Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá modrá stvoření, která žijí šťastně ve své šmoulí vesnici, ohrožuje  nepřítel - čaroděj Gargamel se svým kocourem Azraelem (tato dvojice nápadně připomíná biologa Jaroslava Flegra s jeho Micíkem). Když se snaží čelit jeho útoku, unikne šestice Šmoulů - Taťka Šmoula, Šmoulinka, Mrzout, Nešika, Koumák a Směloun - časoprostorovým portálem a octne se v New Yorku. Tady se po krátkém bloudění dostane do bytu novopečeného viceprezidenta pro marketing kosmetické společnosti Anjelou Patricka a jeho těhotné manželky Grace. Patrick má spoustu starostí se svou zaměstnavatelkou Odile, která neví, co chce, ale požaduje, aby to dostala, ale Grace zaujme k modrým pišišvorům od začátku kladný postoj. Gargamel, který touží získat ze Šmoulů jejich magickou modř, je ovšem pronásleduje i v New Yorku, kde démonicky na nejrůznějších místech vystupuje z kouře, a získá si dokonce přízeň Odile, když nečekaně omladí její matku. Gargamel zajme Taťku Šmoulu a na ostatních Šmoulech je, aby ho osvobodili... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (562)

silentname 

všechny recenze uživatele

Akosi často mám pocit, že píšem k zlým filmom slová - "Guilty pleasure" ale hold, je to tak. Povedzme si teda najprv čo je na tomto filme fakt hrozné. Nekonečné množstvo product placementu a scénky, ktoré tomu nedávajú absolútne nič a len film zdržujú. A nikde to nie je jednoznačnejšie ako pri "Guitar Hero" časti. To je skutočne strašné. Rovnako mám pocit, že je vo filme neskutočné množstvo nezmyslov, ako napríklad to, že o sebe zistia z knihy ne Zemi, kde ich niekto nakreslil, ale Neil Patrick Harris o nich vôbec nič nevie ale musí si ich googliť. Plus animácie tiež nie sú najlepšie. Ale na druhú stranu sa mi páči postava Tatka Šmolka a niektoré rady, ktoré dáva Patrickovi a rovnako sa smejem aj na Gargamelovi.To sú časti, ktoré ma vždy pobavia a je mi jedno, že je to detinské. Mňa to baví. Rovnako musím aj povedať, že vidieť modrý mesiac stálo za to a okrem toho mám rád Jaymu Mays, na ktorú sa vždy rád pozerám. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Tento krát prišla rada na dobre známy animák z môjho detstva o malých, šikovných, modrých postavičiek a zlovestného čarodejníka, ktorý by ich najradšej videl vo svojom kotlíku. Pamätám na Šmoulo mániu, ktorá vtedy prepukla, keď sa predávali nálepky vo forme abecedy a pri každom písmenku bol modrý šmoula. Vdýchnutie života kreslením postavám ma príjemne prekvapilo ako aj dobrodružstvo, ktoré vyšmoulili, ale predsa táto rozprávka je určená a vhodná pre deti predškolského veku a ja k ním už dávno nepatrím takže preto 40%. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ano, skutečně výrazně snesitelnější, než se čekalo. Na druhou stranu ale výrazně méně zábavně, než třeba Méďa Béďa, z něhož se po příšerných ohlasech vyklubala velmi roztomilá a zábavná záležitost. Šmoulové jsou relativně vkusní a sebe ironické fórky fungují, je jich ale pohříchu málo (nejzábavnější je paradoxně Gargamel). Ve výsledku tak film, který si na půl dělá srandu ze sebe a jemu podobných, ale přitom stále spadá do škatulky rodinných filmů o digitálních mrňouscích, kteří otravují život nějakému člověku, jsou povětšinou nesnesitelní a nakonec dojdou prozření na základě tradičních amerických hodnot. Neumím si představit, že by to někoho alespoň trochu soudného mohlo vyloženě naštvat, ale to jen podtrhuhuje jiný fakt a to, že Šmoulové jsou především absolutně zbyteční. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Postavičky Šmoulů jsou roztomilé, vtipné (pokud si člověk nestáhne špatně přeložené titulky) a celkově film hezky zapadá do škatulky rodinných animovaných, trochu přiblblých, průměrných filmů. Pozitivum jsou Šmoulové; lidské postavy (s výjimkou skvělého Gargamela) jsou dětinsky trapné. # nezapomenu: Azrael, are you dead? ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Původně jsem čekal, že to bude animovaná vs. hraná blbůstka pro děti, opak je, ale pravdou. Je to příjemný, pohodový film pro celou rodinu. Film má nádherné barvy ( viděno na BD ), šmoulí vesnice je moc hezky provedená. Záporák Gargamel mě dobře bavil. Mimochodem herec H. Azaria byl na tuto roli velmi dobře vybrán. Jenom škoda dabingu N. P. Harrise, čekal jsem, že bude stejně dabován jako Barney v " Jak jsem poznal vaši matku ". Co mě ještě hodně potěšilo jsou šmoulí hry na BD, což je bonus, který určitě rád potěší. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Ve filmu je možné všimnout si několika frází, známých ze seriálu Jak jsem poznal vaši matku (od r. 2005), kde jeden z dabérů filmu Neil Patrick Harris také působí. Jsou jimi například "Taťka je doma" nebo "Pojď si plácnout pětku, teda čtyřku", (petangola)
  • Šmoulinka, kterou namluvila Katy Perry, v originále řekne: „I kissed a Smurf and I liked it.“ Je to reference na píseň Katy Perry „I Kissed a Girl“. (Vitox)

Související novinky

Kdo namluví nové Šmouly?

Kdo namluví nové Šmouly?

15.06.2015

Celovečerní návrat Šmoulů vydělal před čtyřmi lety přes půl miliardy dolarů. Pokračování ale nedalo ani 350 milionů, takže se v Sony rozhodli celou sérii restartovat. Modří nezbedové se vrátí do kin… (více)

Ježek Soník běží na velké plátno

Ježek Soník běží na velké plátno

11.06.2014

Že neznáte nejrychlejšího ježka na světě? Tak to jste zřejmě nevyrůstali na videohrách od Segy. Sonic the Hedgehog (u nás jako ježek Soník) je legendární protagonista roztodivných hopsaček, především… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Reklama

Reklama