Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá modrá stvoření, která žijí šťastně ve své šmoulí vesnici, ohrožuje  nepřítel - čaroděj Gargamel se svým kocourem Azraelem (tato dvojice nápadně připomíná biologa Jaroslava Flegra s jeho Micíkem). Když se snaží čelit jeho útoku, unikne šestice Šmoulů - Taťka Šmoula, Šmoulinka, Mrzout, Nešika, Koumák a Směloun - časoprostorovým portálem a octne se v New Yorku. Tady se po krátkém bloudění dostane do bytu novopečeného viceprezidenta pro marketing kosmetické společnosti Anjelou Patricka a jeho těhotné manželky Grace. Patrick má spoustu starostí se svou zaměstnavatelkou Odile, která neví, co chce, ale požaduje, aby to dostala, ale Grace zaujme k modrým pišišvorům od začátku kladný postoj. Gargamel, který touží získat ze Šmoulů jejich magickou modř, je ovšem pronásleduje i v New Yorku, kde démonicky na nejrůznějších místech vystupuje z kouře, a získá si dokonce přízeň Odile, když nečekaně omladí její matku. Gargamel zajme Taťku Šmoulu a na ostatních Šmoulech je, aby ho osvobodili... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (562)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mně se na Šmouly nechce házet špína. Jako malej jsem je měl docela rád. Takže i z toho důvodu jsem na zfilmovanou podobu byl docela zvědavej. A musím říct, že mi nevadila. Dětem podle mě udělá velkou radost, dospělej si u ní alespoň odpočine. Co víc chtít? Mimochodem, taky jste přemýšleli nad tím, jak to Šmoulinka musí mít v tý partě sakra těžký? No co, hlavně když umí vařit makarony a ví, kdy má být řádně voda osolena.... ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Filmové oprášenie malých modrých potvoriek je pre mňa predovšetkým nostalgickým zážitkom, zvlášť s dabingom. Jasné, že ich dobrodružstvá nie sú žiadnym adrenalínom, ale stále sú rovnako roztomilí, stále sa zmestia do ľudskej dlane a sú strašne oldschool. 3D je samozrejme absolutne zbytočné a 102 minút akurát tak stačí na návrat do detských čias. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Šmoulácká nostalgie jistě přepadne každého při sledování tohoto vyšmouleného šmoulózního dobrodružství. Mě nevyjímaje. Ale nadšení jsem samozřejmě tušil že se nedostaví, vždyť mě není přece 8 let. Film pochopitelně cílí na úplně jiný okruh diváků a je to tak správně. Těžko natočit film pro každého. Moc nerad bych filmu ubližoval a tak se omezím snad jen na konstatování že Neil Patrick Harris je příšerný a scény s ním pro mě byly vyloženě utrpením. Chválím naopak Gargamela, který se neustále noří z mlhy a dělá to vskutku efektivně. Druhý díl? Ale proč by ne. Jen ať to ti Američani zkusí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Netuším, jak bych výsledek vnímal být mi deset let. Ostatně někdo na seriálu vyrostl, jiný hopsal u pološílených šmoulích songů, další modré špunty skoro nezná. Trikové stránce asi moc vytknout nelze, živí herci naopak docela děsí a přidanou hodnotu hledat nemůžeme. Ale beru, že nejedna rodinka se nad padajícím popcornem a ulepenou Colou dokonale bavila. Nekritizuju a rozhodně ani nezávidím. ()

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení! Ano, film je určen spíše menšímu publiku, ale to neznamená, že se u něj i starší nemůžou dobře bavit. Nechybí vtip, zápletka ani happy-ending. Místy až "trapným" scénkám jsem se nasmála až až. Sice seriál nic nepředčí, ale oproti němu animovaní šmoulové jsou taak roztomilí. Ani můj oblíbenec šmoula Fešák nechyběl. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Většina šmoulů jsou známé tváře z dřívějších zpracování. Panikář, Šílenec a Nebojsa jsou však postavy zcela nové. (Holusacek)
  • Muž, který "ubytuje" Šmouly, se jmenuje Patrick, tedy stejně jako jeho dabér Neil Patrick Harris. (cze.Oi)

Související novinky

Kdo namluví nové Šmouly?

Kdo namluví nové Šmouly?

15.06.2015

Celovečerní návrat Šmoulů vydělal před čtyřmi lety přes půl miliardy dolarů. Pokračování ale nedalo ani 350 milionů, takže se v Sony rozhodli celou sérii restartovat. Modří nezbedové se vrátí do kin… (více)

Ježek Soník běží na velké plátno

Ježek Soník běží na velké plátno

11.06.2014

Že neznáte nejrychlejšího ježka na světě? Tak to jste zřejmě nevyrůstali na videohrách od Segy. Sonic the Hedgehog (u nás jako ježek Soník) je legendární protagonista roztodivných hopsaček, především… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Reklama

Reklama