí se k nim ještě Moreau, který je dovede až do skalního kláštera. Kde hodlá Johnnyho osvobodit od kletby. Zde mu vypráví, že Ghost Rider je vlastně změněný anděl spravedlnosti Zarathos, kterého mučili v pekle, a on zešílel. Nyní musí Johnny podstoupit nebezpečný proces vymýtání ďábla a není jisté, že to přežije. Johnny to chce podstoupit, a znovu se stává člověkem. Toto štěstí však netrvá dlouho. Hlavní mnich Methodius hodlá Dannyho usmrtit, protože je to podle něj jediná možnost, jak zabránit Roarkovu plánu. Johnny však Dannymu slíbil, že mu pomůže, a hodlá to dodržet. Objevuje se Carrigan, který nechá všechny mnichy zkamenět a znovu unáší Dannyho. Johnny velmi lituje, že podstoupil proces vymýtání ďábla, teď bude mít mnohem těžší pozici v boji s Carriganem, kterému se již podařilo přivézt Dannyho k Roarkovi. Proces převtělování může začít... (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (577)

JFL 

všechny recenze uživatele

Nekonečné zklamání. Neveldine a Taylor jsou průkopníci a inovátoři, ale bohužel nejsou vypravěči, kteří by si získávali srdce publika a především investorů široce přístupnými eposy (jako Cameron) či sofistikovanými kulty (jako sourozenci Wachowští). Jsou to adrenalinoví závisláci vyžívající se v subverzivitě a válcování norem. Podobně jako např. nejradikálnější filmaři japonské nové vlny povýšili kameru na zbraň a z diváka udělali její oběť. Nelze se pak divit, že jejich filmy narážejí nejen u konzervativních filmových fandů, ale také u jiným způsobem konzervativní kritiky. Pohled na jejich kariéru ukazuje smutný osud kreativních géniů v době, která je nechápe, a jenž je o to smutnější, že si coby autoři na poli akčních filmů nemůžou malovat v ústraní či psát do šuplíku. Na film jsou prostě třeba finance a zázemí, které jim ale asi již nikdo nedá. Jejich trilogie revolučních videoherní snímků "Crank", "Crank: High Voltage" a "Gamer" se vyznačuje nepřímou úměrností mezi klesajícími tržbami a stoupajícími ambicemi při bortění zažitých hranic a norem. Příslibem velké budoucnosti měl pak být studiový projekt "Jonah Hex", který se ale s vyhazovem režisérů změnil v trpký reality check. "Ghost Rider 2" pak představuje bolestivou kocovinu - zetkový původně zřejmě jen direct-to-video sequel k céčkové slátanině, s typickými atributy jako natáčení ve východní Evropě a strašlivým scénářem. Neveldine a Taylor poprvé neměli film ve vlastních rukou, ale jen zachraňovali již napsaný a z velké části produkčně rozjetý projekt. Právě díky jejich dravému stylu, castingovým volbám a zálibě v přemrštěnosti je "Ghost Rider 2" alespoň chvílemi koukatelný, ale vždy, když se z formálního kadlubu vynoří původní scénář, celá pekelná mašina se zadrhne a padne na hubu. Ta tam je pro režiséry typická symbióza mizanscény, kamery a akce, ale také se zoufale nedostává prostoru na nápaditou realizaci šablonovitých sekvencí. O subverzi lze mluvit pouze v hrstce scén, když pustili Cage z řetězu a nechali ho vyvádět neskutečné psí kusy (hurónská sekvence získávání informací od překupníka, manická proměna na motorce či samotná řeč těla démonického jezdce, kterého tentokrát ztvárnil Cage). Otisk značky Neveldine/Taylor je patrný vlastně hlavně v postprodukci, tedy v částech se speciálními efekty, které se vyznačují dravostí a koncepční chaotičností typickou pro předchozí snímky režisérského dua (ostatně i vytuněnou podobu proměněného hrdiny lze jednoznačně identifikovat jako dílo estetiky režisérů). Chce se mi vidět Neveldina a Taylora jako novodobé Orsony Wellese - jejich geniální a revoluční dílo bylo nepochopeno, jejich studiový projekt skončil znásilněn producenty bez jejich kreativního vkladu a nyní jsou nuceni se realizovat v laciných evropských produkcích, nad nimiž ale také nemají plnou kontrolu. ()

Sobis87 odpad!

všechny recenze uživatele

...mně se k tomu vlastně nechce ani nic psát...snad jen dodám, že Ghost Rider 2 má přeci jen nějaký smysl, neboť dokazuje že Neveldinův a Taylorův chaotický styl není a nikdy nebyl sofistikovaný, ale je založen na jejich neumětelství a neschopnosti osvojit si čisté umění vyprávění (jakoby byli vášnivými malíři, kteří se odmítají učit realistickou kresbu, aby se později od ní mohli odklonit a vypracovat si vlastní styl;místo toho se hned pustí do tvorby a namalují panáčka s hráběmi místo rukou a stříkajícím penisem přes celé plátno). U Cranku to fungovalo, protože nebyl brán vážně, ale Ghost Rider 2 se co do vážnosti (a závažnosti své existence) směle vyrovnává pozdním "seagalovkám". Jediným plusem tu je vzhled Ghost Ridera (nokoliv Nica Cage), který je v porovnání s jedničkou nepochybně lepší. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Občas to vizuálno potěšilo smělé oko diváka, nicméně vrstvená debilita páně direktora mrskala s filmem z rohu do rohu, jako kdyby nikdo vlastně nevěděl, kudy kam. A já to mám vědět? Já se chci bavit, kochat, chechtat, užívat si. Dalo by se to zvládnout, ale ne s filmem Goust srajda dvě. Ne, tudy cesta nevede, i když je do pekel... a když už nic, tak aspoň na zlepšení nálady. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Akčnější, zábavnější a šílenější než první díl který považuju za velkou nudu. Nicméně tenhle díl je i o dots blbější. Nejenom že se jedná o neuvěřitelnou slátaninu která nemá ani hlavu ani patu, ale i styl kterým je film natočený nepatří k nejšťastnějším, ty divný look filtry mě děsně štvaly. Nicméně za sebe říkám že to bylo lepší než první díl. Cage hláškuje a vypadá celkem dobře, a akční sekvence jsou zatraceně dobré, a fakt se na ně dobře kouká. Sice Neveldineho a Taylorův humor mi nesednul ale i tak se jedné o dobrý film který na jedno zkouknutí určitě stojí. By mě zajímalo co místní uživatelé čekaly. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

40% si to zaslouží. Jsou tam asi dva nebo tři dobrý vtipy, Idris Elba jako jedinej skutečně hrál a pak - potetovanej WTF Lambert, ha ha. Zato co tam předvádí Cage, to by se jeden poprděl. Měl by se vážně trochu krotit. Vrcholem všeho je pak jízda na motorce, kdy dělá takový ksichty, jako by do něj šel proud. Tyhle psycho záchvaty se střídaj s momentama, kdy se snaží vypadat zlomeně, zkušeně a chová se mentorsky. Bože. Bez debat je v nejlepší formě, když má místo hlavy lebku a nemluví. Nad příběhem netřeba se pozastavovat, je to na hlavu posazenej chaos, obohacenej totálníma zásekama jako např. jakejsi černobílej ujetej videoklip s Cagem, jak mu z huby lítaj řetězy nebo co. A do toho hraje tvrdá muzika, yeaaah! Pak je tam nějakej pan Satan, ten ještě celkem šel, jeho poskok s kompostujícím účinkem na tom byl podstatně hůř a účes měl jak Angelina Jolie v 60 sekundách. Mimochodem, proč se mu nerozložil i volant, když řídil? Největší problém stejně je, že postavy jsou tu tak dementní, že nikoho nezajímá, co se jim stane. A jak to dopadne je všem fuk už od prvních deseti minut, protože za a) Cageovy ksichty zaručeně rozptýlí pracný soustředění a za b) byla by to sakra bomba, kdyby klouček na konci zkápnul a z Cage se stal čert, co píchá vidlema hříšníky do zadku. Kdyby to takhle vážně dopadlo, zasloužilo by to * navíc. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (20)

  • Natáčení probíhalo také v Rumunsku, konkrétně na Drákulově hradě v Sighişoaře. (darek kartac)
  • Ve filmu se objevují především auta značky Dacia, konkrétně modely Duster, Logan a Sandero. Dále se objeví vozy Porshe Cayenne a Škoda Octavia. (dandislav1991)

Související novinky

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (více)

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

15.12.2011

První recenze Ghost Rider: Spirit of Vengeance sice tvrdí, že je to ještě horší než jednička, ale scénáristicko-režisérská dvojice Mark Neveldine a Brian Taylor není z těch, které by zastavila… (více)

Ghost Rider vs. Dracula

Ghost Rider vs. Dracula

28.08.2010

Z natáčení v Bulharsku už je dávno vyhlášená noční můra hollywoodských herců i filmařů (napůl žertem si na něj stěžovali třeba Jean-Claude Van Damme či Bruce Campbell). Co je ale horší než natáčení v… (více)

Nicolas a Nicole jako akční manželé

Nicolas a Nicole jako akční manželé

17.06.2010

Kde jsou ty časy, kdy by tahle kombinace jmen zněla jako záruka prvotřídního filmu? V hlavních rolích Nicolas Cage a Nicole Kidman, režie Joel Schumacher. Všichni tři ale mají za sebou sérii větších… (více)

Reklama

Reklama