Reklama

Reklama

Skupina tanečníků, zpěváků, herců a dalších umělců se představuje během čtyř let na prestižní umělecké škole. Nachází tu šanci dosáhnout pomocí svého talentu a tvrdé dřiny slávy a úspěchu. Jejich životy však nejsou jen učením, ale také bouřlivým časem přátelství a lásek… Remake slavného filmu z 80. let. (oficiální text distributora)

Recenze (114)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Z původní "Fame" zbyl pouze děj, který popravdě sám o sobě je v podstatě o ničem. Jenže ten 30 let starý film tomu "o ničem" dodal emoce, šel až na dřeň, nebál se zapojit kontroverzní témata a problémy, postavy měly duši, byly každá úplně jiná, propracovaná... V novém "Fame" je jedna postava jako druhá, hezká, líbivá, největším problémem je tady despotický otec toužící po dcerce - koncertní pianistce. Není z toho filmu vidět, jak ty děti ohromně dřou, aby se staly dobrými, lepšími, nejlepšími, vidíme jen to, jak jim to všem jde a přidání hiphopu to vážně nezachrání. Naprosto zbytečný film. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $22,455,510Tržby Celosvetovo $77,956,957Tržby za predaj DVD v USA $5,444,474 //počet predaných kusov 349,809║ dejovo dosť rozpačité, chceli to pojať v moc širokom uhle s viacerými príbehmi zúčastnených študentov ale moc to nevyšlo, na každom bol vykreslený len nekorektný kúsok ktorý nemal pre dej tú správnu rezonanciu, tanečky, spev ušiel /45%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé tři hvězdy, ale na dvě nemůžu už kvůli parádnímu výstupu s učitelkou a hodně solidním tanečním scénám. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Isham: 1. Welcome to P.A. - Raney Shockne ,2. Fame - Naturi Naughton ,3. Big Things - Anjulie ,4. Ordinary People - Asher Book ,5. This Is My Life - Hopsin/Ak'sent/Tynisha Keli/Donte Winston ,6. Out Here On My Own - Naturi Naughton ,7. Street Hustlin' - Raney Shockne/Stella Moon ,8. You'll Find a Way - Santigold ,9. Can't Hide From Love - Naturi Naughton/Collins Pennie ,10. Black & Gold - Sam Sparro ,11. Back To Back - Collins Pennie/Ashleigh Haney ,12. I Put a Spell On You - Raney Shockne/Eddie Wakes ,13. Get on the Floor - Naturi Naughton/Collins Pennie ,14. Try - Asher Book ,15. You Took Advantage of Me - Megan Mullally ,16. Too Many Women - Rachael Sage ,17. Someone To Watch Over Me - Asher Book ,18. You Made Me Love You - Raney Shockne/Oren Waters ,19. Hold Your Dream - Naturi Naughton/Asher Book/Kay Panabaker , ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Stručné vysvětlení, proč postavy a drama v remaku nesahají původnímu filmu ani po puchýře po piškotech: Fame měla homosexualitu, chudobu, pochyby o vlastních schopnostech, bezdomovectví, negramotnost - remake se zmůže jen na nechápající rodiče, kteří se na promočním představení dojetím rozpláčou. Fame pracovala s vyhraněnými charakterovými typy, v remaku se jde cestou nejmenšího společného jmenovatele, aby se divák mohl ztotožnit s každou slizce líbivou postavou, což ovšem má za následek to, že postavy splývají do jedné šmouhy. Fame spoléhala na neotřelost a detaily, remake zase na stokrát omletý patos a klišé. Ve Fame byla volba následovat náročný sen vyvážena nelidskou dřinou, nejistou budoucností a ztrátou iluzí, v remaku nemusí nikdo obětovat vůbec nic, páč k dosažení hvězdného statusu stačí spoléhat na talent. A především, ve Fame šlo o umění, v remaku jde právě a jen o tu snadno nabytou slávu. Když se ovšem smířím s tím, že nejvyšší ambicí tanečníků je očividně být v doprovodu ke koncertům Justina Timberlakea, že laciný namachrovaný rap je synonymem pro moderní hudbu a že publikum původního filmu bylo vyměněno za děti obdivující HSM, pak se nejedná o sračku, na kterou by se při troše dobré vůle a zavřeném kuřím oku nedalo dívat. PS: ať si jsem za primitiva, ale cover titulní skladby v podání Naturi Naughton, ač obohacen o trendové melismatické vycpávky (hnusu tohohle vokalického blití se může vyrovnat snad jen jódlování a každá zpěvačka, která to dělá, by měla být umlácena kladivem), má o dost víc energie než originál od Irene Cary. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Originál jsem jak bývá mým zvykem neviděla, takže nemůžu srovnávat. Proto je pro mě tento remake další z řady hudebních tancovaček překypující puberťákama, kteří si chtějí splnit svůj sen a získat slávu.. Ničím neohromí a mě osobně ani ničím neurazí.. I když je děj předvídatelný, pokud se tomu tedy dá říkat děj? Herci jsou spíše neherci, ale copak je to v podobných filmech na škodu? Já jsem stejně půlku filmu přemýšlela, zda ten černoch má rty udělaný od stejného chirurga jako Angelina Jolie, nebo ho tak obdařila příroda :o) No chci prostě jen říct, že když se na film kouknete, neutrpíte žádné fyzické či psychické následky, jen si odpočinete.. a to snad neškodí :o) ()

Psema 

všechny recenze uživatele

High School Musical pro ty, kteří rádi o trochu méně cukru a mnohem více talentu v typickém příběhu o americkém snu, krásných lidech a zlomených srdcích na několik způsobů. Je to povrchní, scénáři by prospěla razantní čistka od postav (deset je příliš mnoho) a klišé (problémy s rodiči zase příliš málo), ale solidní forma, slušní herci (kouzelná Kay Panabaker!) a výtečná tanečně-hudební čísla dělají divy. Proto trochu provinilých 7/10. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Áno, áááno,... hmm. Sám neviem prečo tomu nedám za 5... Je tam úplne všetko, čo má byť. Možno až príliž - tým pádom nikto nemal šancu prirásť z postáv k srdcu, nemali na to priestor. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Původní film neznám, remake je ale celkem povedeným, hudebně laděným filmem ze střední, kam všechny ty písně zapadají mnohem přirozeněji než do takového High School Musical. A který je i po vizuální stránce velmi sympatický, takže jako celek utíká velmi rychle. Tolik k pozitivům, jsou tu totiž ještě obrovské "ale". Narvat osudy asi deseti postav do příběhu, který se odehrává během čtyř let, není zrovna nejchytřejší. Než jsem se stačila zorientovat v postavách, dějová linka už se přenesla do druháku, a když v posledním ročníku všichni školu opouštěli, měla jsem pocit, že jsem si z filmu neodnesla prakticky vůbec nic. Postavy jsou totiž docela běžné, některé talentované více a některé méně, v souhrnu však všichni působí dojmem kluka odvedle z běžné čtvrti americké nižší střední třídy. Což vás na jednu stranu nutí se všemi sympatizovat, na tu druhou to ale znamená, že nikdo není skutečně vyhrocený; a pokud náhodou je, v minimálním prostoru, který mu dovolí maximálně jednu osobní scénu za školní rok, se to divák nikdy nedozví. (Kdyby se film více věnoval konfliktu mezi mladou pianistkou a jejím otcem, případně se také více zaměřil na příběh tanečníka a ukázal, co pro něj balet znamená, na škodu by to rozhodně nebylo.) Kolem a kolem z Fame tak vychází možná nejsympatičtější americký hudební film točící se kolem teenagerů za posledních několik let, i kdyby už jen tím, že postavy nevypadají jako vystřižené z titulních stran časopisů, mají větší dávku talentu a jejich život nenabízí jen příjemné chvilky. Více oné dřiny, kterou paní ředitelka v úvodu slibovala a která by mi asi jednotlivé postavy zaryla více pod kůži, by ale na škodu vůbec nebylo. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela nuda. Originál jsem sice neviděl, takže nemůžu porovnávat. Na filmu je ale dost vidět, že se chce svézt na vlně moderních teen hudebních filmů. A moc se mu to nedaří. Scénář je totiž až moc povrchní a celý čas sledujeme pouze prožité 4 roky 10(!!) hrdinů. Problémy některých jsou zde navíc prakticky jenom načrtnuty nebo nejsou moc dobře dořešeny. Navíc se v několika obměnách opakují. Ani ta hudební a taneční složka mě až na dvě vyjímky příliš nezaujala. To už i ty choreografie s Let´s dance měli lepší choreografii a větší šmrnc. Abych ale jenom nekritizoval, tak obsazení bylo docela fajn, zvláště roztomilá Kay Panabaker. Jinak ale nic extra, kvůli čemu by se mi chtělo tančit či zpívat.50% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Je libo filmovou hádanku? "Tak slibně to začalo, tak hloupě to pokračovalo, a tak tuctově to skončilo. Co je to?" Jistě, Fame... Náskok před Muzikálem ze střední si sice udržel, ale bohužel ne tak velký, v jaký jsem doufal. Škoda. Těšil jsem se, jak zde rozepíši klady, ze kterých jsem potěšen, namísto toho si můžu jen povzdechnout; co jsem vlastně čekal? ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to moc nebavilo a chtěla jsem tomu dát 2*, ale ke konci mě to docela i chytlo. Mám prostě pro tyhle filmy slabost, protože tohle je i můj sen, a vždycky jsem chtěla na školu tohohle typu chodit. Nicméně film jako celek mě docela zklamal, nakonec tomu ale dám 3*, i když nevím jestli bych se na to podívala podruhý. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 3/10 Hudba 5/10 Choreografie 4/10/// +Kay Panabaker a další zajímavé mladé tvářičky , jedno nebo dvě zajímavá čísla (to předposlední a to závěrečné) -nuda, docela otrava se na to dívat, nevýrazné zaměření na postavy, skoro se o nich nic nedozvím, jako by tvůrcům šlo o celek a ne o jednotlivé osoby/// Ať mi určitě nikdo netvrdí, že jsem další z těch co hudební filmy strhává. Právě naopak, já jim fandím, líbí se mi, baví mě a nemám problém na ně zajít do kina. U tohoto filmu jsem to naštěstí neudělal a jsem rád, protože i v kině bych se asi velice nudil. Nevím o co tvůrcům přesně šlo. Je tu vše, je toho tu hodně, ale tak nějak vám nikdo neřekne na co se máte soustředit. Snad na postavy? O nichž se nic moc nedozvíte, jedna holka s rodiči, jeden vztah a to je asi tak vše. Ostatní postavy mě nezajímají. Neplést s herci. Ti hrají, zpívají a tancují dobře a řekl bych že casting se povedl. Při natáčení určitě byla spousta legrace. Zhruba v druhé půli filmu se to zvrhne více v drama a film vám nabídne jaké to je, když je někdo trošku víc slavný, když si jde za svým cílem a když ho třebas i někdo podvede. Prostě ve filmu je toho hodně, ale bohužel se to ke mě nějak nedostalo a nechalo mě to chladným. Proto hodnotím jak hodnotím./// Celkem 44%/// ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Neviděla jsem původní Fame, ale musím uznat, že něco na tom, co tady napsal kiddo, asi bude. Přece jen, postavy se při své cestě za slávou nesetkaly s nijak většími problémy, než jsou běžné pro jakéhokoliv jiného člověka. Zrádci v byznysu? Běžná věc. Nesouhlas rodičů? Taktéž běžná věc. Krom toho, zdá se mi, že rodiče, kteří dítě nepodpoří, i když vidí, že má talent, jsou už v dnešní době trochu pasé. Fame je tak spíše jen zábavnou podívanou, plnou tanečních čísel a pěveckých výkonů... Ale proč vlastně ne? Nic víc jsem od toho taky nečekala, když jsem šla do kina. A proto jsem nakonec úplně spokojená - Ať žije umění! Nebo lépe řečeno "umění v umění", jelikož samotné filmové umění u tohoto snímku za moc nestálo. Ale onen tanec a zpěv mě dostaly. Zkrátka radost pro oči a sluch. Čisté čtyři hvězdy. ~(4,0)~ ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný šablonovitý hudební snímek. 3 hvězdičky za trošku jiné pojetí a hudbu a perfektní taneční výkony, kvůli kterým si vlastně filmy jako tento pouštím.. ;) ()

iamek odpad!

všechny recenze uživatele

Až se mě někdo zeptá co si představuju pod pojmem filmové peklo tak mu odpovím jednoznačně : Fame - Cesta za slávou. Několik spolužáku se vidí poprvé v životě, ale pak příjdou do školní jídelny a každý začně válet an svůj nástroj a jak vše krásně do sebe zapadá co ? Tenhle styl filmů nechci už nikdy v životě vidět. Jasný odpad bez debat. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Celkově mi to přišlo jako mix Nikdy to nevzdávej a Muzikálů ze střední, ale bylo to lepší než tyto filmy dohromady. Původní film jsem neviděl, takže nevím jak byla laťka vysoko, a proto tu nemůžu odsuzovat tento nový remake, který tu nesklidil zrovna valné ovace. Mně se to v rámci možností celkem líbilo. Byla tu směs naprosto neznámých herců a hereckých veteránů a vše to bylo v rovnováze. Soundtrack byl skvělý a neoposlouchaný a netrhal mi nějak uši, jak to bývá u současných muzikálů pro teenagery. Samozřejmě je to klišé jako bič, ve kterém vidíme stejné situace jako v mnoha jiných amerických filmech, ale pro mě to byl příjemný a průměrný snímek s úžasnou vizuální a zvukovou stránkou. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Hele, nejsi už nadraná ??" - "Já nevím !! Nikdy jsem se ještě neopila.. " ;) Přes ten zdánlivě odlehčený tón, převážně vyjádřený několika slušnými hláškami a vtípky, platí tenhle remake za nesmírně povrchní a zploštělý slepenec, který svým nulovým poselstvím svému předobrazu nesahá ani po prdel, když o nějaké dřině, problémech či hlubších emocích pouze mluví, aniž by je divákovi nabídl, ba co víc, dočkáte se jich vlastně pouze v textu obsahu, a tak už se jen celou stopáž nestačíte divit, jak vylhaná tahle lákačka z bookletu vlastně byla.. Tohle jednoduše žánrově až bizarně rozkročený scénárista Allison Burnett hrubě nezvládl, byť z jiného úhlu pohledu vlastně tenhle snímek obsahově dost koresponduje se silou době a cílovce poplatnému remaku i s názvem, když je dnes především právě teenagery ona sláva, jakkoliv ta vlastně odjakživa platila za něco velmi pomíjivého, chápána pouze jako pár minut videa či několik tisíc lajků.. A pokud pak taková sláva pro někoho znamená vlastně i životní cíl či jeho jedinou náplň, není zde moc o čem dále mluvit.. Nakonec však přes jeho naivitu, hloupost i vyprázdněnost Fame velmi příjemně odsejpá, i dík Ishamovu povedenému soundtracku, obsahuje dvě hodně silné pasáže a navíc se rozhodně také zdá, že z režiséra Kevina Tancharoena roste celkem slušný řemeslník.. ()

Reklama

Reklama