Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (329)

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Akcia z jednotky sa úplne vytratila. Leito vyšiel z formy a už len pobehuje a pozerá sa na Damiena ako sa bije s ostatnými. A sem tam hodí dáku hlášku. Damien s výzorom Vina Diesla sa moc nezmenil. Ale najviac sa zmenil Besson. Akcia nic moc a len same zbytocne keci. A vynechal tam Leitovu sestru a K2. A možno ani výber režiséra nebol šťastný. 2* za úvodnú sekvenciu Okrsku 13 a sem tam tú akciu. ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Ak som dal prvej časti ***** tak musím aj tejto. Asi nieje veľa užívateľov, ktorí dajú plný počet, ale v rámci takej akčnej podívanej to uspokojí na 100%. Ja osobne nemám nič, čo by som mohol tomuto filmu vytknúť. Akčné scény (všetky) sú krásne prehľadné, dynamické a rychlé. Nenašiel som žiadne hluché miesto alebo pauzu, kde by film stratil na obrátkach. Veľmi odporúčam všetkých, ktorí majú radi akčné filmy tohoto typu. 85% ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Ani když vykradeš námět Johna Carpentera a spojíš to s moderní akcí, střihem a filtry. Remake klasiky Johna Carpentera o útoku na 13. okrsek, ve francouzském a lucbessonovském podání (Luc psal scénář) si našel hodně odpůrců, ale mně se líbil z toho důvodu, že ctil pravidla žánru, měl nečekaný twist před koncem a celé to bylo natočené i slušně filmařsky a co se akce týče. (Ano, a milovníci parkourů si přišli hodně na své, nakolik už nejde o disciplínu pro koně, ale atleticky nadané mladíky.) Jenže tahle věc připomíná ze všeho nejvíc film Fantomas se zlobí, s moderní akcí na půl plynu a naprosto bez vtipu. Všichni jsou tam tak strašně cool, až je to neskutečně směšné samo o sobě. A co teprve pohádkový závěr, kde se spojí gangy Asiatů, skinheadů, Afroameričanů, cikánů (ve Francii a celé jižní Evropě nemají Romy, ale cikány, sorry), myslím tam byli ještě nějací Arabové - a všichni strašně spolupracují a mají se rádi... Přitom v okrsku 13 mají tyhle gangy svá ghetta, hranice, kam ti druzí nesmějí, ale najednou, když jde o blaho Francie a bezpečí prezidenta, jsou kamarádi až na půdu. Ano, všechny tyhle pitomosti, které by měly být podle tvůrců nejspíše angažovaným sociologickým sci-fi thrillerem z blízké budoucnosti (odehrává se v r. 2016), film totálně shazují. Hlavní dvojka pak může být jak chce cool, a hlavní Asiatka zabíjet copem přesily vojáků, celé to vyznívá jako nechtěná parodie. Ani jedna z postav se neusměje, všichni to berou tak strááášně vááážně, že z toho pak vzniká akorát tak nuda. Příběh se motá kolem toho, že vlivná skupina generálů chce okrsek 3 srovnat se zemí a nechat tam pro finančně spřátelenou firmu postavit nové a moderní skleněné mrakodrapy. Zástupci zde sídlících ghett proti tomu bojují, aby - POZOR NUTNÝ SPOILER!!! - v závěru stejně nechali svou čtvrť srovnat se zemí, jako že se tam postaví parky. Není to stupidní zakončení? V podstatě ani té akce zde není tolik - proskoky úzkými dveřmi jsme viděli už před dvaceti lety u Jackieho Chana, skoky po střechách dokonce u Belmonda, i když pod tím nezněl francouzský rap, a jízdu autem po chodbách úřadu v Denní hlídce. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neskutočná akčná jazda, ktorá prakticky využíva to, že filmy s parkourovými kúskami ešte stále nemajú v akčnom žánri veľké percentuálne zastúpenie a tak je stále na čo sa pozerať. Stačí schopných borcov, ktorí sú vo svojom obore jednotkami, schopnejšieho režiséra a kameramana, ktorí majú cit pre akciu a natočia súboje a akčné scény prehľadne a originálne. Toto všetko tento film spĺňa na jednotku a tak som si akciu mohol užiť dosýta. Impotentný dej som si uvedomoval len pokiaľ David Belle a Cyril Raffaelli nepredvádzali svoje ekvilibristické kúsky, našťastie tých miest nebolo až tak veľa, prevládala nepretržitá akcia, dobré hlášky a kvalitný soundtrack. 75%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od jedničky klade dvojka důraz i na dějh, na jehož úkor je ochuzena akce. A to je škoda, protože samotný příběh je v tomto případě neuvěřitelně naivní a závěrečné "united", jakkoliv lákavě vypadá, vyzní nakonec dost směšně. Ultimátum se v tomto případě přiblížilo k americkým béčkovým akčňárnám a to nemělo. Přesto si Bell a Raffaelli těch 60% zaslouží, protože co tihle dva dokážou je zkrátka nad moje chápání. Každopádně Raffaelliho nástup do auta si hodlám vyzkoušet. :D ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal v Paríži vo Francúzsku a Belehrade v Srbsku. (Laslo)
  • Natáčelo se 14 týdnů. (KucC)
  • Ve scéně, kdy Damien (Cyril Raffaelli) bojuje v sídle drogových magnátů a urputně se snaží uchránit cenný umělecký obraz, padá během palby nepřátel obraz přední stranou na zem. Když jej však v dalším záběru Damien (Cyril Raffaelli) odkopne do místnosti s kokainem, je na zemi stranou zadní. (DivX)

Reklama

Reklama