Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (329)

Dubro 

všechny recenze uživatele

Kupujem pivo v umelohmotnom balení v 1,5 litrovej fľaši. Ja viem, je to barbarské, ale cenovo výhodné. Nevýhodou tohto balenia je tá skutočnosť, že pokiaľ občan nevypije jeho obsah ihneď po otvorení a odloží si zbytok na druhý deň, hrozia problémy zažívacieho traktu a to problémy spojené minimálne s hnačkou ak nie priamo s úplavicou. Tento prípad sa zrejme stal aj pánovi menom Luc Besson a to v čase písania scenára k Okrsku dvojke. Viem si ho živo predstaviť, nepretržite lietajúceho ako odtrhnutý vagón od notebooku na toaletu a späť. Chudáčisko, v takom stave sa tvoriť nedá a ak sa aj čosi podarí, tak len demencia značného kalibru. Dúfam, že sa podobným situáciám v budúcnosti vyvaruje, alebo dá scenár naškriabať niekomu, kto na to má. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Trošičku slabší než jednička,ale přesto to byla pořádně nadupaná jízda.Dvojka mi připadala v mnoha chvílích svižnější než jednička,vše se ale vyrovnávalo horším příběhem.Leita s Damiánem jsem si docela oblíbil a jejich psí kusy mě nepřestávaly udivovat.Francouzi opět potvrdili,že v akčních filmech jsou na tom alespoň stejně dobře jako Američané.Také se mi v obou dílech líbilo to prostředí,které tomu dodávalo tu správnou atmosféru.Mohli by natočit trojku,ale zase si říkám,jestli by to bylo dobré.Hodnocení:70% ()

Reklama

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá rovnice, Kurýr + Doomsday + B13 = B13 Ultimatum. Je nutný pominout několik do nebe volajících stupidností, kterých by si všimnul snad i G. Bush (ůdajně IQ 90). Na začátek převlek za děvku, pak likvidace bomby pomocí "hrnce", jízda autem (Kurýr jak vyšitej). Srát na to, Belle by snad proskočil i krabičkou sirek a vyšplhal na cokoliv co stojí (i se hýbe) a Raffaelli by vymlátil přiznání i z pytle pšenice, už když nakopával řit Jet Limu bylo jasný že je to neskutečná mlátička a v B13 si to zopakoval a v B13-U to jednoznačně potvrdil. V tomhle druhu filmu je zapotřebí vypnout mozek a sledovat jen akci, logiku opravdu ne. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to o moc horší než první díl, spíše mi to přišlo hodně podobné, kdy se hraje na to, že zde není úplně špatný nápad a celkově zpracovaný scénář, nechybí zde humor, hlavně úvodní scéna je super, a samozřejmě je zde povedená a docela drsná akce. Ani tentokrát mě to ale nedovedlo opravdu nadchnout. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 4.12.2010, réžia slovenského znenia = ŠTEFAN MANDŽÁR+PREMIÉRA NA JOJ = 27.2.2015, réžia slovenského znenia = - Som fanúšik a vyznavač parkouru. Nemôžem ísť teda pod 4. Napriek tomu, že príbeh nie je o nič originálnejší než prvá časť, akcie sú na hranici dokonalosti. (6.4.2009) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Vojáci střežící brány do okrsku 13 byli vyzbrojeni útočnými puškami typu Heckler & Koch XM 8. (JohnSmith)
  • Ve scéně, kdy Damien (Cyril Raffaelli) bojuje v sídle drogových magnátů a urputně se snaží uchránit cenný umělecký obraz, padá během palby nepřátel obraz přední stranou na zem. Když jej však v dalším záběru Damien (Cyril Raffaelli) odkopne do místnosti s kokainem, je na zemi stranou zadní. (DivX)
  • Film sa natáčal v Paríži vo Francúzsku a Belehrade v Srbsku. (Laslo)

Reklama

Reklama