Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá modrá stvoření, která žijí šťastně ve své šmoulí vesnici, ohrožuje  nepřítel - čaroděj Gargamel se svým kocourem Azraelem (tato dvojice nápadně připomíná biologa Jaroslava Flegra s jeho Micíkem). Když se snaží čelit jeho útoku, unikne šestice Šmoulů - Taťka Šmoula, Šmoulinka, Mrzout, Nešika, Koumák a Směloun - časoprostorovým portálem a octne se v New Yorku. Tady se po krátkém bloudění dostane do bytu novopečeného viceprezidenta pro marketing kosmetické společnosti Anjelou Patricka a jeho těhotné manželky Grace. Patrick má spoustu starostí se svou zaměstnavatelkou Odile, která neví, co chce, ale požaduje, aby to dostala, ale Grace zaujme k modrým pišišvorům od začátku kladný postoj. Gargamel, který touží získat ze Šmoulů jejich magickou modř, je ovšem pronásleduje i v New Yorku, kde démonicky na nejrůznějších místech vystupuje z kouře, a získá si dokonce přízeň Odile, když nečekaně omladí její matku. Gargamel zajme Taťku Šmoulu a na ostatních Šmoulech je, aby ho osvobodili... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (562)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

No tak tohle teda bylo zklamání největšího kalibru, nečekala jsem, že by to byla nějáká bomba, ale Šmouly mám docela ráda a Neil je můj oblíbenec, tak jsem si řekla, proč ne. A nudila jsem se už téměř od začátku, ten film je snad točený pro dvou leté děti (a ani ty to, podle reakcí v sále, moc nebavilo), nejdřív říct co udělají, pak teprve to udělat. No hrůza. Neil byl úžasnej (Guitare hero - nejlepší scéna), ale jinak se mi to teda nelíbilo, zasmála jsem se asi dvakrát (Gargamel vycházející z páry byl boží, ale jednou stačílo) a kyčel a "Díky, že jsi nás nám dovolila zůstat ve své houbě.""Patrik by chtěl větší houbu", ale zbytek vtipů byl dost trapný a ještě do toho ta jejich příšerně otravná písnička. A k tomu ještě scény jako vykradené z posledního Pottera, no nikdy více. Za Neila si neodpustim hvězdičku navíc. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tak vám popíšu svůj dnešní den. Ráno mi zašmoulil budík a já šmoulnul z postele. Pak jsem si na sebe ušmoulil věci a šmoulil si to na autobusovou zastávku. Řidič mě odšmoulil do Hradce Králové a tam jsem šmoulil po městě. Ve stánku jsem si nechal ušmoulit párek v rohlíku. Pak jsem šmoulil sem a tam. Mezitím jsem si to odšmoulil do kina. Z kina jsem si pak šmoulil na vlak a vlakem šmoulil zpátky domů. Teď tady šmoulim na internetu a u toho šmoulim večeři. Ano, ano, poznali jste správně, Šmoula MMR byl dnes v kině na šmoulíkách =) ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Filmové oprášenie malých modrých potvoriek je pre mňa predovšetkým nostalgickým zážitkom, zvlášť s dabingom. Jasné, že ich dobrodružstvá nie sú žiadnym adrenalínom, ale stále sú rovnako roztomilí, stále sa zmestia do ľudskej dlane a sú strašne oldschool. 3D je samozrejme absolutne zbytočné a 102 minút akurát tak stačí na návrat do detských čias. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Takže sem odešli všichni jednorožci !!" ;) Těžko si vzpomenout na jeden jediný film primárně určený dětem, který by děti, až na to nenarozené, kterého se pro změnu děsí bezbarvý obr Neila Patricka Harrise, zobrazoval pouze jako rozmazlené krvelačné bestie, což prostě nelze neocenit, scénáristické duo Stem, Weiss mělo rozhodně pořádný koule, byť právě Šmoulové jednoznačně platí za jejich nejpovedenější projekt, do něhož se jim dokonce po vzoru Shreka podařilo propašovat i nejeden ryze dospělácký vtípek, a nutno říct, že většinu otázek, respektive odpovědí na ně, které si dříve narozený starých animovaných šmoulůznalý divák musel alespoň jednou nutně položit, zde prostě najdete, i ten kontrast dvou světů byl vlastně využit takřka naplno.. Jistě, snímek bezesporu platí za jednu velkou reklamu, byť ten nápad s bluray v rámci toho monstrproduct placementu mě nesmírně bavil, nicméně si právě z tohoto faktu dost cynicky i zdařile utahuje, a tak zamrzí jen ty lehce ochotnické výkony takřka většiny živých herců, snad vyjma fantastického Hanka Azarii, v roli Gargamela takřka k nepoznání, ten totiž patří k ozdobám šmoulího celovečeráku.. Stejně jako kocour Azrael, který v mimickém souboji složí snad i Ivu Janžurovou..;) Režisér Raja Gosnel tak nakonec docela překvapil, ačkoliv v závěru snímku očividně silně dochází nejen dech, ale i nápady, je tak vidět, že se učil u samotného Columbuse.. U Chrise Columbuse samozřejmě..;) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Toto nebyla reanimace ale znásilnění, při kterém byla soudnost knoukautována snahou vyždímat prachy ze všeho co producentům přijde pod ruku. Jako comics jsou Šmoulové klasika, jako kreslený seriál legenda, jako film průšvih. Nesmyslné a nedomyšlené zasazení do reálného světa plné kiksů ve vnitřní logice, dějová kostra plná klišé a k tomu 3D animace, která likviduje poslední zbytky šmoulovského kouzla. Zkázu pak dokonají protivné herecké projevy, mizerná interakce mezi herci a animovanými postavami, prázdné, místy až komicky křečovité dialogy. Pobavila snad jen Gargamelova posedlost vynořovat se z mlhy a to je na záchranu filmu poněkud málo. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Šmolkov v roku 1958 vytvoril belgický karikaturista Pierre Culliford známy ako "Peyo". Ten ich po prvý raz svetu predstavil na stránkach komiksového časopisu "Le Journal de Spirou". Príbehy malých modrých škriatkov, na ktorých striehne zlý černokňažník Gargamel so svojím kocúrom Azraelom, sa v 80. rokoch stali populárnym animovaným seriálom v produkcii spoločnosti Hanna-Barbera Productions. (marek.stone)
  • V roce 2002, po pěti letech jednání, koupil Jordan Kerner práva k natočení filmu a film byl ve vývoji ve společnostech Paramount Pictures a Nickelodeon Movie. V roce 2008 koupily filmová práva společnosti Columbia Pictures a Sony Pictures Animation. Natáčení začalo v březnu 2010 v New Yorku. (Danny F.)
  • Datum americké premiéry se změnilo celkem třikrát, nakonec Columbia Pictures zveřejnily konečné datum světové premiéry filmu na 29. července 2011. Původně se čekalo, že by film Šmoulové mohl výdělkem konkurovat filmu Kovbojové a vetřelci (2011), ale Šmoulové nakonec byli poraženi a vydělali “pouze” 35,6 milionů amerických dolarů, kdežto Kovbojové a vetřelci (2011) vydělali 36, 4 milionů amerických dolarů. Celosvětově film Šmoulové vydělal 550 milionů amerických dolarů. (Danny F.)

Související novinky

Kdo namluví nové Šmouly?

Kdo namluví nové Šmouly?

15.06.2015

Celovečerní návrat Šmoulů vydělal před čtyřmi lety přes půl miliardy dolarů. Pokračování ale nedalo ani 350 milionů, takže se v Sony rozhodli celou sérii restartovat. Modří nezbedové se vrátí do kin… (více)

Ježek Soník běží na velké plátno

Ježek Soník běží na velké plátno

11.06.2014

Že neznáte nejrychlejšího ježka na světě? Tak to jste zřejmě nevyrůstali na videohrách od Segy. Sonic the Hedgehog (u nás jako ježek Soník) je legendární protagonista roztodivných hopsaček, především… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Reklama

Reklama