Reklama

Reklama

Skupina tanečníků, zpěváků, herců a dalších umělců se představuje během čtyř let na prestižní umělecké škole. Nachází tu šanci dosáhnout pomocí svého talentu a tvrdé dřiny slávy a úspěchu. Jejich životy však nejsou jen učením, ale také bouřlivým časem přátelství a lásek… Remake slavného filmu z 80. let. (oficiální text distributora)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (114)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný filmový a hudební zážitek :-) .Nebyla jsem z něj uplně paf ale taky mi na něm nic extra nevadilo. Podle mě dobrý oddychový remake.Dodala bych, že jak někteří uvádí, že se jedná v důsledku dnešní doby(HSM,Hannah Montana a podobné věci, které pokud mi dovolíte mluvit za většinu)o naprostou ptákovinu a s originálem to nemá nic společného kromě slávy, kterou zpěváci,tanečníci,herci a umělci získají tak si dovolím oponovat, jelikož většina lidí tady na ČSFD je věkové kategorie v průměru rozhodně vyšší než je 13 apod. takže jakéhokoliv podobenství s těmito rychlokvaškami považuji za nemožné a co se týče dnešní doby tak mi proboha ukažte na alespoň 3 miliony lidí v naší malé republice co by mělo vážný zájem o nějáké profesionální tanečníky(tím zrovna nemyslím ty trapáky za zpěvačkami typu Ivety Bartošové)nebo snad o umělce? To je podle mě spíše výdobytek starší populace a já se k ní s dovolením řadím a přesto nemám špatné předsudky ovlivněné sledováním tv nova nebo čtením bravíček a podobných blbostí a tento film se mi jednoduše líbil. ()

DellEthing 

všechny recenze uživatele

Původní film z roku 1980 ukazuje zajímavý náhled do života tehdejší mládeže. Zatímco tato předělávka, ta se jen veze na úspěchu muzikálů ze středních. Můžete si pustit na dvě hodiny MTV a výsledek bude asi stejně zábavný jako tento počin. I cílové divácké skupině (asi 13-16 let?) bych raději doporučil první verzi. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $22,455,510Tržby Celosvetovo $77,956,957Tržby za predaj DVD v USA $5,444,474 //počet predaných kusov 349,809║ dejovo dosť rozpačité, chceli to pojať v moc širokom uhle s viacerými príbehmi zúčastnených študentov ale moc to nevyšlo, na každom bol vykreslený len nekorektný kúsok ktorý nemal pre dej tú správnu rezonanciu, tanečky, spev ušiel /45%/ ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Originální FAME jsem neviděl, ale remake mne moc nebavil. Iritující písně a průměrně zahrané postavy kazí relativně nestranný koncept, věnující se skupině postav, aniž by té či oné bylo nadržované (nebo to jsem alespoň vytušil jako prvotní záměr). V konečném účtování se, i přes úpornou snahu vyhnout se klišoidním smyčkám, stala celá skladba kumulantem plným klišé a to (společně s neschopností režiséra uhlídat mládežnický afekt a přehrávání) vidím jako zásadní prohru tvůrců. I ta závěrečná koláž vystoupení je nudná stejně jednoznačným způsobem, jako celý film. ...pořád ale lepší, než sterilita MUZIKÁLŮ ZE STŘEDNÍ, to uznávám. II Scénář: Allison Burnett (na základě stejnojmenného filmu z roku 1980 / scénář: Christopher Gore). Hudba: Mark Isham. 40% ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Z původní "Fame" zbyl pouze děj, který popravdě sám o sobě je v podstatě o ničem. Jenže ten 30 let starý film tomu "o ničem" dodal emoce, šel až na dřeň, nebál se zapojit kontroverzní témata a problémy, postavy měly duši, byly každá úplně jiná, propracovaná... V novém "Fame" je jedna postava jako druhá, hezká, líbivá, největším problémem je tady despotický otec toužící po dcerce - koncertní pianistce. Není z toho filmu vidět, jak ty děti ohromně dřou, aby se staly dobrými, lepšími, nejlepšími, vidíme jen to, jak jim to všem jde a přidání hiphopu to vážně nezachrání. Naprosto zbytečný film. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

  • Během scény v metru si Jenny (Kay Panabaker) sedá ke sloupu na kterém je jízdní řád. V dalším záběru z boku už sedí o sloup dál. (Domaneni)

Reklama

Reklama