Záhada na Thorském mostě (TV film)
Casebook of Sherlock Holmes, The: Problem of Thor Bridge, The
Drama / Mysteriózní / Krimi
Velká Británie, 1991, 50 min
Michael A. SimpsonHrají:
Jeremy Brett, Edward Hardwicke, Daniel MasseyObsah
Boháč Gibson se zamiluje do chůvy svých dětí, kterou pochopitelně jeho manželka nenávidí. Proto si vymyslí sebevraždu, při které bude chůva obviněna z její vraždy. Pozve ji na most, kde jí vynadá a když chůva odběhne, zastřelí se jednou ze dvou párových pistolí manžela (druhou dala do skříně chůvy). Pistole je přivázaná na napjatém provaze, takže po výstřelu provaz povolí a spadne s pistolí do vody. Holmes na to přijde, když objeví na zábradlí mostu rýhu po provaze. (oficiální text distributora)
LiVentura
Jak říkám, Jeremy Brett vytvořil svým elegantním a zároveň nesnobským výrazem nejlepší obraz neskutečného geniálního detektiva všech dob.(13.8.2008)
liquido26
Kdybych povídku nečetl, tak bych asi šel a pověsil distributora za uši z Thorskýho mostu za to, že do nejmenšího detailu vyspoileroval celé rozuzlení. Ten obsah by se měl smazat.(25.9.2010)
Arach.No
Výborná zápletka, dokonalý Jeremy Brett, krásné prostředí viktoriánské Anglie. Nic víc nemůžu chtít. Jen si dejte pozor na a NEČTĚTE TEXT DISTRIBUTORA, pokud neznáte pointu. Ten kdo ho psal by měl být za takový spoiler na místě zastřelený, zohavený a jeho mrtvola vyvěšená pro výstrahu všem podobným hovadům. Vyzradí celou pointu, divák má zkažené sledování a ještě navíc v tom textu je, jako klasicky u podobných textů, chyba (kdo viděl, ten ví). Díky bohu že mám načtené všechny Holmesovy povídky a tak jsem neměl nic vyspoilerované. Debilnost českých distributorů nezná hranic.(24.12.2011)
Ernie_13
Holmes Watsonovi: "Schopnosť pozorovania je nákazlivá." :D :D(19.8.2011)
Nut
Výborná zápletka a skvělé provedení. Ukázkové logické dedukce SH i jeho výstřednosti nemají chybu. Jen lituji toho, že JEremy Brett nebyl schopen dokončit celou sérii, věčná škoda.(12.9.2010)
filmmovier
Další dokonalá adaptace. Sherlock je na tom mostě naprosto neuvěřitelný. Místo, kde se případ odehrává je opět nádherné. Jeden z mých nejoblíbenějších dílů. Jak říkam, série The Casebook má neuvěřitelně dobře rozjeto. Zápletka je také výborná. A musím říct, že tohle je snad ještě lepší než povídka. Je tu i několik dost vtipných vložek. Začíná se mi to líbit mnohem víc než Poirot. Skvělé. Seriál je prostě krásná ukázka poctivé anglické detektivky.(2.1.2012)
| Na DVD od: | 08.08.2008 Amercom |
|---|