Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá modrá stvoření, která žijí šťastně ve své šmoulí vesnici, ohrožuje  nepřítel - čaroděj Gargamel se svým kocourem Azraelem (tato dvojice nápadně připomíná biologa Jaroslava Flegra s jeho Micíkem). Když se snaží čelit jeho útoku, unikne šestice Šmoulů - Taťka Šmoula, Šmoulinka, Mrzout, Nešika, Koumák a Směloun - časoprostorovým portálem a octne se v New Yorku. Tady se po krátkém bloudění dostane do bytu novopečeného viceprezidenta pro marketing kosmetické společnosti Anjelou Patricka a jeho těhotné manželky Grace. Patrick má spoustu starostí se svou zaměstnavatelkou Odile, která neví, co chce, ale požaduje, aby to dostala, ale Grace zaujme k modrým pišišvorům od začátku kladný postoj. Gargamel, který touží získat ze Šmoulů jejich magickou modř, je ovšem pronásleduje i v New Yorku, kde démonicky na nejrůznějších místech vystupuje z kouře, a získá si dokonce přízeň Odile, když nečekaně omladí její matku. Gargamel zajme Taťku Šmoulu a na ostatních Šmoulech je, aby ho osvobodili... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (562)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Novodobé zpracování šmoulu neurazí a jako vzpomínka na dětství to působí dobře,ale co to v mých očích snižuje je Gargamel,který se mi nějak moc nelíbil a pak některé herecké výkony ,které spíš působí až trapně a přehrávaně a nemění to nic na tom,že je to jenom jakoby film pro děti,zastávám názor,že i ten má nějak vypadat.Takže za mě celkově 65 % a tři hvězdy. ()

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení! Ano, film je určen spíše menšímu publiku, ale to neznamená, že se u něj i starší nemůžou dobře bavit. Nechybí vtip, zápletka ani happy-ending. Místy až "trapným" scénkám jsem se nasmála až až. Sice seriál nic nepředčí, ale oproti němu animovaní šmoulové jsou taak roztomilí. Ani můj oblíbenec šmoula Fešák nechyběl. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

No tak tohle teda bylo zklamání největšího kalibru, nečekala jsem, že by to byla nějáká bomba, ale Šmouly mám docela ráda a Neil je můj oblíbenec, tak jsem si řekla, proč ne. A nudila jsem se už téměř od začátku, ten film je snad točený pro dvou leté děti (a ani ty to, podle reakcí v sále, moc nebavilo), nejdřív říct co udělají, pak teprve to udělat. No hrůza. Neil byl úžasnej (Guitare hero - nejlepší scéna), ale jinak se mi to teda nelíbilo, zasmála jsem se asi dvakrát (Gargamel vycházející z páry byl boží, ale jednou stačílo) a kyčel a "Díky, že jsi nás nám dovolila zůstat ve své houbě.""Patrik by chtěl větší houbu", ale zbytek vtipů byl dost trapný a ještě do toho ta jejich příšerně otravná písnička. A k tomu ještě scény jako vykradené z posledního Pottera, no nikdy více. Za Neila si neodpustim hvězdičku navíc. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Tento krát prišla rada na dobre známy animák z môjho detstva o malých, šikovných, modrých postavičiek a zlovestného čarodejníka, ktorý by ich najradšej videl vo svojom kotlíku. Pamätám na Šmoulo mániu, ktorá vtedy prepukla, keď sa predávali nálepky vo forme abecedy a pri každom písmenku bol modrý šmoula. Vdýchnutie života kreslením postavám ma príjemne prekvapilo ako aj dobrodružstvo, ktoré vyšmoulili, ale predsa táto rozprávka je určená a vhodná pre deti predškolského veku a ja k ním už dávno nepatrím takže preto 40%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Netuším, jak bych výsledek vnímal být mi deset let. Ostatně někdo na seriálu vyrostl, jiný hopsal u pološílených šmoulích songů, další modré špunty skoro nezná. Trikové stránce asi moc vytknout nelze, živí herci naopak docela děsí a přidanou hodnotu hledat nemůžeme. Ale beru, že nejedna rodinka se nad padajícím popcornem a ulepenou Colou dokonale bavila. Nekritizuju a rozhodně ani nezávidím. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Šmoulinka, kterou namluvila Katy Perry, v originále řekne: „I kissed a Smurf and I liked it.“ Je to reference na píseň Katy Perry „I Kissed a Girl“. (Vitox)
  • Na záverečných fotkách sú Šmolkovia odfotený ako stavajú mrakodrap. Je to odkaz na slávnu fotografiu Charlesa C. Ebbetsa, ktorý zachytil obed robotníkov na vrchole rozostavaného mrakodrapu RCA Building. Podľa niektorých zdrojov je na fotke aj Slovák Gusti Popovič. (SeanBean)
  • V roce 2002, po pěti letech jednání, koupil Jordan Kerner práva k natočení filmu a film byl ve vývoji ve společnostech Paramount Pictures a Nickelodeon Movie. V roce 2008 koupily filmová práva společnosti Columbia Pictures a Sony Pictures Animation. Natáčení začalo v březnu 2010 v New Yorku. (Danny F.)

Související novinky

Kdo namluví nové Šmouly?

Kdo namluví nové Šmouly?

15.06.2015

Celovečerní návrat Šmoulů vydělal před čtyřmi lety přes půl miliardy dolarů. Pokračování ale nedalo ani 350 milionů, takže se v Sony rozhodli celou sérii restartovat. Modří nezbedové se vrátí do kin… (více)

Ježek Soník běží na velké plátno

Ježek Soník běží na velké plátno

11.06.2014

Že neznáte nejrychlejšího ježka na světě? Tak to jste zřejmě nevyrůstali na videohrách od Segy. Sonic the Hedgehog (u nás jako ježek Soník) je legendární protagonista roztodivných hopsaček, především… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Reklama

Reklama