Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční komedie, ve které agent CIA zjistí, že být špiónem je vlastně jen legrace v porovnání s úkolem pohlídat tři děti. Zasloužilý tajný agent s tváří hvězdy kung-fu filmů Jackie Chana má před sebou další z řady životu nebezpečných misí, při níž musí využít všech svých schopností tvrdého výcviku - musí zvládnout ohlídat tři děti své přítelkyně, aby měl šanci na odměnu v podobě jejího ANO. Nikdy si nechtěl brát práci domů, ale jedno z dětí omylem stáhne z jeho počítače supertajná data, která z domu udělají cíl odvěkého nepřítele z řad ruských teroristů. I bez toho to bylo o život, ale teď nastává opravdový blázinec... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (239)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejlepší film s Jackie Chanem z těch, co jsem dosud viděl. Při několika scénách jsem se upřímně a nahlas zasmál a i přes celou řadu pitomoučkých klišé jsem ochoten vzít tenhle film na milost a dát mu 3 hvězdy - procentuelně bych to viděl tak na cca 65%. ;-) ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $24,307,086Tržby Celosvetovo $50,983,364Tržby za predaj DVD v USA $8,649,121 //počet predaných kusov 480,870 ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Globální ekonomická krize zasáhla i akční hrdiny asijské rasy a důchodového věku, takže z muže, který dělal protivníkům au, je najednou au-pair. Je to parodické, sebeparodické nebo nechtěně parodické? Od všeho trochu. Ale takové filmové céčko nemá smysl trápit racionálními nároky, protože Jackie Chan, elitní tajný agent , ze sebe ve jménu lásku dělá idiota před třemi dětmi, ňufacím mikroprasátkem a kdysi oddaným publikem, které mu za mladých let baštilo kopy s otočkou . Anžto do poslední množiny ani omylem nepatřím, přišlo mi to nezáměrně a ukrutně vtipné, ale když jsem si v ojedinělém záchvatu empatie představila, jak bych se cítila, kdyby můj milovaný spisovatel začal psát sériové harlekýnky, úplne do smíchu mi nebylo:) 50% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan ve svých úctyhodných 56 letech předvádí standardní podívanou plnou skoků a přeskoků. Akce je značně omezena, ale není se co divit… Já až dovrším tohoto věku, budu ráda, že se ohnu k zemi abych si sebrala právě vypadlé zuby, takže mu tleskám, že stále má co předvést. Dětičky mu solidně sekundují, i když jejich repliky jsou dosti přihlouplé, ale co jako? Všechny nemůžou být tak vtipné jako já v dětství. Chůva v akci je normální rodinná komedie, které nechybí špetka humoru, akce, rodinných problémů a hodně té lásky :o) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám rád vzdělávací filmy a tenhle takový rozhodně je. Vždyť kde jinde se naučím způsobům, kterak sejmout protivníka pánví, hrncem, žebříkem, bicyklem či ledničkou? Nikde! Tohle totiž vyučuje pouze Jackie Chan a jelikož je praktickým propagátorem hesla "škola hrou", tak mě jeho akční výplachy přiměřeně baví. Tentokrát vše trošku brzdí ty rodinné vztahy, ale já jsem přející a tak Jackiemu v dědečkovském věku rád dopřeji trošku té tatínkovské romantiky. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Infantilní píčovina, která sází jen a pouze na jméno a umění Chana zabavit publikum, ale v jeho věku už to jaksi akcí moc nejde a je to docela znatelnej rozdíl, ještě tak před 5ti lety byl celkem mrštnej a akce měla nějakou úroveň, ale teď už je takovej trošku těžkotonážní a k 95% akce potřebuje lana, ale jako komika jsem ho měl vždycky rád a i tady mě dokázal aspoň zabavit a choreografie to mírně, ale fakt jenom mírně zachraňuje, ale touhle rodinnou kravinou s více či méně otravnýma dětskýma parazitama šlápnul trochu vedle, je to prostě až přespříliš infantilní a stupidní ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Schwarzenegger ve školce, baletka Hulk Hogan, Diesel s retardovanou říkankou a teď už i stále méně pružnější Jackie Chan došli k poznání, že zpacifikovat bandu kriminálních parchantů a zpacifikovat bandu nezletilých parchantů je vždycky rozdíl, už jen proto, že ty druhé, ač si o to svým chováním hlasitě koledují, nemůžete kopnout do hlavy. Ale co by člověk nepřetrpěl, když se chce dostat pod sukni jejich mamince, že jo.. Oceňuji, že očekávané zúčtování s šikanujícími chlapci proběhlo s jistou dávkou originality, jinak je to jen taková neškodná výplň dlouhého deštivého odpoledne, v které si ten stárnoucí kung-fu šašo až příliš často vypomáhá střihem.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan patří mezi mé nejoblíbenější akční hrdiny pro originální choreografii soubojů spojených s humorem a bez využití kaskadérů a dublérů. I proto jsem mu dokázal odpustit některé kroky vedle (Tuxedo), tady to však nešlo. Jak už jsem několikrát zmínil, rodinné taškařice s dětmi jako skoro hlavními hrdiny nevyhledávám a štítím se jich jako čert kříže. Stejně mi to nedalo a na Spy Next Door jsem se podíval. Samozřejmě to byla chyba a já si následně měl nafackovat. V celém filmu je jedna koukatelná scéna (bitka v kuchyni) a to ještě musím přivřít oko. Jackie by se měl vrátit ke svým starším a originálnějším filmům jako První rána, nebo se vydat cestou Rytířů ze Šanghaje, s takovou s ním do budoucna přestanu počítat. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to podpriemerná akčná komédia s Jackie Chanom, ktorú považujem za jeho najhorší film. Má slabý príbeh o agentovi tajnej služby, ktorý sa rozhodol skončiť s prácou, aby sa mohol venovať svojej láske. Rozhodne sa získať rešpekt jej detí tým, že sa o ne bude pár dní starať, ale nájde si ho jeho posledná úplne nedokončená úloha v podobe ruských teroristov. Spracovaný je tiež podpriemerne, hlavne prvá polovica je na tom veľmi zle, druhá sa už vylepší, dokonca sa v určitých častiach dokáže udržať na úrovni priemeru, ale o spokojnosti v žiadnom prípade hovoriť nemôžem. Akcie je pomerne dosť, ale nepáči sa mi. Jackie Chan je na svoj vek stále veľmi šikovný, ale aj tak to nič nepomôže, kedže sa jedná o detskú komédiu a tak je tomu podriadená aj akcia. A tak tu nie je žiadna akčná scéna, ktorá by sa mi páčila, iba občas trochu poteší nejaký moment ako napríklad boj s bicyklom. A navyše tu ešte je aj maximálne otravný prvok návratu protivníkov. Nepriateľov je tu pomerne málo, ale kedže Jackie Chan nielen nikomu z nich viac neublíži, ale dokonca nikoho ani nezatkne, tak sa takmer stále bije s tými istými. Herecké obsadenie je presne také, aké sa aj dá čakať, teda okrem Chana nezaujme vôbec nikto. A trápnejších záporákov ako sú ruskí teroristi z tohto filmu som snád´ ani nevidel. Humor tu prakticky tiež za nič nestojí, iba sa občas nájde nejaký lepší moment. Ale aj tak nemôžem povedať, že by som bol sklamaný, pretože som dostal presne to, čo som aj čakal. Bolo mi jasné, že to bude Chanov najhorší film, ale musel som si ho pozrieť kvôli doplneniu zbierky. Ale už ho viac neuvidím. 40% ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

(Rodinná) Bondovka...pro děti. Bohužel jen pro ty nejmenší. Ve filmu vystupují tři děti (odhadem 4,9,13 let), což má dětským divákům všech věků usnadnit idenfitikaci, ale nedejbože, abyste byli starší. Dospělé obecenstvo z toho nic mít nemůže, kromě dvou(!) krátkých akčních scén. Hlavní dějová linie vypráví o muži, co si musí vydobít respekt u tří dětí své přítelkyně, což se mu z nejrůznějších důvodů zprvu nedaří. V tomto tisíckrát viděném příběhu se také objevuje neskutečné množství nesmyslů a nelogičností, motivace postav jsou zcestné, scenárista vytváří oslí můstky, aby se něco dělo, ale je to hrozná křeč. Proč vlastně ty děti nemají Jackyho rády? Protože se blbě obléká a nosí hloupé brýle. A proč se vlastně blbě obléká a nosí hloupé brýle? Žádný důvod neexistuje, to jen autor scénáře nevěděl, jak to lépe napsat. Ve filmu je také dost násilně nastoleno množství situací, ve kterých může Jacky předvést svojí kondici (a úroveň trikového oddělení) ale opět, jejich přítomnost není nijak logicky odůvodnitelná. ___ Na 47:36 řekne evropská (běloruská?) špionka naprosto zřetelně "Bože můj", čímž se dostávám k tomu, že nechápu, kde si tvůrci filmu myslí že žijem, když proti CIA stále stojí agenti z bývalého Sovětského svazu. ___ A když už hrál hlavního záporáka Magnús Scheving, doufal jsem, že tam předvede víc svého atletického umění. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jsem zvědavý, kdy (teda, jestli vůbec někdy) přestane Amíky bavit točit komedie o jednom a tom samém a (což je smutnější) jestli Jackie Chan si začne vybírat pečlivěji své role. Já to totiž nechápu. Ten chlapík je v 56 letech pružnější než většina jeho dvacetiletých kolegů, akční a bojové scény zvládá stále na jedničku s hvězdičkou, ale je pořád v komediích, které jsou minimálně vtipné. Nicméně stále si radši pustím tohle, než kterýkoliv díl ze série Spy Kids (ke kterým bych tento film nejlépe přirovnal). Takže jen za Jackieho a Amber zaokrouhluju na tři hvězdy, ale pochybuju, že ještě někdy tohle budu chtít vidět. P. S. Čeští distributoři opět nezklamali. Ten název je totiž peklo… ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jackie, do jakých sra… se to ještě hodláš dostat? Kdykoliv se nějaký kdysi uznávaný akční hrdina pustí do rodinné taškařice s dětmi, je to okamžitě průšvih.. prosté, infantilní, smutné.. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale mě to překvapivě dost bavilo. Asi proto, že jsem očekával další srajdu typu "akční hrdina si musí vydělat na nájem, tak musí v jednom filmu hlídat děti". Z této kategorie jde ovšem o film velmi snesitelný, přece jenom nemusel Jackie klesnout tak hluboko jako Diesel nebo Hulk Hogan (i když ten je v háji pernamentně). Titulková scéna sestříhaná z Jackieho předchozích filmů je sice wtf, pak už je to ale celkem příjemná zábava pro celou rodinou se snesitelnými dětmi a opět nápaditou choreografií.50% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Myslím že teď už praktiky každý nový akční film Jackieho Chana bude začínat větou o tom že už není zkrátka nejmladší. Rád bych napsal že neoprávněně, ale bohužel je tomu tak. Začátek filmu nám běží ukázky z předchozích Jackieho počinů a tak by se neznalý divák mohl lehce namlsat. Čeho se ovšem nenamlsám já, jsou tyto rádoby dětské komedie ve kterých hrají rváči filmového plátna. Zářným případem se zdá být Ochránce, kde se nechal vláčet s kojeneckou lahví Vin Diesel. Jackieho taková blamáž sice nepotkala, ale stejně to moc nevyhrál. Ta cílová hranice pro 6 leté publikum tam prostě je dost cítit. PS: Nejvíce mě dokáže znechutit když 13letá dcera říká vlastní matce křestním jménem. To už je ten svět opravdu tak prdeli? ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +Jackie Chan, Madeline Carroll, Billy Ray Cyrus, akce, zábava, obejde se to bez trapných scén, herci, i ty dětští, záporák -je to kratší, určeno hlavně dětem, má to blbej název (proč ne Špión od vedle?)/// Tak si představte, že jsem se docela dobře bavil. To jsem nečekal, protože název je vyloženě odpuzující. Ale naštěstí se to dá. Je to vlastně další možnost, kde se může Jackie Chan předvádět. Najdete tu jeho standart a kousky, které už jste viděli, ale pokud vás to ještě po padesáti filmech neomrzelo, tak je to dobré lákadlo. Scénář je mnohem lepší než Ochránce s Vinem Dieselem a za nejtrapnější se dá považovat to, že ta nejmladší má ráda růžovou. Což je nakonec i roztomilé. Jinak dětští herci potěší, pobaví a jejich jednání (ala Sám doma) je občas k popukání. Škoda, že Jackie, který si po celou dobu hraje na šedou myšku ke konci není ještě větší KING, nebo, že proti sobě nemá důstojnější záporáky, mohl to být slušný masakr i když třeba jen v rámci přístupnosti. Byl jsem více jak po měsíci v kině a tentokrát to nebyl krok vedle. A mimochodem těším se na film Karate Kid .-)/// Celkem 77%/// ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tak takhle neoriginální snímek jsem neviděla už hodně dlouho. "Chůva v akci" je další film z předlouhé řady rodinných komedií, ve kterém se musí jeden tajný agent postavit nejen (mírně natvrdlým) ruským zlosynům, ale také partě rozmazlených spratků... Sympatický kukuč Jackieho Chana (a jeho úžasné bojové umění proložené trefnými hláškami) dokáže vylepšit i ten sebedebilnější film a k něčemu podobnému dochází i zde. No, vlastně až na to, že akční scény stojí za prd a o těch několik málo vtipných momentů se starají Rusové (scény s oblečením)... Dávám silné dvě a chci další TENKRÁT NA VÝCHODĚ!!!:-( ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Mě se komedie rozhodně líbila. Sice to působí i jako bláznivé rodinné drama, ale co je na tom špatně ? Zásadně nic velkého. Jackie Chan zde předvádí dost kousků, i kaskadérských, párkrát se dost pere, ale film je hodně i o komedii. Je to typ střeštěné komedie, to jo, ale mě to sedlo. Záporáci, no ani nemůžu říct, že jsou trapný, nejde z nich vůbec strach, ale aspon se člověk zasměje. Akorát hudba se mi místy nelíbila, že to připomnělo znělku Bonda a to nemám rád, když někdo něco paroduje, ale to je jen jedna chyba. Celkově film hodnotím na dobrých 80% = **** ()

Související novinky

Bombastické návraty asijských ikon

Bombastické návraty asijských ikon

23.10.2009

Konkrétně do Šaolinu a k obouruční střelbě, aneb nové projekty Jackieho Chana a Chowa Yun-Fata. Jackie minulý týden rozčílil své fanoušky trailerem k rodinné břečce Špeh od vedle, a aby je uklidnil,… (více)

Reklama

Reklama