Reklama

Reklama

Skupina tanečníků, zpěváků, herců a dalších umělců se představuje během čtyř let na prestižní umělecké škole. Nachází tu šanci dosáhnout pomocí svého talentu a tvrdé dřiny slávy a úspěchu. Jejich životy však nejsou jen učením, ale také bouřlivým časem přátelství a lásek… Remake slavného filmu z 80. let. (oficiální text distributora)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (114)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $22,455,510Tržby Celosvetovo $77,956,957Tržby za predaj DVD v USA $5,444,474 //počet predaných kusov 349,809║ dejovo dosť rozpačité, chceli to pojať v moc širokom uhle s viacerými príbehmi zúčastnených študentov ale moc to nevyšlo, na každom bol vykreslený len nekorektný kúsok ktorý nemal pre dej tú správnu rezonanciu, tanečky, spev ušiel /45%/ ()

iamek odpad!

všechny recenze uživatele

Až se mě někdo zeptá co si představuju pod pojmem filmové peklo tak mu odpovím jednoznačně : Fame - Cesta za slávou. Několik spolužáku se vidí poprvé v životě, ale pak příjdou do školní jídelny a každý začně válet an svůj nástroj a jak vše krásně do sebe zapadá co ? Tenhle styl filmů nechci už nikdy v životě vidět. Jasný odpad bez debat. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Z původní "Fame" zbyl pouze děj, který popravdě sám o sobě je v podstatě o ničem. Jenže ten 30 let starý film tomu "o ničem" dodal emoce, šel až na dřeň, nebál se zapojit kontroverzní témata a problémy, postavy měly duši, byly každá úplně jiná, propracovaná... V novém "Fame" je jedna postava jako druhá, hezká, líbivá, největším problémem je tady despotický otec toužící po dcerce - koncertní pianistce. Není z toho filmu vidět, jak ty děti ohromně dřou, aby se staly dobrými, lepšími, nejlepšími, vidíme jen to, jak jim to všem jde a přidání hiphopu to vážně nezachrání. Naprosto zbytečný film. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Původní film neznám, remake je ale celkem povedeným, hudebně laděným filmem ze střední, kam všechny ty písně zapadají mnohem přirozeněji než do takového High School Musical. A který je i po vizuální stránce velmi sympatický, takže jako celek utíká velmi rychle. Tolik k pozitivům, jsou tu totiž ještě obrovské "ale". Narvat osudy asi deseti postav do příběhu, který se odehrává během čtyř let, není zrovna nejchytřejší. Než jsem se stačila zorientovat v postavách, dějová linka už se přenesla do druháku, a když v posledním ročníku všichni školu opouštěli, měla jsem pocit, že jsem si z filmu neodnesla prakticky vůbec nic. Postavy jsou totiž docela běžné, některé talentované více a některé méně, v souhrnu však všichni působí dojmem kluka odvedle z běžné čtvrti americké nižší střední třídy. Což vás na jednu stranu nutí se všemi sympatizovat, na tu druhou to ale znamená, že nikdo není skutečně vyhrocený; a pokud náhodou je, v minimálním prostoru, který mu dovolí maximálně jednu osobní scénu za školní rok, se to divák nikdy nedozví. (Kdyby se film více věnoval konfliktu mezi mladou pianistkou a jejím otcem, případně se také více zaměřil na příběh tanečníka a ukázal, co pro něj balet znamená, na škodu by to rozhodně nebylo.) Kolem a kolem z Fame tak vychází možná nejsympatičtější americký hudební film točící se kolem teenagerů za posledních několik let, i kdyby už jen tím, že postavy nevypadají jako vystřižené z titulních stran časopisů, mají větší dávku talentu a jejich život nenabízí jen příjemné chvilky. Více oné dřiny, kterou paní ředitelka v úvodu slibovala a která by mi asi jednotlivé postavy zaryla více pod kůži, by ale na škodu vůbec nebylo. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela nuda. Originál jsem sice neviděl, takže nemůžu porovnávat. Na filmu je ale dost vidět, že se chce svézt na vlně moderních teen hudebních filmů. A moc se mu to nedaří. Scénář je totiž až moc povrchní a celý čas sledujeme pouze prožité 4 roky 10(!!) hrdinů. Problémy některých jsou zde navíc prakticky jenom načrtnuty nebo nejsou moc dobře dořešeny. Navíc se v několika obměnách opakují. Ani ta hudební a taneční složka mě až na dvě vyjímky příliš nezaujala. To už i ty choreografie s Let´s dance měli lepší choreografii a větší šmrnc. Abych ale jenom nekritizoval, tak obsazení bylo docela fajn, zvláště roztomilá Kay Panabaker. Jinak ale nic extra, kvůli čemu by se mi chtělo tančit či zpívat.50% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

  • Během scény v metru si Jenny (Kay Panabaker) sedá ke sloupu na kterém je jízdní řád. V dalším záběru z boku už sedí o sloup dál. (Domaneni)

Reklama

Reklama