Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá modrá stvoření, která žijí šťastně ve své šmoulí vesnici, ohrožuje  nepřítel - čaroděj Gargamel se svým kocourem Azraelem (tato dvojice nápadně připomíná biologa Jaroslava Flegra s jeho Micíkem). Když se snaží čelit jeho útoku, unikne šestice Šmoulů - Taťka Šmoula, Šmoulinka, Mrzout, Nešika, Koumák a Směloun - časoprostorovým portálem a octne se v New Yorku. Tady se po krátkém bloudění dostane do bytu novopečeného viceprezidenta pro marketing kosmetické společnosti Anjelou Patricka a jeho těhotné manželky Grace. Patrick má spoustu starostí se svou zaměstnavatelkou Odile, která neví, co chce, ale požaduje, aby to dostala, ale Grace zaujme k modrým pišišvorům od začátku kladný postoj. Gargamel, který touží získat ze Šmoulů jejich magickou modř, je ovšem pronásleduje i v New Yorku, kde démonicky na nejrůznějších místech vystupuje z kouře, a získá si dokonce přízeň Odile, když nečekaně omladí její matku. Gargamel zajme Taťku Šmoulu a na ostatních Šmoulech je, aby ho osvobodili... (TV Nova)

(více)

Recenze (562)

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi snesitelný a decentně zábavný dětský film, který dokonce reflektuje i nesmyslnost šmoulího světa a otravnost jejich existence. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mně se na Šmouly nechce házet špína. Jako malej jsem je měl docela rád. Takže i z toho důvodu jsem na zfilmovanou podobu byl docela zvědavej. A musím říct, že mi nevadila. Dětem podle mě udělá velkou radost, dospělej si u ní alespoň odpočine. Co víc chtít? Mimochodem, taky jste přemýšleli nad tím, jak to Šmoulinka musí mít v tý partě sakra těžký? No co, hlavně když umí vařit makarony a ví, kdy má být řádně voda osolena.... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $142,614,158Tržby Celosvetovo $563,749,323Tržby za predaj Blu-ray v USA $17,561,977 //počet predaných kusov 685,149Tržby za predaj DVD v USA $35,761,710 //počet predaných kusov 2,082,829║ Absolútne tuctová zaležitosť, bez lepších nápadov, nesúca sa v priemernosti, aj keď ako tak znesiteľnej, ale niektoré praštené vtípky si fakt mohli odpustiť. /50%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JEDNOU PŘIJDE ČAS, KDY VŠICHNI ŠMOULOVÉ POVSTANOU A POSTAVÍ SE ZA TO, CO JE DOBRÉ A MODRÉ. A TA CHVÍLE NASTALA DNES V NEW YORKU“....... /// Modrá síla je zpátky a já se ptám, co je tady novýho od těch mejch dětskejch let..... Gargamel (se svým drahým zapáchajícím přítelem Azraelem) furt prahne po modré esenci, aby se stal nejmocnějším čarodějem světa, taťka Šmoula rozmnožuje (číslo 99 je úctihodný!) a šmoulíci jezděj na skateboardu. ŠMOULÓZNÍ? Pro děti URČITĚ! (Věřím, že i pro ty, který nesledujou seriál). A když mi mladej říká - ,, to je jako v Toy Story, to je jako v .... – věřím mu. Mě zas ty groteskní nápady a vtipný (?) skeče připomínali jiný animáky. Ale to je v podstatě naprosto jedno. Nepředpokládám, že vezmete přítelkyni na večeři a pak na Šmouly (ukázat Šmoulu, že?). Když už jo, asi nebudete řvát nadšením a zřejmě zjistíte, že Barney nikdy velkej tvrďas nebude. (I kdyby mu k tomu hráli AC/DC). Ale třeba – jeden nikdy neví – to může bejt dobrá průprava na vyšmoulování! P.S.: Tohle je zábava fakt pro děcka, takže oni dají v pohodě 4* (já si chcu zachovat tvář...) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chtěl bych vidět vlásky Šmoulinky smíchaný s kočičími zvratky. 2.) Zjistím, že největším sympaťákem je Gargamel (Hank Azaria). Stejně jako v Krakonošovi Trautenberk. 3.) Thx za titule ,,bronek265“ a ,, iq.tiqe“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vubec ne tak priserny, jak jsem se bal. Sice jsme v zanru rodinny komedie, takze dojde na spoustu udobrovacich, poucovacich ci trapnejch scen, ale jako celek to proste docela odsejpa a sem tam se da i zasmat. Pribeh je naprosto dostacujici, Smoulove jsou v ramci moznosti docela fajn, i kdyz vypadaj jak uspinena plastelina. Co se tyce Harrise, ten je tu naprosto zbytecnej, kdyz potrebovali typka, kterej parkrat upadne, mohli sem dat klidne nejaky neznamy hovado. Co se tyce Gargamela, Azaria je v ty roly naprosto genialni, takovyho uchylnyho idiota s krivym xichtem a pajdavou chuzi jen tak neuvidite. Jasne, pitvori se na vsechny strany, ale je to proste takova drzka, ze se tomu nejde nesmat. Celkove tak snesitelna komedie s par peknejma narazkama na Smouly, ktery deti asi moc nepoberou. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ano, skutečně výrazně snesitelnější, než se čekalo. Na druhou stranu ale výrazně méně zábavně, než třeba Méďa Béďa, z něhož se po příšerných ohlasech vyklubala velmi roztomilá a zábavná záležitost. Šmoulové jsou relativně vkusní a sebe ironické fórky fungují, je jich ale pohříchu málo (nejzábavnější je paradoxně Gargamel). Ve výsledku tak film, který si na půl dělá srandu ze sebe a jemu podobných, ale přitom stále spadá do škatulky rodinných filmů o digitálních mrňouscích, kteří otravují život nějakému člověku, jsou povětšinou nesnesitelní a nakonec dojdou prozření na základě tradičních amerických hodnot. Neumím si představit, že by to někoho alespoň trochu soudného mohlo vyloženě naštvat, ale to jen podtrhuhuje jiný fakt a to, že Šmoulové jsou především absolutně zbyteční. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Jedna nostalgická hvězda za Šmouly, jedna vtipná za Neila a jedná rozkošná za Jaymu. Za obsah bohužel jedna velká a hlavně nudná nula. Zvláštní dík patří samozřejmě závěrečnému střetnutí, jdoucímu ve šlépějích superhrdinských finále, myšleno v tom nejhorším slova smyslu. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Takmer guilty pleassure. Skoro každý po oznámeni hranej adaptácie a prvých traileroch očakával fiasko ale výsledok je vlastne celkom milým prekvapením. Navzdory tomu, že ide film skôr pre deti, tak je výsledok viac než znesiteľný a občas aj nečakane zábavný. Slabších miest sa síce nájde viac, Hank Azaria v roli Gargamela tlačí na pílu až príliš ale i tak sa u mňa po skončení dostavil pocit príjemne strávenej hodinky a pol a to k šmoulom neprechovávam nijak zvlášť výraznú nostalgiu. A to sa počíta. 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Taťkovi Šmoulovi by měl někdo co nejdříve vysvětlit, na co se používá prezervativ.. Jak jsem poznal vaše modré, přiměřená dávka klišé, vliv New Yorku na šmoulí architekturu a známá odrhovačka, co se vytratí z hlavy do deseti minut. Nebo nikdy? „Nemám rád 3D!“ Já taky, Mrzoute, já taky.. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: J. David Stem, David N. Weiss, Jay Scherick, David Ronn / Based on The Smurfs by Peyo | Hudba: Heitor Pereira | Produkcia: Jordan Kerner | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Sony Pictures Animation, The Kerner Entertainment Company | Rozpočet: 110 miliónov $ | Tržby: 135,300,000 $ || ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak, děti jsou z tohoto filmu pravděpodobně nadšené, je to něco nového, kdy se příběh Smerfů neodehrává jen v jejich pohádkovém lesním světě. Díky Nešikovi a speciální červí díře se totiž ocitnou v Novém Jorku mezi lidmi a s nimi i Gargamel s Klakierem. Ta počítačová animace Smerfů se mi ale moc nelíbí. Nechci kritizovat, protože líp bych to já stopro neudělala, ale ... ale. Taky jsem chytala osypky z té jejich šmoulí písničky, kterou si zazpívali v různých obměnách několikrát. Ve filmu se objeví pár dobrých hlášek, které ocení hlavně dospělí, jinak mě asi nejvíc pobavil jen zmíněný Klakier. Jeho grimasy mě bavily. U něj jsem měla celkem reálný dojem opravdového kocoura a ne počítačovou animaci. Takže takový lepší průměr. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Průměrná záležitost, která potěší hlavně rodiče s malými dětmi. Já šmouly úplně nesnášim a na animovanej celovečerák bych se nikdy nepodíval. Jenže tady hraje NPH. I přes veškerou skepsi musím uznat, že to nakonec celkem šlo. Hlavně musím pochválit CGI efekty, který si u Soňáků pohlídali...50% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Kdo čekal, že z toho vyleze něco jiného (vždyť už trailer si na nic nehraje a rovnou nám naservíruje, jak bude vypadat většina vtípků ve filmu) musel být hodně naivní. The Smurfs je prostý, letní biják, na který když vezmete děti, tak se budou bavit a dospělí se díky Neilu Patricku Harrisovi nebudou nudit. Navíc, Sofía Vergara je opravdu… dokonalá. Takže za ni, za Jaymu Mays a za tu pohodovou atmosféru dávám 70 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Netuším, jak bych výsledek vnímal být mi deset let. Ostatně někdo na seriálu vyrostl, jiný hopsal u pološílených šmoulích songů, další modré špunty skoro nezná. Trikové stránce asi moc vytknout nelze, živí herci naopak docela děsí a přidanou hodnotu hledat nemůžeme. Ale beru, že nejedna rodinka se nad padajícím popcornem a ulepenou Colou dokonale bavila. Nekritizuju a rozhodně ani nezávidím. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Převod Šmoulů do reálného světa se vcelku vyvedl. Samozřejmě, hlavní malé modré hrdiny bylo bohužel nutné poněkud amerikanizovat, takže tu a tam mluví "cool" a při jedné (dost možná nejhorší) scéně si dokonce zazpívají tak, až to skoro vypadá, že rapují, ale šmoulí duch filmu naštěstí zůstal. Vznikl neškodný mix zábavy pro děti i dospělé, který se může chlubit zejména skvělým Hankem Azariou v roli Gargamela (jeho vynořování z mlhy je k popukání vtipné, gandalfovský útěk z vězení rovněž), kocouřím parťákem Azraelem, u něhož takřka není poznat, kdy je skutečný a kdy animovaný, příjemnou pohádkově-komediální atmosférou, zručnou režií s citem pro vtipy, jejich timing i pro akční scény, a povedenou svěží hudbou pro mě neznámého Heitora Pereiry. Celý film je plný podařených scén a když v závěru dojde na listování "magickou šmoulí knihou", což je vázané vydání původních šmoulích stripů, zavane až nečekaně silný poryv nostalgie a člověk se zkrátka musí usmívat a být spokojený. Dávám tři a půl modré hvězdy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Šmolkovia" boli v osemdesiatých rokoch minulého storočia veľmi populárni. Deti ich milovali. Bol to doslova fenomém. Postupne sa na nich pomaly už zabudlo. Až v roku 2011 ich vzkriesil celovečerným kino filmom režisér Raja Gosnell. Kombinácia animovaných postavičiek a klasického hraného filmu bol dobrý nápad. Prienik šiestich modrých šmolkov do reálneho sveta, priamo do New Yorku, bol zábavný. Najmä keď mali v pätách zlého čarodejníka Gargamela s jeho kocúrom Azraelom a pomáhal im sympatický Neil Patrick Harris. **** ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Nevyrůstala jsem na nich, viděla jsem je až se svými ratolestmi a těm se líbili. Hodně výchovné, lehce motralizující, mírně zábavné. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Víc jsem ani nečekal. Šmoulové zrovna dvakrát nemusím a na film jsem se podíval jen díky Harrisovi. Zfilmování není nejhorší, ale to u podobných žánrů je obvyklé, že většinou nepřekvapí. ( Hodnocení: 4/10 ) ()

Související novinky

Kdo namluví nové Šmouly?

Kdo namluví nové Šmouly?

15.06.2015

Celovečerní návrat Šmoulů vydělal před čtyřmi lety přes půl miliardy dolarů. Pokračování ale nedalo ani 350 milionů, takže se v Sony rozhodli celou sérii restartovat. Modří nezbedové se vrátí do kin… (více)

Ježek Soník běží na velké plátno

Ježek Soník běží na velké plátno

11.06.2014

Že neznáte nejrychlejšího ježka na světě? Tak to jste zřejmě nevyrůstali na videohrách od Segy. Sonic the Hedgehog (u nás jako ježek Soník) je legendární protagonista roztodivných hopsaček, především… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Reklama

Reklama